Wat zijn de beste plekken om Street Art te spotten in New York?

Street art New York

De laatste jaren probeer ik tijdens mijn stedentrips wijken te bezoeken waar je street art kunt vinden. In Berlijn was er op vele plekken street art en ik merkte dat het mijn citytrip net even wat leuker maakte. Street art vind je vaak op plekken waar veel locals komen en daardoor kom je in de minder toeristische delen van de stad. Benieuwd wat de beste plekken in New York zijn om street art te spotten?

Veel wijken met Street Art in New York

In New York wandelde ik door verschillende wijken. Struinen zonder een bepaald plan en zien wat je tegenkomt. Een fijne manier van de stad verkennen. In Little Italy was ik vorige keer al eens geweest, maar deze keer liep ik juist de kleinere straten in. De Lower East Side verraste mij compleet. Het was de eerste keer dat ik de wijk bezocht en zag een totaal ander Manhattan dan Midtown of Downtown. Het rauwe van de LES vond ik fantastisch om een keer te ervaren. Nog een wijk waar ik voor het eerst kwam was Williamsburg Brooklyn. Een wijk die steeds meer bezocht wordt door toeristen. En ik snap wel waarom. Op zaterdag is het populaire Smorgasburg onderdeel van de buurt, er zitten veel leuke eettentjes en de buurt voelt heel relaxt. In New York staan ook nog vijf delen van de Berlijnse Muur, natuurlijk vol met street art. Dus ben je in New York en houd je van Street Art? Vergeet dan niet deze buurten te bezoeken voor prachtige kunstwerken.

Street art in de Lower East Side

Een van de buurten in Manhattan waar je nog het meeste street art vindt. Helaas is de gentrification hier ook enigszins aan de gang waardoor veel dingen opgeknapt worden. Toch is het nog een buurt waar je veel street art vindt

Wanderlust Wednesday // Street art in New York Wanderlust Wednesday // Street art in New York Wanderlust Wednesday // Street art in New York Wanderlust Wednesday // Street art in New York Wanderlust Wednesday // Street art in New York Wanderlust Wednesday // Street art in New York Wanderlust Wednesday // Street art in New York

Street art in Williamsburg Brooklyn

In Brooklyn vind je nog een klein beetje de rauwe kant van New York. De ultieme wijk om street art te spotten. Vooral Williamsburg is zo’n wijk waar veel street art op de muren pronkt. Ook graffiti van Kobra zie je op verschillende plekken in New York.
Lees ook: Wat te doen in Williamsburg

Wanderlust Wednesday // Street art in New York
Wanderlust Wednesday // Street art in New York
Wanderlust Wednesday // Street art in New York
Wanderlust Wednesday // Street art in New York
Wanderlust Wednesday // Street art in New York
Wanderlust Wednesday // Street art in New York
Wanderlust Wednesday // Street art in New York

Street art in Bushwick Brooklyn

Als er een wijk in New York is met veel street art, dan is het Bushwick. Het is een soort openluchtmuseum inmiddels. Het leuke is dat je er een tour kunt volgen langs de belangrijkste kunstwerken van de wijk.
Je kunt het beste meegaan met een Free Tour door Bushwick

Street art New York
Street art New York

Street art in Little Italy

Struin door Little Italy in Manhattan en je komt genoeg mooie kunstwerken tegen. Hier vind je af en toe nog het rauwe stukje New York, precies daar waar nog veel street art om de hoek komt kijken.

Wanderlust Wednesday // Street art in New York
Wanderlust Wednesday // Street art in New York
Wanderlust Wednesday // Street art in New York
Wanderlust Wednesday // Street art in New York

Een stukje Berlijnse Muur in New York

Er staan een vijftal stukken van de Berlijnse Muur in New York. Op verschillende locaties zijn deze stukken te vinden. Allen voorzien van de nodige street art.
Lees meer over de Berlijnse Muur in New York

Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York


Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York


Bezienswaardigheden:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards
Wat te doen in Lower Manhattan

– Wat te doen in Williamsburg

– Meer blogs lezen over Amerika?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

16 comments

  1. Wat een prachtige kunstwerkjes zitten er tussen! Ik vind het ook altijd superleuk om op zoek te gaan naar streetart tijdens een citytrip. Mooi om te zien hoe gedetailleerd sommige werken zijn!

  2. Wat handig dat je een wandelroute deelt!

    Ik deel je liefde voor street art. Er zijn mooie kunstwerken in New York. Ik wist niet dat er stukken van de Berlijnse muur verplaatst zijn – echt bijzonder

  3. De street art met dat portret van die vrouw valt mij gelijk op. Heb ooit wel eens gehoord dat stukken van de Berlijnse Muur in NY stonden maar het was alweer uit mijn geheugen. Vind verder street art altijd erg leuk en probeer het in elke stad ook altijd even te zoeken.

  4. Wat een gaaf overzicht! Ik vind street art zo leuk! Er zitten echt prachtige e emplaren bij….evht kunst!! Ik ben ook heel benieuwd naar NYC. Staat op de planning voor 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *