Wat zijn de beste plekken om Street Art te spotten in New York?

Street art New York

Wat zijn de beste plekken om Street Art te spotten in New York?

De laatste jaren probeer ik tijdens mijn stedentrips wijken te bezoeken waar je street art kunt vinden. In Berlijn was er op vele plekken street art en ik merkte dat het mijn citytrip net even wat leuker maakte. Street art vind je vaak op plekken waar veel locals komen en daardoor kom je in de minder toeristische delen van de stad. Benieuwd wat de beste plekken in New York zijn om street art te spotten?

Veel wijken met Street Art in New York

In New York wandelde ik door verschillende wijken. Struinen zonder een bepaald plan en zien wat je tegenkomt. Een fijne manier van de stad verkennen. In Little Italy was ik vorige keer al eens geweest, maar deze keer liep ik juist de kleinere straten in. De Lower East Side (LES) verraste mij compleet. Het was de eerste keer dat ik de wijk bezocht en zag een totaal ander Manhattan dan Midtown of Downtown. Het rauwe van de LES vond ik fantastisch om een keer te ervaren. Nog een wijk waar ik voor het eerst kwam was Williamsburg Brooklyn. Een wijk die steeds meer bezocht wordt door toeristen. En ik snap wel waarom. Op zaterdag is het populaire Smorgasburg onderdeel van de buurt, er zitten veel leuke eettentjes en de buurt voelt heel relaxt. In New York staan ook nog vijf delen van de Berlijnse Muur, natuurlijk vol met street art. Dus ben je in New York en houd je van Street Art? Vergeet dan niet deze buurten te bezoeken voor prachtige kunstwerken.

Street art in de Lower East Side

Een van de buurten in Manhattan waar je nog het meeste street art vindt. Helaas is de gentrification hier ook enigszins aan de gang waardoor veel dingen opgeknapt worden. Toch vind je her en der nog wat parels op de muren. Ook de Club van 27 van Kobra is hier te zien.

Street art in Williamsburg Brooklyn

In Brooklyn vind je nog een klein beetje de rauwe kant van New York. De ultieme wijk om street art te spotten. Vooral Williamsburg is zo’n wijk waar veel street art op de muren pronkt. Ook graffiti van Kobra zie je op verschillende plekken in New York.
Lees meer over: Williamsburg

Street art in Bushwick Brooklyn

Als er een wijk in New York is met veel street art, dan is het Bushwick. Het is een soort openluchtmuseum inmiddels. Het leuke is dat je er een tour kunt volgen langs de belangrijkste kunstwerken van de wijk.
Lees meer: Street art in Bushwick

Street art in Little Italy

Struin door Little Italy in Manhattan en je komt genoeg mooie kunstwerken tegen. Hier vind je af en toe nog het rauwe stukje New York, precies op de plekken waar nog veel street art om de hoek komt kijken.

Een stukje Berlijnse Muur in New York

Er staan een vijftal stukken van de Berlijnse Muur in New York. Op verschillende locaties zijn deze stukken te vinden. Allen voorzien van de nodige street art.
Lees meer: De Berlijnse Muur in New York

Kobra Murals in New York

In New York vind je 18 muurschilderingen van de artiest Eduardo Kobra. Werkelijk prachtige murals zijn er her en der in New York geschilderd. Alle 18 zijn ze de moeite waard om te bezoeken. Vaak bevatten de murals maatschappelijke thema’s, bekende personen en zijn ze werkelijk enorm groot.
Lees meer: Kobra in New York

Street art New York

Reisgidsen New York

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on