Your Travel Guide Berlijn

Berlijn is de stad die ik in de zomer van 2016 herontdekte en waar ik een zwak voor over heb gehouden. De stad heeft mij enorm verrast qua bezienswaardigheden en vooral ook qua hotspots. Ik laat je in deze Berlijn City Guide zien waar je moet zijn voor de hotspots van Berlijn en wat je er kunt doen.

Berlijn City Guide

Highlights

Teufelsberg is een ‘berg’ in het Grunewald. De grootste blikvanger is een in verval geraakte toren. Een historische plek om te wandelen. De toren is destijds geplaatst door de NSA om af te luisteren. A: Teufelseechaussee 10. M: S Bahn Messe Sud of Heerstraβe. Wanneer je Berlijn bezoekt, mag een bezoek aan de Berlijnse muur natuurlijk niet ontbreken. Mocht je graffiti tegen komen, dan ben je aan de west kant van Berlijn.
De Brandenburger Tor is nog de enige overgebleven doorgang van een stadsmuur die ooit om Berlijn heen stond. A: Eberstraβe/ hoek Unter den Linden. M: S Bahn Brandenburger Tor De 365 meter hoge Fernsehturm steekt boven Berlijn uit en het uitzichtplatform heb je prachtig uitzicht over Berlijn.  A: Alexanderplatz, Panoramastraβe 1a.
De koepel van de Berliner Dom geeft een mooi uitzicht over de stad. De koepel bevindt zich op 70 meter hoogte en je moet een aantal trappen klimmen, maar het uitzicht is de moeite waard. De Berlijnse Dom is de grootste kerk van de stad en een van de belangrijkste Protestantse kerken van Duitsland. A: Lustgarten 1. Reichstag is de plek waar de Duitse Bundestag zich bevindt. Je kunt het gebouw bezoeken en genieten van het mooie uitzicht uit de koepel, maar ook het gebouw is van de buitenkant de moeite waard om te bekijken. A: Platz der Republik 1.

 

Het Mauerpark is een favoriet van de Berlijners zelf. Op zondag is er een vlooienmarkt met vele eetkraampjes en vaak toffe bandjes. A: Eberswalderstraβe

 Food Hotspots

Voor een gezond ontbijtje kun je naar Superfood and Organic Liquids.

A: Weinbergsweg 23.

De plek om burrito’s te eten in Berlijn.

A: Kopernikusstraβe 22.

 

Een curryworst kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Berlijn. Bij Curry 36 kun je tot diep in de nacht terecht voor een curryworst.

A: Mehringdamm 36.

Voor overheerlijke burgers in een leuke setting ga je naar Burgemeister.

A: Oberbaumstraβe 8

 

Wil je gezond ontbijten? Dan is Daluma een goede optie waar je kunt genieten van trendy gerechten als chia pudding, kokosyoghurt en sapjes en smoothies. Voor een smoothie on-the-go kun je hier ook terecht.

A: Weinbergsweg 3

Naast Burgermeister nog een goede plek waar ze hamburgers verkopen.

A: Invalidenstrasse 160.

Markthallen Neun is de overdekte markthal van Berlijn. Op vrijdag en zaterdag staan er kraampjes met ambachtelijke producten. Op donderdagavond is er StreetFoodThursday met internationale hapjes en live muziek.

A: Eisenbahnstraße 42.

Voor heerlijk relaxt ontbijten en genieten van de beste pannenkoeken van Mitte.

A: Bergstrasse 68.

Voor cupcakes dien je en bezoekje te brengen aan Cupcake. Dit is de eerste zaak in Berlijn die cupcakes verkocht. Je vindt er dan ook allerlei combinaties.

Meer lezen over bovenstaande hotspots?

Wensenlijst:

The Barn Roastery –  A: Auguststraβe 58 en Schonhauser allee 8.

Aunt Benny – A: Oderstraße 7 in Friedrichshain.

Roamers – A: Panniestraβe 64.

Monos – A: Fehrebelliner Straβe 5.

Must – Do

Tempelhof – Het oude vliegveld in het westen, heerlijk om te relaxen of om te sporten. RAW Gelande – Hippe plek in Berlijn waar in de zomer vaak feestjes worden gehouden
Klunkerkranich – De plek waar je in de zomer heerlijk een drankje kunt doen boven op een parkeergarage, met een prachtig uitzicht over de stad. Berlin Unterwelten –  Rondleiding onder de grond in Berlijn waarbij je een kijkje neemt in de bunkers.

Lees hier mijn blog over toffe hang-outs in Berlijn.

Sleeping

Seminarhaus 1516 – Prima plek voor solo reizigers die net even iets meer willen dan een hostel.

Lees hier onder andere mijn blogs over Berlijn.