18x voornemens voor 2018

voornemens 2017

Net als vorig jaar kijk ik na het terugblikken over 2017 vooruit naar het nieuwe jaar. In mijn laatste Monthly Favorites keek ik terug op wat ik allemaal geleerd heb afgelopen jaar. Dingen die waarschijnlijk ook horen bij het feit dat je gewoon ouder wordt, maar desalniettemin dingen waar ik blij van word. In dit overzicht kijk ik naar mijn doelen van 2017 en stel ik 18 nieuwe doelen op voor 2018.

Out of my comfort in 2017

Een aantal dingen deed ik voor het eerst in 2016, dingen die even tijd hebben gekost, maar waarvan ik blij ben dat ik ze gedaan heb. Afgelopen jaar kwam ik het tot het besef dat je dingen vanzelf gaat doen wanneer je er aan toe bent. Ik ging op vrij late leeftijd voor het eerst alleen op reis en merkte dat ik er nu pas echt klaar voor ben. Een groot ding waar ik mijzelf in belemmer is dat ik geen auto rijd. Tijd om je rijbewijs te halen zul je denken, nou die heb ik al 11 jaar. En hoe lang ik al niet heb gereden, ik denk 10 jaar. Ik heb het in Nederland niet nodig, maar ik kies wel voor reizen waar ik met het openbaar vervoer op pad kan. Maar zoals ik al zei, die stap maak ik wel als ik er klaar voor ben. Afgelopen jaar merkte ik dat de dingen waarbij ik het jaar ervoor out of my comfort ging, mij dit jaar makkelijker afgingen. Natuurlijk had ik nog wel zenuwen tijdens evenementen waar ik niemand kende en tijdens mijn nacht in het Student Hotel in Groningen voelde ik mij in het begin erg onwennig. Dingen die langzamerhand groeien denk ik.

18x voornemens voor 2018

Terugblik voornemens 2017

Ondanks dat ik graag voor uit wil kijken naar 2018, wil ik even kort terugblikken op mijn voornemens van 2017 en kijken wat er van gekomen is:
Blog voornemens
1x per maand nieuwsbrief                                              Dit heb ik een maand of 5 volgehouden en door drukte uiteindelijk laten vallen
1x per maand een nieuw filmpje                                   Hetzelfde als hierboven, ik wilde liever kwaliteit dan kwantiteit, dus gestopt
Fotobewerking meer toepassen                                    Helaas is mij dit nog steeds niet gelukt. Ik gun mijzelf er de tijd niet voor
Meer doen met You Tube                                               You Tube heb ik eigenlijk verwaarloosd dit jaar, zonde..
City Guides afmaken                                                       Gelukkig een punt wat wel gelukt is, alle City Guides hebben een update gehad
Reisvoornemens
Slow travel                                                                         Redelijk gelukt, al wil ik van mijzelf nog wel eens van hot naar her rennen op reis
1 nieuwe stad                                                                     Geslaagd, ik bezocht meerdere nieuwe steden: Stockholm, Gdansk, Riga, Vilnius
1 nieuw land                                                                       Dit werden er uiteindelijk 2; Litouwen en Letland
Wadlopen                                                                           Ik zou dit met familie doen, maar we kwamen uiteindelijk niet tot een datum
Alleen naar New York                                                      Meer dan geslaagd, ik zou zo weer in het vliegtuig stappen naar New York
2 nieuwe steden project Bucketlist                               Uiteindelijk kon ik er 3 afstrepen; Stockholm, Riga en Vilnius
Persoonlijke voornemens
Boeken blijven lezen                                                        Check, inmiddels ben ik bezig met boek nummer 40
Yoga                                                                                     Het leuke aan voornemens is dat je vol goede moed begint, zo ook met yoga..
Nieuwe hardloopwedstrijd                                             Twee nieuwe hardloopwedstrijden dit jaar; New York en Winschoten
Trainen voor 10 kilometer                                              Gelukt en inmiddels ook een wedstrijd gelopen.
Rustmomentjes creëren                                                  Dit blijft altijd lastig, al lukt het mij beter.
Film- challenge volbrengen                                           Alle releases van 2017 op mijn lijstje heb ik gezien!

Voornemens voor 2018

En uiteindelijk is het tijd om 18 doelen op papier te zetten voor het nieuwe jaar. Sommige dingen worden misschien lastig, al ga ik mijn best doen. Overigens heb ik er geen problemen mee als dingen niet lukken, daar leer je alleen maar van. En zeker met mijn blog wil ik uiteindelijk voor kwaliteit in plaats van kwantiteit gaan. Maar doelen zijn er om na te streven en wie weet lukt het mij.

