Hotspots // Hotspots in Groningen – #3

Hotspots // Nieuwe Hotspots in Groningen

De laatste tijd zijn er zoveel leuke hotspots bijgekomen in Groningen. Van pizzeria’s tot gezonde smoothies of een FoodMarkt City, Groningen is weer veel nieuwe en leuke plekken rijker om te bezoeken. Tijd voor een hotspot lijstje met nieuwe hotspots in Groningen.

Vapiano

Sinds kort vind je in de Poelestraat een supergrote Vapiano. Inmiddels met vestigingen in heel Europa, is dan nu ook Groningen aan de beurt. Van pasta, tot pizza of risotto je vindt het allemaal op de menukaart. Je bestelt aan de bar en wacht dan tot je gerecht gereed is. In Groningen staat Vapiano nog op mijn hotspot lijstje, maar in Goteborg heb ik er al een keer gegeten.

A: Poelestraat 16-18

Foodmarkt City

In het oude pand van V&D vind je sinds kort, naast Topshelf, ook een Food City Markt. Een combinatie tussen de Jumbo en La Place. De bekende broodjes van La Place en andere broodjes kun je er kopen, maar ook voor de kleinere boodschappen kun je er terecht. Het ziet er heel netjes uit van binnen.

Hotspots // Nieuwe Hotspots in Groningen

A: Oude Ebbingestraat 18a

Nespresso

Voor de koffieliefhebbers van Nespresso is er nu een mogelijkheid om je koffie cupjes in de winkel te halen. Voor de perfecte koffiebeleving kun je natuurlijk de verschillende smaken ook proeven. En de echte koffieliefhebbers kunnen ook workshops volgen.

A: Brugstraat 1

Buurman & Buurman

Na een succesvolle zaak in Amsterdam is eetwinkel Buurman & Buurman nu ook in Groningen neergestreken. Voor goede pizza’s en voor vooral niet de standaard pizza’s kun je hier terecht. Geen standaard pizzeria dus, maar pizza’s die je niet vaak tegenkomt.  Voor de vegetariers is er ook genoeg keuze. En je pizza met bestek eten? Nope, deze is alvast gesneden en kun je gewoon met je handen eten. Ow ja, de drankkaart is net zo verrassend als de pizza’s en dat houdt in geen standaard fris inderdaad.

Hotspots // Nieuwe Hotspots in Groningen

A: Rodeweg 6

Dot

Misschien niet helemaal een nieuwkomer, want het bestaat al wat langer dan de rest, maar toch een waar je een bezoekje aan moet brengen. DOT is gevestigd in het oude pand van het infoversum. De beneden verdieping is ruim opgezet met tafels waar mensen kunnen eten, maar je vindt er ook nog steeds een ruimte waar af en toe films worden vertoond. Op de evenementen agenda van DOT staan dan ook veel leuke events. De menukaart is overigens eentje die vooral gericht is op Aziatisch, met af en toe thema-avonden. En vergeet niet dat je tegenwoordig naar het strand kunt in Groningen, aan het terras van DOT vind je het stadsstrand van Groningen.

Hotspots // Nieuwe Hotspots in Groningen

A: Vrydemalaan 2

The Smooth Brothers

Een bar met alleen maar Smoothies? Daarvoor moet je bij The Smooth Brothers zijn. Van smoothies ‘ol Blue Eyes, een Baron of Lady Day, voor je dosis vitamines kun je hier terecht. Heb je iets meer honger, dan kun je kiezen voor een Bowl. Een Katy Berry of een Coco Mango Chanel zijn dan de mogelijkheden. Ik koos voor een Lady Day met appelsap, wortelsap, rode biet en gember. Van te voren was ik een beetje huiverig vanwege de rode biet, maar dat was onterecht. Een heerlijke smoothie boordevol vitamines. Ow ja en alle props voor de inrichting van The Smooth Brothers!

Hotspots // Nieuwe Hotspots in Groningen

A: Zwanenstraat 31

Meer lezen over Groningen? Of bekijk de Your Travel Guide van Groningen.

You may also like

2 reacties

  1. Vapiano is zo fijn! Ik gok dat we daar zeker vaker gaan eten. Het dakterras is fijn! Dus ik wil graag met je mee hoor 😉 Food City Markt en Smooth Brothers staan nog op mijn wishlist. Ziet er tof uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *