Socials

Blog

gastblog belgische kust

De Belgische kust – meer dan het overwegen waard

Gastblog – Wanneer er in huiskamers beslist dient te worden wat de vakantiebestemming wordt voor de komende zomer,  is de Belgische kust in het grootste deel van de gevallen geen optie. Liever trekt men richting het buitenland en dan nog het liefst zo ver mogelijk weg. Zelfs voor weekendtrips is de Belgische kust een mogelijke bestemming die te weinig in overweging wordt genomen. Jammer is dat want de Belgische kust? Die leeft niet alleen, die bruist. De Belgische kust is meer dan het overwegen waard voor een vakantie. Tips voor een bezienswaardigheden aan de Belgische kust

Waarom een vakantie aan de Belgische kust?

Het is meer dan alleen dagjestoerisme

Het gros van de mensen die uiteindelijk toch één van de kuststeden opzoekt, doet dat voor een dagje omdat het nu toevallig mooi weer is. Je ziet het elke mooie zomerdag opnieuw gebeuren: kilometers file richting de zee en in de avond weer kilometers file de andere kant uit. Zonde om daar niet een langer verblijf van te maken. Dicht genoeg bij huis om geen verre verplaatsing te hoeven maken, maar ver genoeg om net even echt het gevoel te hebben dat je van huis bent en het is er bij warm weer heerlijk vertoeven.

gastblog belgische kust

De diversiteit van de Belgische kust

De Belgische kust is natuurlijk makkelijk onder één noemer te plaatsen. Eigenlijk is dat verkeerd om de veelheid aan gemeenten en steden aan het water over één kam te scheren. Ze mogen dan dicht bij elkaar liggen: steden als Blankenberge en Knokke brengen iets fundamenteel anders en dan alle andere steden aan diezelfde kust. Wie graag zich een dagje verliest in winkelen kan in Oostende terecht. In De Panne kan je diverse pretparken terugvinden en Blankenberge heeft dan bijvoorbeeld weer Sealife. Een trip naar de Belgische kust is dan eigenlijk gewoon tientallen reizen die je krijgt voor de prijs van één.

Met een ticket voor de kusttram kun je diverse plekken aan de kust tussen De Panne en Knokke. Er zijn in totaal zo’n 67 haltes waar je uit kunt stappen. Je kunt al een dagpas kopen voor 7,50 euro. Uitstappen kan in plekken als Knokke, De Haan, Oostende, Middelkerke, Zeebrugge, Blankenberge en De Panne.

gastblog belgische kust

TIPS VOOR EEN BEZIENSWAARDIGHEDEN AAN DE BELGISCHE KUST

Knokke Heist

Het beginpunt van de Kusttram die langs de gehele Belgische kust rijdt en hierdoor verschillende dorpen en steden aan de kust met elkaar verbindt. Naast een mooie boulevard heeft Knokke ook een leuk centrum waar je kunt shoppen of lekker kunt eten. Knokke heeft nog steeds een imago voor de meer welgestelde gasten. Je ziet het terug rondom Knokke waar grote villa’s staan en ook voor de beach clubs moet je een bepaald bedrag neerleggen.

Duik bij een bezoek aan Knokke het natuurgebied Het Zwin in. Een paradijs voor vogels midden in de duinen rondom Knokke. Overigens ligt een kwart van dit 160 hectare grote natuurgebied in Nederland (Cadzand). Het is een beschermd natuurgebied met afwisselend duinen, bos en grasvlakten.
Tips voor overnachten in Knokke Heist

Blankenberge

De belangrijkste badplaats aan de Belgische kust. In het hoogseizoen stroomt Blankenberge vol met toeristen. Zeedijk, met vrij hoge appartementsgebouwen, is de straat die kenmerkend is voor het massatoerisme van de badplaats. Op de boulevard vind je een groot aantal terrassen en op het strand veel Beach clubs. Vanwege de drukte, is de beste manier om Blankenberge te bezoeken per trein of kusttram.

In Blankenberge kun je meer te weten komen over de Vlaamse cultuur in het museum Belle Epoque Centrum. Verschillende tentoonstellingen geven je een inkijk in de Vlaamse cultuur.
Tips voor overnachten in Blankenberge

Oostende

Afwisseling tussen de gezelligheid van de stad en de mooie duinen. Het is de enige stad aan de Vlaamse kust. Naast het strand, kun je ook op cultureel gebied genoeg beleven. Er is jaarlijks een filmfestival en er treden regelmatig internationale artiesten op. Oostende is niet alleen populair voor een weekendje weg, maar er komen ook genoeg dagjes mensen deze kant op.

Het was jarenlang de favoriete plek voor het Belgische koningshuis in de zomer. Ook vele kunstenaars strijken neer in de Vlaamse kust.
Tips voor overnachten in Oostende

Belgische Kust

Verblijven aan de kust

Voor een verblijf aan de kust zijn er tal van mogelijkheden afhankelijk van je voorkeur. Een chique hotel vind je in zo goed als elke badplaats terug en ook campings schieten als paddenstoelen uit de grond. Qua ontspanning doen de kustgemeentes hun best om alle bezoekers tevreden te houden. Zeker in de zomermaanden is er overal wel dagelijks een evenement bij te wonen. Culturele uitstapjes richting monumenten uit de Wereldoorlogen vallen te doen. Ook kan je zo goed als overal gaan minigolven, tennissen of aan watersport doen.
Bekijk hier de mogelijkheden voor overnachten aan de Belgische kust

Meer lezen over België?

Deze gastblog werd geschreven in samenwerking met de Belgische Reisblog Reisfanaten. De foto’s zijn afkomstig van Reisfanaten. Reisfanaten.be is een website niet alleen over Belgische bestemmingen, maar waar ook buitenlandse ervaringen worden gedeeld.

In dit artikel vind je affiliate links van Booking.com. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik een klein percentage. Jij betaalt daar niks extra’s voor.

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on