Inspiratie // Boeken over Amerika

Inspiratie // Boeken over Amerika

Wat is er nou fijner dan je te verliezen aan een goed boek. En als dat boek over je favoriete land gaat kan ik helemaal wegdromen en inspiratie op doen. Ik lees graag boeken over mijn favoriete vakantieland: Amerika. Leuk om thuis te lezen of te bewaren voor op reis in Amerika. Ik heb voor jullie mijn favorieten op een rijtje gezet:

Max Westerman – Max & the City / In alle staten

Voordat ik plannen had om naar New York te gaan had ik dit boek al eenmaal gelezen, toch kon ik het niet laten om Max & The City nog een keer te lezen voordat ik daadwerkelijk naar New York ging. Max Westerman woont en werkt al 25 jaar in Amerika en we kennen hem natuurlijk als correspondent van RTL4. Verschillende gebeurtenissen en items die in zijn Amerika periode afspeelden komen voorbij. Wat is er nou leuker dan een boek lezen van iemand die zoveel kennis heeft van Amerika. Hij geeft prachtige observaties van gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Max & The City is meer gericht op New York, terwijl hij In Alle Staten meer Amerika beschrijft.  Beide zijn goede boeken, overigens heb ik van andere correspondenten uit Amerika nog geen boeken gelezen.

Nieuwsgierig geworden naar Alle Staten? Je kunt het boek hier bestellen. Helaas is Max & The City alleen nog tweedehands verkrijgbaar.

Els Quaegebeur – Bij de Starbucks heet ik Amy

Een aantal jaar geleden vertrok Els naar New York City. In het boek Bij de Starbucks heet ik Amy beschrijft ze op een luchtige manier haar gebeurtenissen in haar dagelijks leven. Ontmoetingen met bijzondere New Yorkers en haar persoonlijk zoektocht naar onder andere de liefde staan centraal. Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken die elk een aantal korte verhalen bevatten. Haar humoristische verhalen zorgen ervoor dat je meegenomen wordt in de gewoontes van New Yorkers.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het boek hier bestellen.

Bill Bryson – Terug in Amerika

In 1998 bracht Bill Bryson het boek A Walk in the Woods uit. Een boek vol humor, de geschiedenis van de trail, met uitstapjes over beren, planten en andere dieren. Hij wordt nieuwsgierig naar het wandelpad vlakbij zijn huis. Hij start met zijn oude vriend Stephan Katz in Georgia aan de Appalachian trail. Niet alleen is het lastig om te lopen met zoveel spullen komt Bryson achter, ook met een vriend lopen is niet altijd makkelijk. Een humoristisch boek met veel informatie over het lopen van een trail en dan met name de Appalachian Trail.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het boek hier bestellen.

Johan Tuyaerts – Highway 50

In Highway 50 neemt de Belgische mediaman Johan Tuyaerts je mee tijdens zijn roadtrip over de loneliest road in Amerika. De 5500 kilometer lange Highway 50 loopt van Ocean City tot San Francisco. In het begin moest ik wennen aan de Belgische woorden die Tuyaerts af en toe gebruikt, maar al snel wil je hem niet meer wegleggen. Tuyaerts gaat in zijn tocht op zoek naar zijn jeugdherinneringen aan Amerika. Leuke ontmoetingen met Amerikanen, wetenswaardigheden en zijn gedachten over de Amerikaanse cultuur komen voorbij. In Highway 50 vind je ook diverse foto’s van zijn reis.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het boek hier bestellen.

John Steinbeck – Reizen met Charley

Een al wat ouder boek, maar zeker een die je niet mag overslaan, over de Amerikaanse samenleving. In Reizen met Charley maakt John Steinbeck in de jaren ‘60 een lange reis door Amerika; van Long Island via de Pacific, Texas, het diepe zuiden en weer terug naar New York. Hij rijdt samen met zijn hond Charley rond in een zelf gebouwde camper ‘Rocinante’ genaamd . Anno 2016 is het boek een echte klassieker geworden in Amerika en buiten Amerika.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het boek hier bestellen.

Cherryl Strayed – Wild

Dit blijft toch wel een van mijn favoriete boeken over Amerika. Het is echt geen hoogstaande literatuur, maar je wordt helemaal meegenomen in het verhaal,  zo erg dat je de trail eigenlijk zelf ook wilt lopen. Ik kon dan ook niet wachten tot de film met Reese Witherspoon uit kwam. In Wild gaat Cheryl Strayed redelijk onervaren de Pacific Crest Trail lopen. Bepakt met een te grote rugzak ‘Monster’ gaat ze van start. We lezen haar ervaringen en ontmoetingen met andere hikers. Leuk om te lezen als je zelf in die streek geweest bent, maar ook voor natuurliefhebbers.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het boek hier bestellen.

Inspiratie // Boeken over Amerika

140.000 boeken binnen 24 uur in huis!

Gijs Middelkoop- Amerikanen Fietsen niet / Beren op de wegInspiratie // Boeken over Amerika

Gijs en zijn vriendin fietsen van Miami naar San Francisco in het eerste boek. Ze bundelen hun tocht in 15 verschillende verhalen. Een leuke en originele inkijk in het Amerika van nu. Van ontmoetingen met Amerikanen, tot fietspech, tornadogevaar of verblijven in eenzame gebieden je leest het allemaal in Amerikanen fietsen niet. In het tweede deel Beren op de weg gaan Gijs en zijn vriendin fietsen door de Rocky Mountains. Hun trip start deze keer in Canada en deze keer zorgen beren voor de nodige complicaties. Ook hebben ze te maken met natuurgeweld. Weer een bundel met leuke en inspirerende verhalen over hun avonturen in Amerika.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het boek Amerikanen fietsen Niet hier bestellen of Beren op de Weg.

Lotte Stegeman – Country Roads

Nog een boek over een fietstocht in Amerika. In Country Roads gaan Lotte Stegeman en Peter Smolders op zoek naar de vooroordelen van Amerikanen. Ze fietsen bijna 11.000 kilometer van Florida naar Alaska om het echte Amerika te ontdekken. Een heerlijk boek om bij weg te dromen en zelfs heel interessant om meer te weten te komen over het echte Amerika.

Benieuwd naar Country Roads? Bestel hem dan hier!

Mart Smeets – Mijn Amerika

Dat Mart Smeets sportboeken kon schrijven wisten we al, maar dat hij een interessant boek over Amerika kon schrijven nog niet. Hoewel niet iedereen even gecharmeerd is van Mart Smeets, kan ik het boek zeker aanraden. Het zijn allemaal losse verhalen over gebeurtenissen in bepaalde gebieden. En dat Smeets veel van Amerika weet is wel duidelijk. Feiten over Amerika genoeg in Mijn Amerika. Het is misschien even wennen al die feitjes, maar lees zeker door. Mijn Amerika is echt een aanrader!

Benieuwd naar Mijn Amerika van Mart Smeets? Bestel het boek dan hier!

Op zoek naar nog meer tips? Neem dan een kijkje in mijn shop!

Inspiratie // Boeken over Amerika

In dit artikel vind je affiliate links van Bol.com. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik een klein percentage. Jij betaalt daar niks extra’s voor.

 

You may also like

4 reacties

    1. Dank je! Die lezen inderdaad makkelijk weg. Ik moet zeggen dat je bij de boeken van Gijs Middelkoop ook heerlijk kunt wegdromen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *