Cadeau tips voor reizigers

Cadeau tips voor reizigers

De laatste jaren verzamel ik steeds meer reisgerelateerde producten om mij heen. Zo heb ik een stapel met reisboeken die ik gebruik om inspiratie op te doen. Daarnaast heb ik de afgelopen tijd een aantal reisproducten aangeschaft die het reizen net iets makkelijker maken. Ik ontdekte pas kort geleden packing cubes en sindsdien ben ik fan. Dus ben je op zoek naar een cadeau voor een reiziger, lees dan snel even verder om inspiratie op te doen.
 

Praktische cadeautips

Doordat ik de laatste jaren meer ben gaan reizen ben ik op zoek gegaan naar praktische dingen die het reizen net even wat makkelijker maken. Het reizen begint natuurlijk thuis al met het inpakken van je koffer. Ik heb lang getwijfeld of ik ze zou kopen, maar sinds ik ze eenmaal heb ben ik fan: Packing Cubes. Ik heb een setje van drie gekocht in verschillende groottes. Het is ideaal om je ondergoed en sokken bij elkaar te houden. Je pakt tijdens je reizen eentje eruit en je hebt niet direct een chaos in je koffer.

Op zoek naar meer handige producten en leuke overnachtingen? Neem dan een kijkje in mijn shop.

Tijdens het reizen kan een wereldstekker soms handig zijn. Nu kun je een goedkope bij de Action kopen, die werken overigens prima, maar toen de wereldstekker van Travelmore voorbij kwam vond ik dat toch de investering waard. Hier kunnen twee apparaten via een USB-poort opgeladen worden en nog een accu van een camera bijvoorbeeld. Zeker wanneer er weinig stopcontacten zijn is deze wereldstekker ideaal. Aangezien ik af en toe alleen reis en ik helaas geen selfie queen ben, neem ik sinds kort een mini statief mee op reis. Hier kan ik mijn telefoon inzetten en die kan ik dan weer bedienen met mijn horloge. Zo kom ik toch met andere foto’s thuis dan de standaard selfie foto’s die ik maak. Een ander praktisch cadeau voor op reis is natuurlijk een powerbank. Altijd handig, ook voor thuis.

 

Cadeautips voor road trip liefhebbers

Twee boeken die je cadeau kunt doen voor mensen die van road trips houden. Route 66 is nog steeds een van de droom road trips die ik graag wil maken en in het boek van Marloes de Hooge zie je haar favoriete reizen die het zeker waard zijn om op je bucketlist te zetten.  Beide mooie boeken die je genoeg inspiratie geven voor het maken van die droom road trip.

Cadeautips voor city trip liefhebbers

Wanneer ik een stad ga bezoeken kijk ik altijd even of er een Time to Momo reisgids beschikbaar is. Het zijn erg praktische reisgidsen met leuke wandelingen. Het boek Little Escapes van Barts Boekje is ideaal om leuke hotspots en slaapadressen te ontdekken in Nederland en Vlaanderen. Dus mocht je dicht bij huis blijven, werp dan zeker even een blik in Little Escapes.

 

Reistips

Naast boeken voor specifieke bestemmingen en reisverhalen, lees ik ook graag informatieve reisboeken. Sinds een tweetal jaren ga ik af en toe alleen op reis en ik was benieuwd naar tips en verhalen van anderen. Het Solo Travel Handboek is dan een goede optie om je te verdiepen in het solo reizen. Een andere goede tip van Lonely Planet is de gids voor reisfotografie. Een enorm mooi boek met handige tips en natuurlijk mooie foto’s.

Reisverhalen

Het lezen van reisverhalen van anderen vind ik altijd erg interessant. Ik heb een redelijke stapel met reisverhalen over Amerika  en kan het ook niet laten om deze af en toe uit te breiden. Over andere landen lees ik helaas wat minder, al heeft het boek van Iris Hannema mijn ogen geopend. Hoe zij reist vind ik echt interessant om te lezen. Het is voor mij totaal out-of my comfort en daardoor krijg ik wel respect voor haar manier van reizen.

Cadeau tips voor reizigers

Overige producten voor reizigers

Natuurlijk zijn er nog veel meer producten om cadeau te doen aan reizigers. Wat dacht je van wereldkaarten of wereldbollen, die doen het altijd goed. Maar ook een overnachting of een weekendje weg is natuurlijk een goed idee. Daarnaast is kleding om mee te nemen op reis altijd praktisch. Slippers van Havaianas kunnen altijd of bijvoorbeeld leuke badpakken van Ulla Popken. Mocht je iets meer te besteden hebben, dan zijn tassen voor op reis ook een goede optie om te geven. De laatste tip voor een cadeautje is een traveljournal. Deze zijn altijd leuk om te krijgen en kunnen natuurlijk vol geschreven worden tijdens de volgende reis!

Cadeau tips voor reizigers

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *