Bucketlist Groningen: 25 dingen die je ooit gedaan moet hebben

Travel Inspiratie Citytrips // Bucketlist Groningen: 25 dingen die je ooit gedaan moet hebben

Groningen is al ruim acht jaar mijn stad. Tijdens mijn reizen kom ik vele andere plekken tegen, maar Groningen voelt toch als thuiskomen. Zelfs na een dagje Amsterdam, ben ik blij dat het in Groningen rustiger is. De laatste jaren probeer ik de stad  af en toe te zien als toerist in plaats van als inwoner. Hofjes bezoeken, de Martinitoren beklimmen, dingen die ik in al die jaren nog nooit had gedaan. Daarom maakte ik een bucketlist met 25 dingen die je gedaan moet hebben in Groningen.

Bezienswaardigheden bucketlist

1. Groningen Museum bezoeken – Groningen verlaten zonder een bezoek aan het grootste museum van de stad kan eigenlijk niet.

2. Hofjeswandeling – In Groningen vind je diverse hofjes verborgen in de binnenstad. Afgelopen jaar bezocht ik ze allemaal en het is verbazingwekkend hoe stil het hier is terwijl je midden in de stad zit.

3. Ebbinge Kwartier Street Art – Ik weet niet hoe lang je hier nog street art kunt bekijken, maar mocht je in de buurt zijn, loop zeker even langs.

4. Hoge der A – Een van de mooiste stukken van Groningen, langs de waterkant staan prachtige huizen.

5. Folkingestraat – Vroeger was dit de Joodse buurt van de stad, tegenwoordig vind je er een wirwar aan diverse winkels.

6. Kleurrijke huisjes Reitdiephaven – Iets verder van het centrum vind je de Reitdiephaven met kleurrijke huizen, een must om een keer te fotograferen.

7. Prinsentuin bezoeken – Nog zo’n prachtig stukje Groningen.

Travel Inspiratie Citytrips // Bucketlist Groningen: 25 dingen die je ooit gedaan moet hebbenTravel Inspiratie Citytrips // Bucketlist Groningen: 25 dingen die je ooit gedaan moet hebben

Foodie bucketlist

8. Koffie Black & Bloom – Volgens kenners de plek voor koffie, helaas ben ik geen koffiedrinker.

9. Barbecuen of picknicken in het Noorderplantsoen – In je studententijd de plek om buiten te barbecuen en genieten van het zonnetje.

10. Terrasje in de Poelestraat – De Poelestraat staat toch wel een beetje bekend als de plek waar js ’s nachts moet zijn. Maar schijnt overdag de zon, dan zitten de terrassen vol.

11. Smoothie bij The Smooth Brothers – Nog maar net in Groningen, maar voor een gezonde smoothie ben je bij de The Smooth Brothers aan het juiste adres.

12. Burgers eten bij Wereldburgers – Voor lekkere en gevarieerde burgers, kun je naar Wereldburgers.

13. Aziatisch eten bij Konbu Streetfood – Hip tentje waar je heerlijk Aziatisch kunt eten.

14. Cocktailbar Mr. Mofongo – Ik ben nog niet bij de cocktailbar geweest, maar de cocktailkaart van Mr. Mofongo moet een top kaart zijn.

15. Pizza bij de Uurwerker – Officieel is de Uurwerker geen pizzeria, maar zijn de pizza’s heerlijk en goedkoop. En daarnaast een ideale plek voor een vrijdagmiddagborrel.

16. Brakke Brunch Concerthuis – Op zondag aanschuiven bij bij de Brakke brunch en eten wat je wil, dat kan bij het Concerthuis.

17. Taart eten bij Bij Britta – Voor mij de plek in de stad waar je taart kan eten. Alles wordt zelfgemaakt en de taarten zijn zo lekker, dat ik niet een favoriet heb.

18. Lunchen bij Pernikkel – Met een menukaart die wekelijks wisselt en met verse producten, is lunchen bij Pernikkel een aanrader. Overigens kun je ook een borrelplank bestellen of fijn dineren bij Pernikkel.

Travel Inspiratie Citytrips // Bucketlist Groningen: 25 dingen die je ooit gedaan moet hebben
Pernikkel
Travel Inspiratie Citytrips // Bucketlist Groningen: 25 dingen die je ooit gedaan moet hebben
Konbu Streetfood

Activiteiten bucketlist

19. Martinitoren beklimmen – Iets wat vorig jaar pas voor het eerst heb gedaan. Je hebt een weids uitzicht over de stad vanaf het symbool van Groningen.

20. Zwemmen bij de Papiermolen – In de zomer is de Papiermolen de plek om baantjes te trekken of te zonnen.

21. 4 Mijl lopen – Het hardloopevent van Groningen waar inmiddels meer dan duizenden mensen aan mee doen. Als Groninger moet je toch een keer in je leven de vier mijl hebben gelopen.

22. Winterwelvaart Groningen – Het event in de winter. Rondom Hoge der A zijn allemaal schepen aangemeerd en een kerstmarkt. Het ziet er altijd erg gezellig uit en inmiddels is er ook een zomereditie.

23. Stadstrand bij Dot – Sinds kort heeft Groningen een heus strand vlakbij Dot op het Ebbingekwartier. Ik ben er nog niet geweest, maar het lijkt mij een fijne plek in de zomer.

24. Noorderzon – Het evenement van Groningen in de zomer. Tien dagen lang kun je, onder andere, in het Noorderplantsoen allerlei muziek en theater festiviteiten vinden.

25. Slapen in Student Hotel – Slapen in het gloednieuwe Student Hotel is een aanrader. Ik werd wakker met uitzicht op de Martinitoren, kon er sporten en had een heerlijk ontbijt. Overigens ook een plek voor goedkoop, maar lekker diner.

 Travel Inspiratie Citytrips // Bucketlist Groningen: 25 dingen die je ooit gedaan moet hebbenTravel Inspiratie Citytrips // Bucketlist Groningen: 25 dingen die je ooit gedaan moet hebben

Hoeveel kun jij er afstrepen?

You may also like

10 reacties

  1. Leuk dat je Groningen zo in de spotlight zet! Zo’n hofjeswandeling wil ik ook zeker nog eens doen! En natuurlijk nog een aantal adresjes van je foodieslijst afstrepen, nieuwe adresjes zijn tenslotte altijd welkom!

  2. Leuke lijst Marjolein! Ik heb al een hoop gedaan, maar er staat ook nog wat op mijn lijstje. Zoals het Stadstrand bij Dot en een sapje drinken bij The Smooth Brothers. En ik wil de hele hofjeswandeling doen!

    1. Leuk om een keer een dagje te prikken en een aantal af te strepen in de stad. Degene die je noemt, moet je in 1 dag wel kunnen combineren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *