De vakantievragen tag // Scandinavië

Vakantievragen tag Scandinavië

Mijn eerste rondreis door Europa ging door Scandinavië. De jaren ervoor probeerden we altijd wel twee bestemmingen te combineren, maar dit was de eerste reis waarbij we langer dan twee weken rondreisden en op meerdere plekken overnachten. Via de blog van Marcella kwam ik, naast de Capture the Color Tag, alweer een leuke tag tegen; de vakantievragen tag. Ik besloot deze in te vullen over mijn roadtrip  door Scandinavië.

Heb je alles gezien wat je wilde zien?

Bij lange na niet. De afstanden zijn iets waar je je toch op verkijkt in Noorwegen. Zo reden wij op een dag 300/400 kilometer in 8 uur. In Nederland rijd je dit veel sneller, maar in de bergen gaat alles langzamer. Zo besloten we, helaas, de Geiranger en Dovrefjell te schrappen. Ik kwam uit een drukke periode op het werk en tijdens onze week in het midden van Noorwegen, vlakbij Lom, besloten we wat meer rust in te lassen. Overigens een prima omgeving, want vanuit ons huisje konden we al wandelend direct de natuur in en een aantal bergen beklimmen. Dus iets meer rust, maar wel actief en genieten van de Noorse natuur. Achteraf merk ik dat ik die week wel nodig gehad heb. Zo kan ik nog wel een aantal bezienswaardigheden noemen in de buurt die nog op mijn wishlist staan, maar reizen is ook keuzes maken.

De vakantievragen tag // Scandinavië

Wat is je grootste aanrader?

Ik vond het beklimmen van de Preekstoel een enorme aanrader. Ook al is het inmiddels heel toeristisch, toch kan ik het aanraden om te doen. De wandeling zelf is een enorme uitdaging, het uitzicht is prachtig. Maar neem sowieso de tijd om de natuur te verkennen. Qua steden vond ik Bergen een mooie stad om te bekijken. Een stad waar het vaak regent, maar wij hadden geluk. Een accommodatie die ik prachtig vond was het appartement in Myrkdalen. Helaas bleven wij er twee nachten, waarvan we overdag naar Bergen gingen, maar vanuit je bed naar watervallen kijken.. Dat kunnen we in Nederland niet.

En wat raad je juist af?

Te veel willen in Noorwegen. Neem ook de tijd om rustig te genieten van de natuur en het moois dat Noorwegen te bieden heeft. De enige plek die wij eigenlijk puur gebruikten voor het overnachten was Tau. Daar is niet veel te beleven, maar is een prima uitvalsbasis voor de Preekstoel en het duurdere Stavanger.

De vakantievragen tag // Scandinavië

Wat is je favoriete vakantiefoto?

Eenmaal thuis bekeek ik de foto’s en kwam ik deze foto van de Preekstoel tegen. De zwart-wit variant vind ik toch wel het mooist.

De vakantievragen tag // Scandinavië

 

Wat heeft het meeste indruk gemaakt?

Het beklimmen van de Preekstoel. Die dag klopte gewoon alles, we hadden prachtig weer, terwijl het de dag ervoor nog regende. Zoals jullie in mijn blog kunnen lezen over de Preekstoel, was voor mij de beklimming een bucketlist item om een speciale reden.

De vakantievragen tag // Scandinavië

Wat is je mooiste souvenir?

Ik heb niet veel souvenirs gekocht. Ik ben niet zo’n fan van de trollen die de Noren hebben ;). Het enige dat je kunt zien als souvenir is een dromenvanger armbandje die gekocht heb in Lom. De vorige die ik had, heb ik                    gekocht in Death Valley, maar door een magnetische werking is deze kapot gegaan. Overigens heb ik best wel veel geshopt in Noorwegen.. Mocht ik een typisch Scandinavisch souvenir gemist hebben, laat het mij weten.

Meer lezen over Scandinavië?

De vakantievragen tag // Scandinavië

You may also like

2 reacties

  1. Onwijs leuk dat je mijn tag ingevuld hebt! Tof om te lezen over je reis door Noorwegen. Staat bij mij nog érg hoog op mijn wishlist. De natuur lijkt me zó gaaf daar! De tocht naar de Preekstoel wil ik ook graag doen. Ik ga jouw artikel er nog even over lezen.

    1. Dan moet je zeker een keer gaan! Ik was zo verrast door de natuur daar, gezien jouw blogs denk ik dat je het prachtig vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *