Socials

8 lokale tips voor je reis naar Leuven!

Leuven

8 lokale tips voor je reis naar Leuven!

Gastblog– Toeristen die naar België reizen bezoeken vaak steden als Brugge, Brussel, Antwerpen of Gent. En hoewel deze stuk voor stuk tot de mooiste van het land behoren wordt Leuven vaak over het hoofd gezien. De universiteitsstad is een verborgen pareltje die niet alleen een grote rol in het leven van duizenden studenten speelt. Hier zijn alvast acht lokale tips voor je reis naar Leuven.


Wat te doen in Leuven?

1. Winkelen in de Mechelsestraat

Gelegen op zo’n twintig minuten van de hoofdstad Brussel, is Leuven een aangename stad om te gaan winkelen. De bekendste winkelstraat is de Bondgenotenlaan die je voor je ziet wanneer je uit het station komt. Volgepropt met windowshoppers en talloze dure boetieks vermijd je deze echter beter als je komt voor een aangename namiddag shoppen. De Mechelsestraat, een kasseiweg met vele kleine winkeltjes, daarentegen is een aangename plaats om rond te lopen.

2. Bezoek de universiteitsbibliotheek

De indrukwekkende bibliotheek van de KU Leuven is een imposant bouwwerk. Niet alleen aan de buitenkant is prachtig om te zien, maar ook een rondleiding door de bibliotheek en zijn toren is een aanrader! De grote hallen en houten vloeren omgeven van duizenden boeken zijn een beeld dat je niet snel zal vergeten.

tips Leuven
Oude Markt

3. Wandel door het Groot Begijnhof

De beste manier om een stad te verkennen is te voet. Vergeet tijdens je wandeling dan ook zeker niet het Groot Begijnhof. Deze staat immers op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ooit was dit het thuis van begijnen, maar nu wordt het gebruikt om studenten te huisvesten.

4. Drink een Belgisch bier in de langste bar ter wereld

België is wereldberoemd vanwege van zijn bier. Proef een Leffe of West-Vleteren dan ook wanneer je je bevindt op het langste terras ter wereld. Op de Oude Markt vind je een overvloed aan cafés, ieder met hun eigen terras.

tips Leuven
Grote Markt

5. Word kunstzinnig in Museum M

Met een binnentuin en een bar op het dak is Museum M niet zomaar een museum. De collectie bestaat uit vijftiende- en zestiende -eeuwse kunst, maar er zijn ook altijd tijdelijke tentoonstellingen.
Museum M
A: Leopold Vanderkelenstraat 28

6. Bezoek een brouwerij

Leuven kent enkele bekende brouwerijen die zeker een bezoek waard zijn. De bekendste is ongetwijfeld die van de Stella Artois, maar in het centrum vind je ook het Domus Café. Naast het proeven van het Domus kun je hier ook lekker eten.
Stella Artois
A: Aarschotsesteenweg 20
Domus Cafe
A: Tiensestraat 8

Overnachten in Leuven?

7. Lunchen in De Werf

Gelegen op het Hogeschoolplein vind je dit kleine restaurant dat eigenlijk vooral voor de studenten is, maar het eten is er zo lekker dat je er gewoon eens moet lunchen. Ze serveren er chocomousses, petit beurre taartjes en verschillende sandwiches.
De Werf
A: Hogeschoolplein 5

8. Ruil het centrum in voor de natuur

Met de bus bereik je makkelijk het Heverlee bos, een plaats waar de stadsinwoners graag de rust even opzoeken door er te wandelen of joggen. Een ander stukje natuur is het Abdij van Park waar de bossen grote vijvers verbergen. Als het genoeg heeft gevroren, dan is dit een perfecte locatie om te schaatsen.

Meer lezen over België?
– Dagje Brussel
Wat te doen tijdens een dagje Gent
Belgische kust

Tips voor accommodaties in Leuven

Deze gastblog werd geschreven in samenwerking met de Belgische Reisblog Reisfanaten. Een website niet alleen over Belgische bestemmingen, maar waar ook buitenlandse ervaringen worden gedeeld. België

In dit artikel vind je affiliate links van Booking.com. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik een klein percentage. Jij betaalt daar niks extra’s voor.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on