Your Travel Guide Berlijn

Berlijn City Guide

Berlijn is de stad die ik in de zomer van 2016 herontdekte en waar ik een zwak voor over heb gehouden. De stad heeft mij enorm verrast qua bezienswaardigheden en vooral ook qua hotspots. Ik laat je in deze Berlijn City Guide zien waar je moet zijn voor de hotspots van Berlijn en wat je er kunt doen.

Highlights
Food Hotspots
Must Do in Berlijn
Sleeping

Highlights

Teufelsberg is een ‘berg’ in het Grunewald. De grootste blikvanger is een in verval geraakte toren. Een historische plek om te wandelen. De toren is destijds geplaatst door de NSA om af te luisteren.

A: Teufelseechaussee 10. M: S Bahn Messe Sud of Heerstraβe.

Wanneer je Berlijn bezoekt, mag een bezoek aan de Berlijnse muur natuurlijk niet ontbreken. Mocht je graffiti tegen komen, dan ben je aan de west kant van Berlijn.

A: Mühlenstraße 3-100

De Brandenburger Tor is nog de enige overgebleven doorgang van een stadsmuur die ooit om Berlijn heen stond.

A: Eberstraβe/ hoek Unter den Linden.
M: S Bahn Brandenburger Tor

De 365 meter hoge Fernsehturm steekt boven Berlijn uit en het uitzichtplatform heb je prachtig uitzicht over Berlijn.

A: Alexanderplatz, Panoramastraβe 1a.

De koepel van de Berliner Dom geeft een mooi uitzicht over de stad. De koepel bevindt zich op 70 meter hoogte en je moet een aantal trappen klimmen, maar het uitzicht is de moeite waard. De Berlijnse Dom is de grootste kerk van de stad en een van de belangrijkste Protestantse kerken van Duitsland.

A: Lustgarten 1.

Reichstag is de plek waar de Duitse Bundestag zich bevindt. Je kunt het gebouw bezoeken en genieten van het mooie uitzicht uit de koepel, maar ook het gebouw is van de buitenkant de moeite waard om te bekijken.

A: Platz der Republik 1.

 

Het Mauerpark is een favoriet van de Berlijners zelf. Op zondag is er een vlooienmarkt met vele eetkraampjes en vaak toffe bandjes.

A: Eberswalderstraβe

 Food Hotspots

Voor een gezond ontbijtje kun je naar Superfood and Organic Liquids in Mitte. Een ultieme plek om rustig wakker te worden en te genieten van een acai bowl.

Superfood and Organic Liquids
A: Weinbergsweg 23.

Voor de Mexicaanse keuken is No Hablo Espanol de plek om burrito’s te eten in Berlijn. Een klein, maar gezellig tentje in Friedrichshain.

No Hablo Espanol
A: Kopernikusstraβe 22.

 

Een curryworst kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Berlijn. Bij Curry 36 kun je tot diep in de nacht terecht voor een curryworst.

Curry 36
A: Mehringdamm 36.

Voor overheerlijke burgers in een leuke setting ga je naar Burgemeester. Naar eigen zeggen hebben ze hier de beste burgers in Berlijn. Overigens lijken deze aardig op die van Shake Shack in Amerika.

Burgemeister
A: Oberbaumstraβe 8

 

Wil je gezond ontbijten? Dan is Daluma een goede optie waar je kunt genieten van trendy gerechten als chia pudding, kokosyoghurt en sapjes en smoothies. Voor een smoothie on-the-go kun je hier ook terecht.

Daluma
A: Weinbergsweg 3

Naast Burgermeister is er nog een plek waar hamburger liefhebbers naar toe kunnen. In Mitte is Tommi’s Burger Joint te vinden. Een beetje underground idee, maar wel heerlijk eten.

Tommi’s Burger Joint
A: Invalidenstrasse 160.

Markthallen Neun is de overdekte markthal van Berlijn. Op vrijdag en zaterdag staan er kraampjes met ambachtelijke producten. Op donderdagavond is er StreetFoodThursday met internationale hapjes en live muziek.

Markthalle Neun
A: Eisenbahnstraße 42.

Voor heerlijk relaxt ontbijten en genieten van de beste pannenkoeken van Mitte. Wakker worden op het terras of binnen plaatsnemen in het gezellige restaurantje, Distrikt Coffee mag je zeker in Mitte niet overslaan.

A: Bergstrasse 68.

Meer lezen over bovenstaande hotspots?

Must Do in Berlijn

Tempelhof – Het oude vliegveld in het westen, tegenwoordig de plek om heerlijk te relaxen of te sporten. RAW Gelande – Hippe plek in Berlijn waar in de zomer vaak feestjes worden gehouden.

A: Revaler Str. 99

Klunkerkranich – De plek waar je in de zomer heerlijk een drankje kunt doen boven op een parkeergarage, met een prachtig uitzicht over de stad. Een fijne setting om de zon onder zien te gaan.

Klunkerkranich
A: Karl-Marx-Straße 66, op het parkeerdek van Neukölln Arcaden

Berlin Unterwelten –  Rondleiding onder de grond in Berlijn waarbij je een kijkje neemt in de bunkers.

Berlin Unterwelten
A: Brunnenstraße 105

>Sleeping

Seminarhaus 1516 – Prima plek voor solo reizigers die net even iets meer willen dan een hostel.
A: Schönholzer Str. 16

Waar vind je de hotspots, bezienswaardigheden en highlights in Berlijn?

Lees hier onder andere mijn blogs over Berlijn.

Your Travel Guide Berlijn