De leukste food markets die je niet mag missen

Favorite Friday // De beste food markets die je niet mag missen

De leukste food markets die je niet mag missen

Food markets zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en kunnen dan ook niet ontbreken tijdens een stedentrip. In een stad als New York kun je al meer dan vijf foodhallen bezoeken. Het leuke aan een food market is dat je meerdere gerechten kunt proberen. Of als je met meerdere personen reist, je allemaal wat anders kunt bestellen. Afgelopen jaren bezocht ik zoveel leuke food markets dat een blog over de leukste food markets niet kan ontbreken.

Torvehallerne – Kopenhagen

In Kopenhagen kan een foodhall natuurlijk niet ontbreken en de Torvehallerne is zeker een bezoekje waard. In vergelijking met de andere food markets, vind je hier meer delicatessen, een markt die past bij een stad als Kopenhagen. Het is een luxere food market, maar toch ook een waar je gewoon een broodje kunt halen of heerlijk fruit. Meer dan 60 stands verkopen natuurlijk ook Deense specialiteiten als Grod en daarbij is Torvehallerne een prima plek voor een lunch of een diner.

Torvehallerne
Frederiksborggade 21 Kopenhagen

Favorite Friday // De beste food markets die je niet mag missen

Fenix Food Factory – Rotterdam

Een favoriet in eigen land. In Rotterdam is de Fenix Food Factory te vinden, inmiddels een van de publiekstrekkers van de stad. Waar de meeste toeristen de Markthal in het centrum bezoeken, is Fenix Food Factory eigenlijk veel leuker. Gevestigd aan het water in een oude fabriek vind je een food market zoals deze hoort te zijn. Veel mogelijkheden tot lekker eten en gewoon ouderwetse biertafels waar je aan kunt zitten.

Fenix Food Factory
A: Veerlaan 19D  Rotterdam

Favorite Friday // De beste food markets die je niet mag missen

Chelsea Market – New York

De meest bekende in New York en daarom komt de Chelsea Market toch in dit rijtje voor. Het is een prachtige locatie waar de Chelsea Market is gevestigd en hier vind je een enorme diversiteit aan mogelijkheden. Zoveel zelfs dat het eigenlijk meer een overdekte hal is waar verschillende restaurants zich bevinden in plaats van een gezellige foodhall. Toch is Chelsea Market door de vele keuze en de naam inmiddels een populaire trekpleister, niet alleen voor toeristen maar ook voor locals.

Chelsea Market
A: 75 9th Ave New York

Favorite Friday // De beste food markets die je niet mag missen

Gansevoort Market – New York

Hoewel Chelsea Market een stuk bekender is dan de Gansevoort Market, vond ik de laatste persoonlijk beter. Het was kleiner en compacter en hoewel er veel minder verkopers waren, vond ik dat juist fijner. Achterin de Gansevoort Market waren banken en stoelen te vinden waar je kunt eten. Het idee zoals een food market hoort te zijn, namelijk bij verschillende verkopers eten halen en dan op een centrale plek zitten om het op te eten.

Gansevoort Market
A: 353 W 14th St New York

Bekende en onbekende Foodmarkets in New York die je niet mag missen

Storms Pakhuis – Odense

Een nieuwe food market die nog maar kortgeleden geopend is in Odense. In een oude loods worden verschillende gerechten verkocht en het buitenterrein zag er ook uitnodigend uit. Wij kwamen iets te vroeg in de ochtend en de meeste verkopers waren nog aan het opstarten. Toch voelde je direct de sfeer van de Foodhall en kon je natuurlijk al wel kijken wat er verkocht werd. Jammer genoeg hebben we niet kunnen proeven, maar mocht ik ooit weer in Odense terugkomen, dan ga ik zeker nog even langs.

Storms Pakhuis
A: Seebladsgade 21 Odense

Favorite Friday // De beste food markets die je niet mag missen

Markthalle Neun – Berlijn

Op donderdagavond wordt de oude markthal omgetoverd tot Street Food Thursday in Markthalle Neun. Ik ontmoette hier een oud klasgenoot die inmiddels in Berlijn woont om gezellig bij te kletsen. Markthalle Neun is precies een food market waar ik van hou. De aankleding straalt gezelligheid uit, leuke foodtrucks en niet onbelangrijk ook lekker eten.

Markthalle Neun
A: Eisenbahnstraße 42/43 Berlijn

Leuke food hotspots in Berlijn

Dekalb Market  – New York

Een nieuwe food market in Brooklyn die ik vorig jaar bezocht. In de buurt van een winkelcentrum in Dekalb zit sinds kort een culinair centrum met allerlei verkopers. Met meer dan 40 verschillende mogelijkheden om eten te halen, weerspiegelt Dekalb de buurt in Brooklyn. Het is de plek om de nieuwste trends te ontdekken in een van de grootste food markets in New York. Ik vond het dan ook een fijne plek om rond te lopen voordat ik een keuze had gemaakt wat ik zou gaan eten. De food market is nieuw en dat zie je zeker nog terug. Er zijn veel verkopers en plekken in de hal waar bankjes neergezet zijn om te eten.

DeKalb
A: 455 Albee Square West New York

De beste food markets die je niet mag missen

Aarhus Street Food – Aarhus

Met stip op één deze food market in Aarhus. We bezochten eerst de Aarhus Central Food Market en kwamen er daarna achter dat deze eigenlijk leuker moest zijn en dat was het ook. Op een gewone doordeweekse avond was het hier gezellig druk met een mengeling aan mensen. Jong, oud, kinderen, studenten of mensen die even een makkelijke hap wilden, Aarhus Street Food is een food market voor iedereen. Het zonnetje scheen, dus de meesten zaten op het knusse terras. Binnen kon je bij verschillende food trucks wat bestellen. Stiekem was ik blij dat ik al iets gegeten had, want de keus was groot en alles zag er enorm lekker uit. Een crêpe als toetje en een smoothie gingen er nog wel in.

Aarhus Street Food
A: Ny Banegardsgade 46 Aarhus

De beste food markets die je niet mag missen
Op zoek naar meer leuke food hotspots?
– Hotspots in Berlijn
– Hotspots in New York
– Hotspots in Amsterdam
– Hotspots in Rotterdam
– Hotspots in Zwolle


Complete Food Market Guide in New York

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on