Monthly Favorites // September 2017

Monthly Favorites // September 2017
September, de maand die voor mij in het teken stond van New York. Hoewel ik maar een week in The Big Apple verbleef, ging het vaak door mijn hoofd in de weken voorafgaand aan mijn vertrek. Na drie keer kan ik nog steeds zeggen dat New York mijn hart heeft gestolen, het blijft zo’n fijne stad. Hoewel ik sommige Nederlandse steden nog wel eens te druk vind, ervaar ik dat in New York niet. Ik zou nog wel eens langer in de stad willen verblijven. Natuurlijk deed ik meer afgelopen maand. Mijn eerste 10km stond op de planning, ik ging een dagje Nijmegen, een middag naar Amsterdam, had een familiedag en las afgelopen maand echt veel boeken. Benieuwd hoe mijn maand verliep?

Monthly Favorites // September 2017

Monthly Favorites: Personal

Vorige maand kondigde ik het al aan: mijn eerste 10 kilometer stond op het programma. Met collega’s deed ik mee aan de estafette in Winschoten. Een super leuk en groot evenement. Er deden vele bedrijven mee, maar ook individuele lopers die 50 of 100 km renden. Ik was van te voren eigenlijk helemaal niet zenuwachtig en voelde mij een stuk rustiger dan anders. Het was een estafette en hierdoor startte je eigenlijk alleen. Normaal start je met een hele groep tegelijk en kun je aanhaken bij het tempo van anderen, hier moest ik dus mijn eigen tempo bepalen. Gelukkig ging dat gelijk goed en kon ik het tempo volhouden. Ik heb de 10km uiteindelijk in 1.01 gelopen, mijn doel gehaald. Inmiddels heb ik mij ingeschreven voor de 10km bij de Monnikenloop op Schiermonnikoog volgend jaar.

Monthly Favorites // September 2017

Afgelopen maand verslond ik redelijk veel boeken. Zo las ik zes boeken, waaronder een aantal over Amerika/ New York. Ik las Amerika zoals het is van Tom van Dyck, waarbij ik in diverse onderwerpen meer te weten kwam over Amerika. Over New York las ik Ik ben een New Yorker van Twan Huys. Hoewel de titel mij een ander boek deed verwachten, namelijk meer over zijn leven in New York, las ik interessante dingen over New York. Ook las ik New York in 40 dates van Diana Albrink. Op zich wel een vermakelijk boek, maar vond er weinig diepgang in zitten en vroeg mij af of dit het echte leven is in New York, daarnaast veel hotspots die inmiddels gesloten zijn, jammer. Verder las ik nog Het Chateau van Jet van Vuuren (niet echt mijn ding), Wat jij niet ziet van Sarah Pinborough en DJ van Kluun. De laatste twee waren wel vermakelijk om te lezen. De teller staat hierdoor al weer op 29 boeken.

Monthly Favorites // September 2017

Monthly Favorites: Blog

Zoals jullie konden lezen in mijn laatste blog, nam ik tijdens mijn week in New York een korte pauze. Dit deed ik al eerder toen we in Litouwen en Letland waren en dit is mij goed bevallen. Even de focus op de bestemming waar ik op dat moment ben en geen dingen ‘moeten’. Ook in New York is mij dit erg goed bevallen. Ik ben zelfs heel weinig op social media actief geweest, ik had er gewoon even geen zin in en nam er ook geen ‘tijd’ voor. De Instagram Stories vulde ik voor de mensen thuis en af en toe plaatste ik wat online. Ik ging vaak ’s ochtends vroeg weg en kwam ’s avonds kapot terug, waardoor ik al vrij snel als een blok in slaap viel. Daarnaast had ik in de stad vrij weinig de gelegenheid om op internet te gaan of ik moest al naar de Starbucks toe gaan. In Washington had ik zelfs de hele dag geen internet, eigenlijk best wel eens lekker.

Voordat ik naar New York ging had ik nog een aantal samenwerkingen die ik afrondde. Zo had ik mijn eerste winactie op Instagram met CityZapper, ging ik ook naar hun event in Amsterdam. Daarnaast heb ik nog een aantal dingen lopen, dus ik was nog redelijk druk voordat ik richting New York afreisde. Ik wilde mijzelf dan ook niet de extra druk opleggen om nog extra blogs online te zetten. Dan zou de kwaliteit verloren gaan en dat wil ik niet. Ook ben ik druk bezig met het schrijven van content voor NWYRK, een website die binnenkort online komt. Al met al was een kleine pauze best even lekker.

Monthly Favorites: Things I  love

Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017

Dagje Nijmegen

Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017

Middag Amsterdam

Monthly Favorites // September 2017Paarse heide

Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017

Twee keer hardlopen in New York; 1x tijdens een run op Roosevelt Island en de laatste ochtend op de Brooklyn Bridge.

Monthly Favorites: Reizen

Mijn derde keer New York en mijn derde solotrip. Allebei dus totaal anders dan de voorgaande keren. De eerste keer New York ging ik met een vriendin, de tweede met mijn vader. Hierdoor voelde de stad voor mij al vertrouwd aan en was ik totaal niet zenuwachtig om alleen richting New York te gaan. Ik heb heerlijk kunnen doen wat ik wilde in de stad en heb daarbij prachtig weer gehad. Mooi weer tijdens een stedentrip is toch wel lekker. Pas de laatste dag was het iets frisser, de dagen ervoor was het rond de 30 graden. Ik heb veel dingen kunnen zien en doen en blijk achteraf toch best veel kilometers te hebben gemaakt. Gemiddeld liep ik zo’n 19km per dag. Binnenkort een blog over mijn solo ervaringen in New York.

Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017 Monthly Favorites // September 2017

 

You may also like

4 reacties

    1. Dank je Lotte! Mijn knieën geven wat problemen met hardlopen doordat ik nu veel meer loop. In Stockholm had ik hetzelfde gehad, maar dan gewoon met wandelen. Omdat ik wist dat ik veel zou lopen, heb ik dit preventief gedaan ipv braces!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *