Your Travel Guide Schiermonnikoog

Schiermonnikoog, mijn eiland. Ik ga het liefst zo vaak mogelijk naar Schiermonnikoog. Zodra je op de boot stapt, voel je de rust over je vallen. Heerlijk wandelend of fietsend het eiland verkennen en genieten van al het moois. In deze Guide van Schiermonnikoog vind je alle bezienswaardigheden, activiteiten of adressen voor lekker eten.

Schiermonnikoog Guide

Bezienswaardigheden

 

Beklim de bunker en bekijk zo het gehele eiland

Doen

Ga mee met de Balgexpres naar de Balg in het oosten van het eiland en spot hier zeehonden

 Eten en drinken

Hotel van der Werff is een van de oudste gebouwen op het eiland en dat straalt het ook uit. Ga gezellig een kopje koffie drinken of hapje eten en proef de sfeer van het hotel. Drink hier een kopje koffie voor 80 cent!

A: Reeweg 2.

Brasserie om de Noord is een leuke plek om te lunchen of te dineren op de rand van het dorp. Helemaal vernieuwd en daardoor heeft het een gezellige uitstraling gekregen.

A: Langestreek 66

 

Aan het eind van de Prins Bernhardweg is strandpaviljoen De Marlijn te vinden waar altijd een gezellige drukte hangt. Ben je klaar met je strandwandeling of fietstocht? Kom dan even bij in dit gezellige strandpaviljoen. A: Prins Bernhardweg 2. Een ambachtelijke keuken met vis, vlees en vegetarische gerechten vind je bij de Tjattel. 

A: Langestreek 94

De Toxbar is sinds een aantal jaren overgenomen door nieuwe en jonge eigenaren. Dit is de plek op het eiland om ’s avonds een drankje te doen, maar je kunt er ook prima een hapje eten.

A: Reeweg 7

Spelletjes doen of een borrel drinken kan allemaal bij Duinzicht.  In een decor van een bruin cafe kun je overigens ook lunchen of dineren.

A: Badweg 17

Meer lezen over de culinaire hotspots op Schiermonnikoog?

 Overnachten

 

Overnachten kan bij Landall Vitamaris op Schiermonnikoog. Grote appartementen en van alle faciliteiten voorzien.

A: Badweg 53

Graaf Bernstorff is een prima hotel in het dorp. Je zit dicht bij alle voorzieningen en overnachten in het hotel is dan ook een aanrader.

A: Reeweg 1

 

Een andere locatie om te overnachten is Rijsbergen. Hier zijn de kamers niet erg groot, maar je kunt gezellig in de tuin of woonkamer zitten. Een pareltje om te overnachten op Schiermonnikoog.

A: Knuppeldam 2

 

Lees ook mijn blogs over Schiermonnikoog:

7x Doen op Schiermonnikoog

Hotspot: Balgexpres op Schiermonnikoog

November Wandelmaand