Hotspots // Hotspots Groningen #5

Inmiddels al weer het vijfde deel met hotspots in Groningen. Zoveel leuke plekken zijn er weer bij gekomen in de stad of heb ik pas kortgeleden ontdekt. Fijne plekken waar je heerlijk kunt eten en drinken in Groningen, ieder met een eigen karakter.

El Santo

Een nieuwe Mexicaan in Groningen en deze keer geen ‘normale’ Mexicaan. El Santo is namelijk een restaurant waar je Mexicaans kunt eten, maar dan in tapasvorm. Ze hebben allemaal kleine gerechten op de kaart staan die je kunt delen waardoor je meerdere dingen kunt proeven. Ideaal toch? Na een nachoschotel koos ik voor twee soft taco’s; een met geroosterde zoete aardappel en een met avocado. Een prima maaltijd. We konden het niet laten om de favoriet van de dessert kaart ook nog te proberen: gefrituurd gezouten karamelroomijs. Een rare gewaarwording om gefrituurd ijs te eten, maar zeker een lekkere optie om te proberen.Hotspots // Hotspots Groningen #5 Hotspots // Hotspots Groningen #5

El Santo
A: Oosterstraat 30

In Groningen is genoeg te beleven om je een weekend te vermaken. In mijn City Guide kun je precies zien wat je er allemaal kunt doen. Wil je overnachten in Groningen? Kijk dan eens op de site van HotelSpecials.nl!

Loeks

Een redelijk nieuw restaurant in Groningen waar ze burgers en hotdogs serveren. Natuurlijk hebben we in Groningen al Wereldburgers, maar eten bij Loeks is toch net even wat anders. Bij Loeks kun je namelijk ‘American’ style eten. En ik als Amerikaliefhebber wilde dat natuurlijk graag proberen.  Waar burgers en hotdogs vaak geassocieerd worden met vlees, kunnen ook vegetariërs prima eten bij Loeks.  Zelf nam ik de ‘Goat Cheese Burger’. Ik moest even wennen aan de combinaties van verschillende producten, want ook daar staat Loeks om bekend, maar vond het uiteindelijk een lekkere burger.

Hotspots // Hotspots Groningen #5 Hotspots // Hotspots Groningen #5

Loeks
A: Aweg 12

Block and Barrels

Block en Barrels heb ik eigenlijk een tijdje geleden gemist. Ze zitten toch al weer enkele maanden in een zijstraat van de Herestraat, waar ik eigenlijk nooit kwam. Totdat ik een bord buiten zag staan in de Herestraat en ik een kijkje nam op de website. Tijd om Block and Barrels eens te proberen! Block and Barrels bevindt zich op de bovenste verdieping en wanneer je binnenkomt krijg je een pub idee; gezelligheid, lawaai en bier. Voor bier- en vleesliefhebbers is dit een walhalla, want dat zijn toch wel de specialiteiten. Zelf hoef ik niet altijd vlees en dat was ook zeker mogelijk. Een prima falafel burger kreeg ik voor mijn neus. Een ideale en gezellige plek om wat te eten of een biertje te doen.Hotspots // Hotspots Groningen #5 Hotspots // Hotspots Groningen #5

Block and Barrels
A: Hoogstraatje 3-5

 

De Beren

De Beren is geen nieuwe keten in Nederland, maar wel in Groningen. Steeds meer ketens weten nu ook Groningen te vinden. Zo is er sinds kort een vestiging van Vapiano en ook Happy Italy zit inmiddels in Groningen. Restaurant De Beren is sinds mei 2018 in het centrum van Groningen te vinden. Een eetcafé waar je ongedwongen kunt genieten van lekker eten dat voornamelijk van de grill komt. De avond dat ik De Beren bezocht zat het er gezellig vol. Je vindt door het gehele restaurant de welkbekende gele beer terug. De Berenburger die ik bestelde was heerlijk en ook de rest van de menukaart zag er goed uit. Hoewel vlees een belangrijke plek inneemt op de menukaart, is er ook genoeg keuze voor vegetariërs.

Hotspots // Hotspots Groningen #5 Hotspots // Hotspots Groningen #5

De Beren
A: Brugstraat 13

Overige hotspots in Groningen:
Hotspots #1
Hotspots #2
Hotspots #3
Hotspots #4
CityGuide Groningen – waar vind je alle hotspots
Your Travel Guide Groningen 

Hotspots // Hotspots Groningen #5

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *