1-jarig bestaan YTG + winactie (gesloten)

1-jarig bestaan YTG + winactie

Inmiddels ben ik al weer een jaar aan het bloggen op Your Travel Guide. Time flies when you’re having fun. En dat klopt. Sinds ik besloten heb minder geld uit te geven aan shoppen, ben ik zo veel vaker op reis geweest. Als je bedenkt dat je van een paar nieuwe schoenen een vliegticket kan kopen, is je mindset zo veranderd. Tijd om kort terug te blikken op een jaar Your Travel Guide. En vergeet vooral niet mee te doen met de winactie!

Start

De keuze om te beginnen met Your Travel Guide was een lang denkproces. Misschien weten de meeste het al wel, maar ik ben officieel afgestudeerd als filmwetenschapper. En de combinatie van schrijven over films en reizen ligt niet heel erg voor de hand. Op een nacht werd ik wakker en besloot ik om te gaan schrijven over reizen. In eerste instantie niet alleen bloggen, maar ik wilde ook veel doen met mijn notities die ik maakte voor stedentrips. In het begin publiceerde ik iedere twee weken een Pocket Guide, een kleine gids met highlights en tips van een stad. Door tijdgebrek ben ik daar op een gegeven moment mee gestopt. Om toch nog een soort van ‘reisgids’ te maken stapte ik over op de City Guides.

YTG

Afgelopen jaar verschenen er bijna wekelijks drie blogs online, alleen tijdens mijn roadtrip in Kroatië en Slovenië niet. Vorig jaar verscheen de eerste Travel Movie en sinds de jaarwisseling probeer ik iedere maand een Travel Movie te maken. In mijn eerste jaar heb ik al een aantal leuke samenwerkingen gehad en natuurlijk hoop ik dat er nog meer volgen. Het is toch altijd fijn om benaderd te worden door bedrijven.

Overnachten: Het Student Hotel Groningen

Persoonlijk

Natuurlijk ging ik vorig jaar net op het moment dat mijn blog online kwam, tijdelijk fulltime werken. Planmatig niet heel handig, dus ik kwam mijzelf ook wel even tegen vorig jaar. Ik vroeg te veel van mijzelf op een gegeven moment. Ieder weekend volplannen en 40 uur werken, dat lukte mij niet. Sinds september werk ik weer het oude aantal uren en sindsdien heb ik de balans wat beter terug. Ik probeer zeker bloggen niet als moetje te zien en vooral ook ’s avonds niet nog van alles te moeten.

Reizen

Qua reizen heb ik een goed jaar achter de rug. Ik ging voor het eerst en zelfs voor de tweede keer op solotrip. Maakte roadtrips in Kroatië & Slovenië en IJsland, waar ik niet alleen mooie steden zag, maar ook genoot van de natuur. Ik bezocht het goedkope Gdansk, het koude Stockholm en het hippe Berlijn. In Nederland ontdekte ik niet alleen Amersfoort, Maastricht en Zwolle, maar vooral ook mijn eigen Groningen. En natuurlijk kon een bezoekje aan mijn favoriete eiland Schiermonnikoog niet ontbreken.

1-jarig bestaan YTG + winactie

Toekomst

Natuurlijk hoop ik nog even door te gaan met YTG en te groeien. Ik ga niet alleen vaker, maar ook op ‘andere’ manier op reis dan vroeger. In Berlijn wilde ik nog alle hotspots zien van mijn lijstje, in Stockholm had ik meer rust en nam ik de tijd voor dingen. Zie ik iets niet, dan heb ik een goede reden om terug te keren. Natuurlijk heb ik een enorme bucketlist, vooral in Amerika. Ik kan dan ook niet wachten om daar weer naar terug te keren. Op het moment van schrijven, sta ik op het punt om een vliegticket naar New York te boeken. Alweer? Jup, voor de derde keer. Deze keer probeer ik ook een dagje op de trein te stappen en de omgeving te bekijken. En die bucketlist in Amerika, ja die blijft nog wel even 🙂

Winactie (inmiddels gesloten)

1-jarig bestaan YTG + winactie

Omdat ik fan ben van reisgidsen heb ik voor jullie een leuke winactie. Vanwege mijn 1-jarig bestaan mag ik een reisgids naar keuze weggeven van Time to Momo. Dus ga jij binnenkort op stedentrip? Doe dan snel mee met deze winactie. Wat moet je doen?

 • Like Your Travel Guide op Facebook
 • Like Time to Momo op Facebook
 • Geef in een reactie hieronder aan welke reisgids jij graag wilt winnen.

Amsterdam  Antwerpen  Barcelona  Berlijn  Boedapest  Brugge  Brussel  Dublin  Den Haag  Florence  Gent  Hamburg  HongKong  Keulen  Kopenhagen  Krakau  Lissabon  Londen  Maastricht  Madrid  Malaga  Marrakech  Mechelen  Milaan München  New York  Napels  Praag  Parijs  Rome  Rotterdam  Stockholm  Utrecht  Valencia  Venetië  Wenen

Wist je dat je een gratis reisgids krijgt als je via Time To Momo je hotel boekt?

Je kunt reageren tot 24 april. De winnaar zal via Facebook bekend gemaakt worden.

Benieuwd naar mijn review van de reisgids van Berlijn?

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

17 reacties

 1. Wat leuk Marjolein! Alweer een jaar aan het bloggen. Ik volg je graag. Eerst op instagram maar zojuist ook via facebook. Ik ga eind mei voor het eerst New York ontdekken en zou het leuk vinden om dat te doen met een time to momo boekje. Wat leuk dat jij ook weer gaat. Ik hoop net zo enthousiast te worden over de stad. Groetjes, Bianca

 2. Gefeliciteerd met je jubileum Marjolein, en leuk te horen dat je zoveel plezier in het bloggen hebt. Veel reisplezier gewenst voor de toekomst 😉

 3. Hoi Mar,

  Florence dan maar. Ligt in de buurt van onze vakantie dit jaar.

  Liefs Cecile

 4. Wenen! Wil er graag heen vanwege de mooie Sisi paleizen maar ben ook benieuwd wat de stad nog meer te bieden heeft!

 5. Jeujj, wat een mooi eerste blogjaar had je! Superveel leuks gezien & gedaan! Op naar nog vele jaren meer. En blogmeetings 🙂 Ik ben benieuwd naar de gids van Boedapest. Hoog op mijn wishlist!

 6. Gefeliciteerd! De reisgids van Berlijn wil ik heel graag hebben. Waarom? Omdat ik eind augustus een weekendje weg heb geboekt en niets van de stad wil missen.

 7. Gefeliciteerd met je jubileum!! Ik zou graag naar Lissabon gaan en daar zou deze reisgids mij goed kunnen helpen om de mooie plekjes op te zoeken!!

 8. Wat leuk en gefeliciteerd dat je blog een jaar bestaat. Shame on me dat ik je blog pas net heb ontdekt.

  In juni ga ik een vriendin opzoeken in Lissabon, dus dan zou ik die reisgids graag willen winnen. Heb beide FB pagina’s geliked.

 9. Allereerst gefeliciteerd! Ik heb een weekend Utrecht gepland. Daarmee gaat mijn voorkeur dus uit naar een exemplaar over Utrecht.

  1. Bedankt Anita, leuk dat je reageert. De winactie is helaas al gesloten zoals je ook in de titel kunt lezen. Veel plezier gewenst in Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *