6 Redenen om San Francisco niet over te slaan tijdens een roadtrip in West USA

6 Redenen om San Francisco niet over te slaan tijdens een roadtrip in West USA

Het is voor mij al weer een tijdje geleden dat ik in San Francisco was, maar de stad is mij altijd bijgebleven. Het was mijn eerste kennismaking met West USA. Het ‘echte’ Amerika, want na een bezoek aan New York kwam ik wel tot de conclusie dat ik niet echt kennis had gemaakt met de ‘echte’ Amerikaan. New York was vooral een verzameling van verschillende culturen, San Francisco voelde voor mij meer als Amerika. Zeker na de gehele roadtrip die wij maakten, voelde het alsof we meer van Amerika hadden gezien. San Francisco is een goede keuze om je rondreis te beginnen in West USA. Waarom? Dat vertel ik je.

Europese stad

Vaak wordt San Francisco een van de meest Europese steden van Amerika genoemd. Sommige buurten in de stad ogen namelijk Europees, maar natuurlijk zijn er ook de typische Amerikaanse huizenblokken te vinden. San Francisco is een stad met historie, een goed klimaat en vele bezienswaardigheden. Het centrum van de stad is ruim opgezet en de ligging aan de kust is een enorm pluspunt. De Cable Cars in de stad geven mij het gevoel alsof we nog in het oosten van Europa zijn beland, waar zulke tramlijnen nog daadwerkelijk gebruikt worden voor het openbaar vervoer. Kortom, San Francisco is een stad waar je nog niet direct overweldigd wordt als je vanuit Nederland die kant op gaat.

6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA

Fietsen

Over het algemeen een redelijk toeristen dingetje toen wij in 2014 in San Francisco waren (hoe het nu is durf ik niet te zeggen), maar zeker een must voor een Nederlander. Zodra je bij het fietsverhuurbedrijf zegt dat je uit Nederland komt, hoef je geen helm op. Het is over het algemeen bekend dat wij kunnen fietsen. Rijd langs de baai naar de Golden Gaten en ga hier met de fiets over heen. Een bucketlist dingetje voor mij. Een erg gave ervaring om langs de razende auto’s te fietsen met prachtige uitzichten. Overigens waaide het enorm hard op de brug, dus fietsen en foto’s maken wilde niet tegelijk. Wij zijn de Golden Gate over gefietst en daarna richting het Golden Gate Park gefietst. En dat is best pittig gezien de heuvels in de stad.6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA 6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA

Straten als Lombard Street

Dat San Francisco op een heuvel ligt, is wel bekend na een fietstocht door de stad. Je vindt er steile straten, waarbij je voor een kruising nog half scheef staat. Niet mijn favoriete manier van autorijden. Fietsend ben ik af en toe afgestapt, of omdat ik niet omhoog kwam of omdat ik het te steil vond. Dit soort straten maakt San Francisco wel uniek. Vooral Lombard Street is de meest gefotografeerde straat in San Francisco. Persoonlijk zou ik met de auto hier niet naar beneden durven..

6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA 6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA

Zeehonden

Zeehonden in een stad? Dat zie je niet vaak. En al helemaal niet ‘en publiek’. Bij Pier 39 vind je een zeehondenkolonie die op de vlonders ligt te rusten. Je hoort ze al van verre als je die kant op loopt. Ik word zelf altijd blij van dieren die ik in hun natuurlijke omgeving tegenkom, dus ook van deze zeehonden. Pier 39 is inderdaad vrij toeristisch geworden, maar een voordeel van een roadtrip in februari, is dat je vrijwel alleen bent. Overigens liggen ze niet altijd meer bij Pier 39 heb ik begrepen.

6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA 6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA

Golden Gate Bridge

Een van de mooiste bruggen ter wereld die je op vele ansichtkaarten van San Francisco tegenkomt. Op onze eerste ochtend lag deze nog in de mist, een herkenbaar iets voor de brug. Maar later op de dag brak de zon door en was het een wauw moment om steeds dichterbij te komen en er uiteindelijk over heen te fietsen. Neem de tijd hiervoor en je bent een ervaring rijker.

6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA 6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA

Alcatraz

Voor mij een van de bezienswaardigheden op mijn lijstje tijdens ons bezoek aan San Francisco. Voor vetrek keken we nog een keer de film en boekten we tickets. Ik schreef al eerder of Alcatraz iets is wat je per se moet bezoeken tijdens je reis, aangezien ik ook mensen hoor die het overslaan, en wat mij betreft is Alcatraz de moeite waard om te bezoeken. Het is een stukje geschiedenis dat bij de stad hoort.

6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA 6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA

Natuurlijk zijn er nog meer redenen om San Francisco niet over te slaan tijdens een roadtrip in West USA, maar voor mij waren dit de redenen om San Francisco te ervaren.

Meer blogs lezen over West USA?

6 Redenen San Francisco roadtrip in West USA

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *