Barranco de las Vacas; de verborgen highlight op Gran Canaria

Barranco de Las Vacas

Barranco de las Vacas; de verborgen highlight op Gran Canaria

Wat is een winterescape naar de zon een goede keuze. Van de sneeuw naar ongeveer twintig graden. Een zonnetje afgewisseld met wolken en af en toe een drup, maar dat mag de pret niet drukken. Het gevoel van de zon op je gezicht in januari maakt veel goed. In vier dagen verkenden we een deel van het eiland. Highlights op Gran Canaria, maar dus ook een redelijk onbekende bezienswaardigheid Barranco de las Vacas die zeker het bezoeken waard is. Benieuwd waarom je de Antelope Canyon van Gran Canaria niet mag missen?  Lees dan snel verder.

Barranco de Las Vacas op Gran Canaria

Hoe kom je bij Barranco de las Vacas?

Een van de lastigste dingen bij dingen die niet in de reisgids staan is ze uiteindelijk vinden. Ik kreeg een deja vu naar IJsland toen we op zoek gingen naar de parkeerplaats voor het air plane wreck. Met summiere aanwijzingen waar te stoppen en waar het ongeveer moest zijn vertrokken we vanuit Agüimes op de GC 550 naar Santa Lucia. Rond bocht 14 zou het moeten zijn. Net na kilometerpaal 15 duiken een aantal auto’s op aan de zijkant van de weg. Voor ons de reden om de auto aan de kant te zetten. Alleen waar moet je dan heen? Na eerst verkeerd gelopen te zijn, zagen we gelukkig mensen op de weg lopen en aangezien het niet een wandelroute is, besloten we deze te volgen. Net voor de bocht zie je een soort stenenbrug met daaronder een tunnel. Hier kun je links de vangrail over en via een steil pad naar beneden wandelen. Eenmaal beneden kun je onder de brug door en kom je terecht in de Antelope Canyon van Gran Canaria: Barranco de las Vacas.

De Canyon van Barranca de las Vacas

De canyon van Vacas is een van die verborgen parels die je vindt op Gran Canaria, het eiland dat ook wel een minicontinent genoemd wordt vanwege de verschillende klimaten. Zo zie je onderweg zwarte stranden, Sahara duinen, bergtoppen op 1800 meter, ravijnen en dus deze canyon. Barranca de las Vacas is, ondanks de vele ravijnen op het eiland, de enige in deze vorm. Het is gevormd door vulkanisch as en door erosie van water zie je de golven aan de zijkant.

Overigens wordt de canyon soms door locals anders genoemd. Andere namen zijn: Barranco de Barafonso en Toba de Colores.

Praktische informatie Barranco de Las Vacas

Inmiddels wordt de canyon door steeds meer mensen ontdekt en het is dan ook een ‘instagrammable’ plek geworden. Wij waren buiten het hoogseizoen en hadden daardoor geluk om de canyon te fotograferen zonder veel mensen. In de zomer is het een stuk drukker en raad ik je zeker aan om zo vroeg mogelijk te gaan. Wij hadden helaas niet een super mooie lichtinval in de canyon, je rijdt door de bergen waar de wolken zich ophopen, dus het wil nog wel eens voorkomen dat de zon niet schijnt. Toch is het alsnog de moeite waard om te verkennen.

Vanaf de ‘parkeerplaats’ was het in totaal ongeveer 1,5 kilometer lopen. Niet ver, maar de klim naar beneden is niet voor iedereen geschikt. In totaal waren we ongeveer 45 minuten kwijt met lopen en foto’s nemen (en wachten tot er niemand in beeld stond).

Meer lezen over Gran Canaria?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on