Take me back #7 // All inclusive in Tunesië

Take me back #7 // All inclusive in Tunesië

Een ‘nieuwe’ serie op Your Travel Guide, een throwback naar de reizen die ik maakte voorafgaand aan mijn blog. Reizen die totaal anders waren dan de manier waarop ik anno 2018 reis. Maar wel reizen die net als de afgelopen reizen een speciale plek in nemen, op wat voor manier dan ook. In deze zevende editie mijn all inclusive vakante naar Tunesië in 2013. We verbleven een week all inclusive in Tunesië. Benieuwd hoe ik dat vond? Lees dan snel een nieuwe Take me Back.

Tunesië, het enige land dat ik bezocht in Afrika. Mijn enige kennismaking met het continent. Een kennismaking waarbij ik weinig heb gezien van het land. Tegen de tijd dat we die kant op zouden gaan, was het politiek niet stabiel. Uiteindelijk zijn we niet veel van het complex af geweest op een avond Hammamet na. Wat ik van Tunesië vind kan ik dus niet beoordelen, daarvoor heb ik gewoon te weinig gezien van het land.

All Inclusive

Met drie vriendinnen kozen we voor een week all inclusive in Tunesië. Het idee dat je de hele week niet hoeft te koken en om boodschappen hoeft te denken was iets dat ik graag een keer mee wilde maken. Het klinkt namelijk best aantrekkelijk. Gewoon aanschuiven wanneer jij zin hebt en weer terug naar je strandbedje na het eten. Dat eten bleek voor een a twee dagen leuk, daarna was ik er redelijk klaar mee. Zeker wanneer je hotel niet veel variatie in het aanbod aanbrengt. Met iedere dag dezelfde keuze in het eten, dat bleek uiteindelijk niets voor mij. Het eten was prima, daar niet van, maar ik vind een beetje variatie qua voeding altijd fijn. Dat er bij een all inclusive hotel vaak een programma vol animatie aanwezig was, was ik even vergeten. Iets waar ik geen behoefte aan heb de laatste jaren. Gelukkig konden we het redelijk vermijden gedurende de dag door naar het strand te gaan. Wat niet per se typisch is voor een all inclusive hotel, maar waar het wel vaak voorkomt, de gevechten om de bedjes ’s ochtends. Wat een gedoe. Dat je eigenlijk op tijd op moet staan om een strandbedje te bemachtigen is niet echt mijn ding. We waren natuurlijk in het hoog seizoen en dat zou ik dan ook niet snel weer doen bij een accommodatie als deze.

Take me back #7 // All inclusive in Tunesië Take me back #7 // All inclusive in Tunesië Take me back #7 // All inclusive in Tunesië

Hammamet

Een avond besloten we toch richting Hammamet te gaan en hebben we een klein stukje van Tunesië kunnen zien. Een kleine glimp van het ‘dagelijkse’ leven daar, een kleine glimp want verder dan het toeristische deel zijn we niet geweest. We hebben een paar winkels gezien en ergens een cocktail gedronken. Maar echt veel kan ik mij er niet van herinneren. Tunesië is voor mij een hele andere wereld, een die waar ik helaas nog niet echt mee heb mogen kennismaken.Take me back #7 // All inclusive in Tunesië

Kameel

Dat het een zonvakantie was, is denk ik al wel duidelijk. Soms kan het best lekker zijn om boeken te lezen in de zon en af en toe te dobberen op je luchtbed op zee. Overigens is dit de laatste keer dat ik echt zo’n vakantie heb gehad. Natuurlijk wisten de locals ook er allemaal toeristen op het strand aanwezig waren. Kamelen en andere verkopers kwamen dan ook regelmatig langs. Een kameel hadden wij nog niet eerder gezien, dus we wilden wel even op de foto. Dat de beste man natuurlijk een ritje wilde maken, hadden we achteraf kunnen bedenken. Noem het misschien asociaal, maar betaald hebben we er niet voor. Overigens ook bij gebrek aan Tunesisch geld.

Oordeel

Aangezien ik het altijd al een keer wilde proberen all inclusive op vakantie te gaan heb ik er geen spijt van. Toch heb ik wel geleerd dat het niet mijn ding is om een hele week te verblijven. Ik verken liever andere plekken en vind het juist leuk om ergens anders te eten. We raakten destijds in gesprek met een Nederlands gezin dat daar drie weken verbleef. Drie weken lang hetzelfde eten, ik moet er niet aan denken. Ook zaten ze terwijl wij ze spraken met zijn vieren op een strandstoel, ze waren te laat voor meer stoelen.. Dat noem ik geen vakantie meer, maar goed iedereen zijn eigen keus. Ik ga een volgende keer mij goed inlezen op de mogelijkheden bij een all inclusive hotel.

Take me back #7 // All inclusive in Tunesië Take me back #7 // All inclusive in Tunesië

De vorige edities van Take me Back teruglezen?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 reacties

  1. Leuk om te lezen! Wij gaan deze zomer naar een all inclusive in Tunesië. Het reisadvies is weer vrij goed, dus we willen ook wel wat doen, maar niet te veel. Wij willen het ook gewoon een keer proberen, dus ik ben benieuwd. Wij hebben een adult only hotel en we hebben er op gelet dat de reviews over het eten heel goed zijn en ze doen veel live cooking. Ik ben echt benieuwd! Denk dat echt rondreizen meer mijn ding is, maar goed. Met een wereldreis in het vooruitzicht in oktober, vind ik even niks doen in Tunesië heerlijk klinken

    1. Dat was precies de reden om een keer all inclusive te gaan. Ook dat moet je een keer ervaren. En eigenlijk is het heerlijk om even een keer niets te moeten 🙂

  2. Dit klinkt zo anders als hoe je nu reist! Grappig. Ik ben ooit met een bus naar Calella gereden, dichtbij Barcelona. Ook daar all-inclusive waar ik snel klaar mee was. Ik voel me beter bij hoe we nu reizen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *