Travel Stories // Mooiste herinneringen aan Amerika

Mooiste herinneringen aan Amerika

Soms is het even goed om terug te blikken op de mooie reizen die je hebt mogen maken. Zolang ik mij kan herinneren wilde ik graag naar Amerika. Het land waar alles kan, met landschappen zo divers en de vriendelijkheid van de Amerikanen. Nog steeds heb ik een enorme bucketlist met plaatsen en natuurparken die ik wil zien. Maar af en toe is het ook belangrijk om stil te staan bij de dingen die je al hebt mogen doen. Zo heb ik inmiddels mooie herinneringen aan Amerika en wanneer ik daar aan terug denk, komt er een glimlach op mijn gezicht. Vergeet vooral niet om het filmpje van Las Vegas even te bekijken!

Hamburgers eten in Las Vegas

Tijdens mijn rondreis in West USA heb ik verrassend weinig burgers gegeten. Mijn zusje was in training voor de marathon, dus onze maaltijden bestonden voornamelijk uit pasta. Mijn eerste burger die reis at ik in Las Vegas. En zoals je al wel weet, is alles groot in Las Vegas. Het filmpje zegt genoeg..

Death Valley – Las Vegas

Mooiste herinneringen aan Amerika

Mooiste herinneringen aan Amerika

Dit was, ik denk, mijn meest bizarre reisdag die ik ooit heb gehad. We vertrokken die ochtend in alle vroegte vanuit Ridgecrest om via Death Valley naar Las Vegas te gaan. In februari zijn er in Death Valley geen hordes toeristen te vinden. Ook de weg ernaar toe was vrij ‘apart’. De verharde weg vanaf Ridgecrest naar Death Valley hield ineens op en ging over in een grindweg. We waren redelijk verbaasd hierover en zijn dan ook even gestopt om dit te ervaren. Ik denk dat we op dit stuk zo’n 5 auto’s zijn tegen gekomen. Aangekomen in Stovepipe Wells bleek de elektriciteit er al gedurende dagen uit te liggen door een storm van een paar dagen eerder. Ook dit kan gewoon in een land als Amerika. We vervolgden ons bezoek aan Death Valley en reden door naar Las Vegas. Nadat we ingecheckt waren, moesten we natuurlijk naar de Strip. Even rondgelopen werd ons eigenlijk duidelijk hoe groot de tegenstelling van die dag was. Van niemandsland naar een enorme drukte op de strip in Las Vegas. Om 21.00 uur lagen we uitgeteld door de enorme indrukken plat.

Roosevelt Island

Mooiste herinneringen aan Amerika

Op een mooie dag je lunch in een parkje op eten in New York, is natuurlijk heerlijk. Dat dachten wij ook. We haalden een salade net voordat we de Kabeltram naar Roosevelt Island namen. Aan het einde van Roosevelt Island had je een prachtig grasveld met uitzicht op Manhattan, wat wil je nog meer? Totdat er iemand aan kwam en zei dat we niet op het gras mochten plaats nemen omdat het Nationaal Park is. Oeps.

Yosemite

Mooiste herinneringen aan Amerika

In februari in Yosemite is een andere gewaarwording dan in de zomer. Je treft er veel minder toeristen en je zult het moeten doen met mindere temperaturen. Na het spotten van een paar herten, kwamen wij in de valley een soort poes tegen. Althans, dat was natuurlijk onze eerste indruk. We zagen ook een kerkje iets verderop, dus misschien was het een verwilderde poes. Niet heel logisch in een gebied met beren natuurlijk. Het beestje kwam ook vrij dicht bij ons, dus we konden hem redelijk goed bekijken. Bij het informatiepunt maar even gevraagd: “We just saw something like a cat.” Het bleek dus een bobcat te zijn, ook wel een lynx. Het komt niet vaak voor dat deze zich laten zien.

We konden door het jaargetijde niet alle wandelingen doen die we zouden willen, maar richting Mono Lake konden we nog wel een wandeling maken. Echter waren we natuurlijk de enige die daar liepen. Deze angsthaas had alle bordjes met waarschuwingen voor beren etc net gelezen, dus erg op mijn gemak was ik niet. Het enige ‘wapen’ was mijn paraplu. Mijn zusje echter liep rustig door zonder zich druk te maken. Ik wilde dan ook niet van de gebaande paden af en keek alert om mij heen. Pas thuis besefte ik dat de beren misschien nog wel in winterslaap waren..

Grand Canyon

Mooiste herinneringen aan Amerika

Wanneer je naast de Grand Canyon loopt, ben je al snel geneigd alleen naar de Canyon te kijken. Totdat er een ranger naast ons kwam lopen en allemaal ontlasting van dieren liet zien. Bleken er dus allemaal wilde dieren te lopen. Wij hadden alleen maar oog voor de Canyon en kwamen we er pas later achter dat af en toe de andere kant op kijken ook de moeite waard is.

Kerst in NY

Kerst in NY

Dyker Heigths 3

Als er een land op aarde is waar kerst lekker over the top wordt getoond, is dat wel Amerika. Ik ervaarde het een week in New York. In Manhattan kan je er nog om heen als je wilt, maar de wijk Dyker Heights in Brooklyn is fantastisch. Een wijk met zoveel kerstversieringen dat straten afgezet zijn voor de bezoekers, waar een DJ de mensen vermaakt. Zeker een aanrader als je in New York bent.

Hardlopen

Hardlopen, Los Angeles, USA

Tijdens onze rondreis in West USA was de marathon het einddoel van de reis voor mijn zusje. Ik loop die afstand bij lange na niet, maar besloot mij in te schrijven voor de Big5K van Los Angeles. Na twee weken niet te hebben hardgelopen, was het doel dan ook genieten. En dat heb ik gedaan. Heuvels die wij in Nederland niet kennen, warmte om 8.00 uur ’s ochtends en zoveel schreeuwende toeschouwers langs de kant. Wat een ervaring.

Afgelopen december in New York stond voor mij een rondje Central Park op het programma, een bucketlist item. Het rondje was fantastisch! Tussen alle New Yorkers rennend door Central Park, ik voelde mij eventjes een inwoner van de stad.

Eerste keer New York

Mooiste herinneringen aan Amerika

Het moment dat je Penn’s station uitloopt, het overweldigende New York voor je. Een week de tijd om de stad te ontdekken met een smile die niet meer weggaat die week. Overigens gebeurde dat ook de tweede keer 🙂

You may also like

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *