7x doen op Schiermonnikoog

Hotspot Schiermonnikoog

Vanaf de boot zie je de vuurtoren en de watertoren al van afstand. Ook de kobbeduinen zijn al te zien. Bijna weer op mijn favoriete eiland. Mijn eiland waar je eindeloos kunt wandelen en niemand tegenkomt of ’s avonds de zon kunt zien ondergaan op het strand. Het eiland waar je je in een andere wereld waant en tot rust komt. Heerlijk.

Wat te doen op Schiermonnikoog? Het eiland is niet heel groot, maar toch kun je op Schiermonnikoog veel leuke dingen doen. Ik heb zeven leuke activiteiten voor je op een rij gezet die je gedurende een weekend op Schiermonnikoog kunt doen.

Wandelen of fietsen

Het eiland verleent zich ervoor om wandelend of fietsend te verkennen. Bij aankomst kun je direct al fietsen huren. Ga het hele eiland rond op de fiets, dat kan prima in een dag. Wil je eens op de wat onbekendere plekken komen, kies er dan voor om te wandelen. Je hebt dan de mogelijkheid om buiten de gebaande paden te gaan. Zo liepen wij een stuk via een pad dat eigenlijk voor paarden was aangelegd en ook in het bos heb je wat meer routes.

Must Do // 7x doen op SchiermonnikoogVliegeren en andere activiteiten op het strand

Op een Waddeneiland staat vrijwel altijd wind. Dit kan een groot voordeel zijn wanneer het bijvoorbeeld slecht weer is, want de buien waaien snel over. Maar op een eiland kun je ook perfect vliegeren. Mocht je zelf geen vlieger hebben, kun je altijd bij Thijs’ Vliegerparadijs terecht voor diverse workshops. Daarnaast bieden zij ook andere activiteiten aan op het strand. Ik heb in 2016 voor het eerst echt gevliegerd en was er verbaasd over hoe leuk het eigenlijk was.

Must Do // 7x doen op SchiermonnikoogBalgexpres

Een excursie met de Balgexpres die je meeneemt naar het meest oostelijke puntje van het eiland. Een plek waar je normaal niet mag komen. Met een tractor en een gesloten kar leg je de 15 kilometer naar de Balg af via het strand. Met een beetje geluk zie je daar zeehonden. Maar genieten van de weidsheid van Schiermonnikoog is al voldoende.

Must Do // 7x doen op SchiermonnikoogKoffie of thee drinken bij van der Werff

Van der Werff en Schiermonnikoog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedereen die op Schiermonnikoog komt, kent Hotel van der Werff. Het hotel is nog helemaal in oude sferen en ademt dit ook uit. Want ook al is het buiten 30 graden, de obers zullen je bedienen in een pak. Het leukste aan hotel van der Werff is, is dat je er koffie en thee kunt drinken voor 80 cent. Waar in Nederland vind je dat nog meer?

Must Do // 7x doen op SchiermonnikoogToxbar

De Toxbar is de plek waar de jeugd op zaterdagavond te vinden is. Maar de Toxbar biedt meer. Je kunt er tegenwoordig ook heerlijk eten en er hangt een relaxte sfeer om even een drankje te doen op het terras. Een prima plek om je dag te eindigen.

Must Do // 7x doen op Schiermonnikoog

De bunker beklimmen

De Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen achtergelaten op Schiermonnikoog. Het eiland heeft veel invloed gehad van de Duitsers. Midden op Schiermonnikoog staat nog de Wasserman bunker. Je kunt de bunker van binnen bekijken, maar het biedt ook een prachtig uitzicht over het eiland.

Must Do // 7x doen op SchiermonnikoogUitwaaien op het breedste strand van Europa

Schiermonnikoog heeft het breedste strand van Europa. Voordat je bij de zee bent, moet je een redelijk stuk lopen over het strand. Wat is er nou lekkerder dan een fikse strandwandeling te maken, lekker uit te waaien en dan op het terras ploffen bij Strandpaviljoen Marlijn? Het Badstrand biedt genoeg mogelijkheden om te wandelen via het strand. Maar ook aan de walkant kun je uren over het wad struinen en vondsten uit de zee tegenkomen.

Must Do // 7x doen op Schiermonnikoog

Ga je binnenkort een keer naar Schiermonnikoog?
Lees dan meer in mijn andere blogs over Schiermonnikoog. Wil je specifiek weten waar je kunt overnachten?

Must Do // 7x doen op Schiermonnikoog

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *