Your Travel Guide Reykjavik

12 uur in Reykjavik

De meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Een stad omringt door fraaie natuur. Start je bezoek in Reykjavik voordat je de rest van het land gaat verkennen, want ondanks dat het een mooie stad is, heeft IJsland veel meer te bieden. Wees voorbereid op de hoge prijzen in de eetgelegenheden in het land.

 

Food Hotspots

Eten en drinken en omringd worden door boeken en wasmachines. Dan ben je bij Café Laundromat. Zoals de naam het al zegt, een cafe waar je ook je was kunt doen.

A: Austurstræti 9

Wil je burgers eten tussen de locals? Dan moet je naar The Big Lebowski. Op zaterdagmiddag voetbal kijken onder het genot van een burger. Daarnaast is het interieur, wat herinnert aan de film, supermooi om te zien.

A: Laugavegur 20b,

 

IJslanders eten graag hotdogs en doen dat bij Bæjarins Beztu Pylsur, hoe? Juist spreek dat maar eens uit.

A: Tryggvatagata 1

 

Bezienswaardigheden

 

 

Een van de meest gefotografeerde plekken in de stad.Een beeld van staal gemaakt door Jon Gunnar Arnason dat op het eerste gezicht een op Viking Schip lijkt, maar wat vooral een ode is aan de zon. Het beeld staat aan de zee en daarachter heb je uitzicht op Mount Esja,

A: Sculpture & Shore Walk

 Het symbool van de stad is de Hallgrimskirkja. Je ziet hem al van verre boven de stad uitsteken door zijn opvallende bouw. Je kunt de kerk ook ‘beklimmen’ en over Reykjavik uitkijken.

A: Hallgrímstorg 101

Meer lezen over IJsland en Reykjavik op YTG?

Of wil je meer weten over IJsland in het algemeen?

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.