12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA

12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA

Deze keer geen stad in 12 uur in, maar een Nationaal Park. Is 12 uur dan niet veel te kort om een Nationaal Park te verkennen? Zeker. Maar mocht je op doorreis zijn, dan heb je vaak niet meer tijd. Daarom in deze aflevering 12 uur in Death Valley, het heetste plekje op aarde. Een must see in het zuidwesten van Amerika en een die je zeker moet meenemen wanneer je een rondreis aan het plannen bent in Amerika. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je zeker in een dag kunt bezoeken om zo een goede indruk te krijgen van dit bizarre stukje USA. Ben je benieuwd wat je kunt doen in een dag in Death Valley National Park? Lees dan snel verder.

Road trippen in West USA

Vanuit Ridgecrest reden we eind februari naar Death Valley, een absurd stukje USA als je het mij vraagt. Temperaturen die in de zomer niet te doen zijn en een plek waar je het beste naar toe kunt in de winter. Langzaam verandert het landschap vanaf Ridgecrest. Er staan steeds minder huizen in de omgeving, het landschap wordt dor en soms houdt de weg gewoon op. Het kan allemaal in het westen van Amerika. Rondreizen in Death Valley is een ervaring op zich. Eentje die ik nog niet eerder had meegemaakt. En een dag kun je best wel wat zien in het natuurgebied, zeker wanneer het nog geen hoogseizoen is. Vanaf Ridgecrest naar Las Vegas kun je redelijk wat natuurfenomenen zien.

12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA

Een dag in Death Valley: Stovepipe Wells

Bij Stovepipe Wells aan de Highway 190 vind je een aantal zandduinen. Je kunt dit stukje in Death Valley vergelijken met de Sahara. ‘s Ochtends zie je nog de sporen van reptielen en knaagdieren, die zich overdag in de hitte niet laten zien. Stovepipe Wells is een mooie kennismaking met het dorre Death Valley, je krijgt door in wat voor bizar landschap je terecht bent gekomen.

12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA 12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA 12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA

Een dag in Death Valley: Zabriskie Point

De plek in Death Valley waar je een goede zonsopkomst en zonsondergang kunt zien. Het dorre landschap verandert in een kleurrijk landschap. Het is een stop die vele toeristen maken in Death Valley, dus wil je alleen zijn, dan is ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat de beste optie. Vanaf Zabriskie Point heb je een mooi uitzicht over het golvende landschap van Death Valley.

12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA

Een dag in Death Valley: Artist’s Palette

Ondanks dat het grootste deel van Death Valley dezelfde woestijnkleur bevat, is Artist’s Palette een uitzondering. Op een eenrichtingsweg rijd je langs de kleurrijke Artist’s Palette. Dit is een berghelling die ooit is gespleten waardoor er allerlei kleurrijke gesteentelagen tevoorschijn kwamen. Het gebeurde toen magma in aanraking kwam met lava en as, de verschillende kleuren zijn chemicaliën. Naast dat je hier langs kunt rijden, kun je ook stoppen om een stukje te wandelen. Rijd je richting Badwater Basin, vergeet dan ook niet om af te slaan richting Artist’s Palette.

12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA 12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA

Een dag in Death Valley: Badwater Basin

Het laagst gelegen plekje in Amerika is Badwater Basin, 86 meter onder zeeniveau. Het laagste punt ligt overigens niet in de poel, maar enkele mijlen verderop. We bezochten Badwater gelukkig buiten het hoogseizoen, dus het was er niet super druk. Je ziet een enorme vlakte met vooral veel zout. Wij maakten maar een kleine wandeling de vlakte op, maar je kunt een redelijks stukje lopen. Overigens slaat de naam Badwater op het kleine beetje water dat hier ligt, maar dat enorm zout is, waardoor het slecht water is om te drinken.

12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA Leuke facts over Death Valley

  • Het heetste plekje op aarde, het wordt er soms bijna 60 graden in de zomer.
  • Gemiddeld valt er 0,05 meter water per jaar in Death Valley, soms zelfs een jaar zonder regen.
  • Aangezien de temperaturen in de zomer flink oplopen en zelfs in het voorjaar en najaar, is de winter de beste tijd om Death Valley te bezoeken.
  • Badwater Basin is het laagste punt in Amerika. Het ligt 86 meter onder zeeniveau.12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA

Praktisch

  • Meer lezen over Death Valley National Park kan op de site van de Nationale Park Service. Openingstijden van bezoekerscentra en hotels zijn hier ook te vinden.
  • Je kunt ook overnachten in Death Valley.
  • Je hebt vaak geen bereik in Death Valley.
  • Tanken is handig om te doen voordat je naar Death Valley afreist, er zijn maar twee tankstations; Stovepipe Wells en Furnace Creek Ranch. De benzine is daar vele malen duurder.
  • Voordat je Death Valley reist, kijk dan goed even of er geen waarschuwingen zijn.
  • Er is geen public transport in Death Valley.

Meer lezen over rondreizen in het Zuidwesten van Amerika? Of over andere Amerikaanse bestemmingen?

12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *