12 uur in // Een dag op Borkum Duitsland

12 uur op Borkum

Het Duitse Waddeneiland, dat eigenlijk heel makkelijk vanuit Nederland te bereiken is, wordt vaak overgeslagen. En dat terwijl het eiland helemaal niet zoveel verschilt van de Nederlandse Waddeneilanden. Toch voelt het eiland aan alsof je in het buitenland bent (officieel ben je dat natuurlijk ook), dus een dagje Borkum is een goede combinatie van uitwaaien en even de grens over. Even totaal weg vanuit Nederland. Wat je in een dag kunt doen op Borkum? Ik laat het je zien in deze 12 uur op Borkum.

12 uur op BorkumOchtend

Fietsen

In de zomer heb je de keuze uit een aantal afvaarten vanuit de Eemshaven naar Borkum. Zo kun je om 9.15 uur of om 10.15 uur met de boot richting het eiland. Hierdoor heb je genoeg tijd om Borkum te verkennen. Bij aankomst neem je het treintje naar het dorpje. Hier kun je fietsen huren om het eiland te verkennen. Het leuke is dan ook om direct een rondje te fietsen. Fiets de boulevard op en ga langs het strand richting het oosten van het eiland. Stop af en toe om even op het strand te kijken. Uiteindelijk kom je via het vliegveld van Borkum uit bij een uitkijkpunt. Altijd leuk om even over het eiland uit te kijken. Hierna is het tijd om even bij te komen met een lunch.

Cafe Ostland

Een begrip op het eiland en een leuke stop voor een lunch. Typische Duitse gerechten staan hier op de kaart. En lunchen met een schnitzel is helemaal niet raar in Duitsland. Zowel op het terras als binnen is het prima vertoeven bij Ostland.

Cafe Ostland
A: Ostland 4

12 uur op Borkum

Wil je een aantal handige tips voor Borkum? Lees dan mijn Praktische Gids.

Middag

Keuzes genoeg

Vervolg je fietstocht richting het dorp. Je hebt de keuze uit verschillende routes om daar te komen. In het dorp heb je verschillende opties. Met supermooi weer kun je je natuurlijk vermaken op het strand. Het strand is sowieso een must om even te bezoeken want er staan schattige en kleurrijke strandhuisjes op. En er zijn ook genoeg strandactiviteiten die je kunt doen. Mocht het weer wat minder zijn dan zou je naar het Aquarium kunnen gaan of Gezeitenland bezoeken. Beiden bevinden zich in het dorp. Bij Gezeitenland kun je heerlijk ontspannen en gebruik maken van het zwembad of de wellness faciliteiten. Het aquarium is een weerspiegeling van de Noordzee. Je vind er allerlei dieren die ook in de Noordzee zwemmen.

Aquarium                                                                             Gezeitenland
A:  Von-Ferse-Straße 46                                                   A: Goethestraße 27

Aan het einde van de middag is het leuk om een borrel te drinken bij een van de strandtenten. Hier kun je het lokale drankje Fasanenbrause proberen. Het wordt gemaakt van de duindoorn die op Borkum groeit. Lekker om een keer te proberen.12 uur op Borkum

Avond

Relitto

Nog even een hapje eten op het eiland voordat het treintje weer naar de haven vertrekt kan onder andere bij Relitto. En nieuw Italiaans restaurantje in het dorp. Overigens zijn er genoeg andere opties om te eten. In de straat richting de boulevard vind je nog genoeg andere mogelijkheden.

Relitto
A: Franz Habich Str. 13

Om 17.40 uur vertrekt het treintje weer richting de haven waarvandaan de boot naar de Eemshaven vertrekt. Wil je nog langer op het eiland verblijven? Dan kun je natuurlijk altijd overnachten. In het Inselhotel VierJahresZeiten kun je prima overnachten.12 uur op Borkum12 uur op Borkum

Meer lezen over Borkum?

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *