Your Travel Guide Rotterdam

Your Travel Guide Rotterdam

Rotterdam, de stad die ik pas sinds kort ontdekt heb. Waar ik voorheen sneller naar Amsterdam ging, heeft Rotterdam toch een beetje mijn hart gestolen. Hippe hotspots zijn er genoeg te vinden om je dagen te vermaken. benieuwd waar je allemaal naar toe moet voor lekker eten?

Food Hotspots

  Bertmans in Rotterdam is de plek voor healthy food. Gezellig op het terras of knus binnen, bij Bertmans hangt een fijne sfeer.

A: Zaagmolenkade 15

Voor goede burgers moet je zijn bij Ellis Gourmet Burger. Vlak bij het station zit dit hippe plekje vernoemd naar Ellis Island in New York.

A: Stationsplein 49

 

Food Factory’s zijn altijd een goed idee, zeker wanneer er meerdere fijne restaurantjes gevestigd zijn. Fenix Food Factory is zo’n plek. Gevestigd in een oude loods en met uitzicht op de Maas, beter kan niet op een zomerse dag.

A: Veerlaan 19D

Een van de beste koffiebarretjes van Nederland. En niet zomaar een. Heilige Boontjes is een uniek concept waar jongeren van de straat weer een kans krijgen om aan de slag te gaan.

A: Eendrachtsplein 3

 

Sue staat voor lekkernijen waar geen suiker, lactose in zit. Lekkernijen die raw en vegan zijn. Een hippe plek voor healthy snacks.

A: Karel Doormanstraat 372-374

Hotel New York en Rotterdam zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Vroeger was het de plek waar de grote schepen richting New York vertrokken, tegenwoordig ademt Hotel New York nog steeds dezelfde klasse. Niet alleen een plek om te overnachten, maar ook om even te lunchen of dineren.

A: Koninginnenhoofd 1

Must do’s

Een bezoek aan de Euromast mag natuurlijk niet ontbreken. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over Rotterdam. Een goede gelegenheid om te zien hoe groot de stad is.

A: Parkhaven 20