Blogvoornemens

 • De Your Travel Guides onderhouden en nieuwe maken van al bezochte steden en nieuwe steden
 • De nieuwsbrief weer oppakken
 • Het maken van filmpjes weer oppakken (bewust geen aantal, gewoon kijken wanneer ik tijd ervoor heb)
 • Afgelopen jaar blogde ik niet op reis, dit wil ik graag volhouden. Hierdoor genoot ik optimaal van de bestemming.
 • Af en toe moet ik echt zoeken naar mijn aantekeningen van reizen, dit jaar wil ik het beter bijhouden. Niet alleen blogtitels noteren, maar ook meer informatie.

Reisvoornemens

 • 12 Nieuwe steden bezoeken en daar het liefst Your Travel Guides van maken. (overigens hoeven dit niet per se hele grote steden te zijn)
 • 1 Nieuw land
 • 1 Nieuwe stad Project Bucketlist
 • Mijn eerste solo-roadtrip
 • Traveljournal bijhouden, dit heeft ook verband met mijn laatste blogvoornemen
 • Niet altijd voor de goedkoopste accommodatie gaan, lessons learned in 2017
 • Nederland verkennen
 • Wadlopen; hij keert toch terug omdat ik dit erg graag een keer wil doen

Persoonlijk

 • 1 Nieuwe hardloopwedstrijd
 • Filmchallenge voltooien
 • Rustmomentjes blijven creëren
 • Meer dan 10 kilometer hardlopen
 • Een paar kilo kwijt

Deels een andere lijst, maar ook een aantal dezelfde dingen. Dingen waar ik graag aan wil blijven werken. Zoals ik al zei kan het zijn dat ik bepaalde dingen niet haal. Mijn reisplannen zijn al redelijk klaar voor 2018 en daar zit op dit moment nog geen nieuwe hoofdstad in Europa in. Afwachten dus of deze gehaald gaat worden 😉

Monthly Favorites // Juni 2017

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

15 reacties

 1. Wow, wat een voornemens en doelen!

  Mijn belangrijkste doel is meer ontspanning vinden, en omdat dat botst met de rest heb ik er niet meer.

  Ik heb een hoop filmmateriaal het diverse landen liggen, stiekem hoop ik dat ik binnenkort tijd kan vinden deze te monteren.

  1. Ook een goed doel Jenny! Ik moet af en toe een goede balans daar tussen nemen. Overigens zijn dit voornemens, maar mocht het niet lukken dan kan ik ze ook redelijk makkelijk loslaten.

 2. Goede voornemens, ik kies ook steeds minder vaak voor de aller goedkoopste optie, ik heb ook een slechte ervaring daarmee gehad (in London). Ik hoop dat je alle voornemens waar kunt maken 😉

  1. Ik hoop het ook, maar mocht het niet lukken dan is het ook geen ramp. Ik ben nog wel benieuwd naar jouw rijtje!

 3. En nu.. volhouden maar! 😉 Ik vind dat ook best lastig, om alles te onthouden van een reis en moet mezelf ook echt dwingen om meer aantekeningen te maken en niet alleen snel een titel ergens neer te zetten.. anders weet ik het een paar maanden later echt niet meer.

  1. Heel herkenbaar dit. Overigens ga ik nu ook wat meer voorbereid op reis en noteer ik alvast wat bloginspiratie.

 4. Behoorlijk wat doelen zeg. Ik krijg het er al een beetje benauwed van, haha. Ik leg mezelf tegenwoordig niet al teveel doelen meer Op, maar een paar is wel leuk en goed als focuspunt. Nu ben ik wel benieuwd naar jouw reisplannen voor 2018

  1. Haha dat kan ik mij voorstellen. Overigens baal ik niet achteraf als het niet gelukt is hoor, leer je alleen maar van!

 5. Goede voornemens! Video is inderdaad fantastisch, maar ik heb mezelf er inmiddels bij neergelegd dat ik er niet al te veel tijd voor Corners voor besteed totdat ik een goed format/concept heb. Ben benieuwd naar welke steden je gaat dit jaar, al een paar ideeën? 🙂

  1. Ik heb zeker al een aantal ideeën! Portland heb ik inmiddels kunnen afstrepen, hopelijk dit jaar Kopenhagen, Odense, Aarhus, Vancouver en Edmonton nog!

 6. Ik hoop dat de 12 steden je lukken, dan mag ik me verheugen op veel leuke en handige travel guides 🙂

 7. Mooie terugblik op 2017 én mooie nieuwe voornemens. Het wordt vast een geweldig mooi jaar voor je, je hebt fijne plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *