Your Travel Guide West – USA

Waar vind je alle highlights in West – USA?

Photodiary // 20x Oregon in beeld

Bestemmingen West USA

Alle artikelenDigitale reisgidsen – Your Travel Guides
Los AngelesLas Vegas
Nationale Parken
Cannon Beach
San Francisco
Portland
 [bol_product_links block_id=”bol_5a71af3cb9350_selected-products” products=”9200000048938117″ name=”Your Travel Guide” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″] Staten: Oregon, Californië, Arizona, Nevada, Washington   Taal: Engels Valuta: Dollar

Het weer in West -USA

Zomer   In het zuiden liggen de temperaturen wat hoger dan in het noorden. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 22 graden in het zuiden tegen 18 graden in het noorden. Uitschieters zijn natuurlijk Nevada & Arizona, hier is het een stuk warmer. In het zuiden valt relatief weinig neerslag.   Herfst   De herfst is in het zuid-westen een betere optie om te reizen. In september wordt het hier bijvoorbeeld nog 23 graden. In het noorden neemt de neerslag toe en dalen de temperaturen.
Winter   Waar de temperaturen in het noorden richting het vriespunt gaan met veel neerslag, blijft het in het zuiden boven de tien graden. In deze periode valt wel wat meer neerslag.   Lente   De lente is een prima tijdstip om het zuidwesten te bezoeken. De temperaturen zijn goed en er valt vanaf mei weinig neerslag. In het noorden is het dan nog wat kouder en kan er meer neerslag vallen.

Praktische tips in West- USA

ReizenTrein
De Amtrak biedt de mogelijkheid aan om per trein te reizen door Amerika. Helaas worden veel plekken niet aangedaan door de Amtrak en ben je overgeleverd aan bussen. De grote steden zijn in het westen redelijk te bereiken per trein. Las Vegas daarentegen niet.
Reizen: Bus
De Greyhound heeft diverse routes door Amerika. De bussen zijn betrouwbaar en rijden vaak tussen grote steden.
Kosten: Overnachten
De kosten voor het overnachten verschillen qua seizoen. In het hoofdseizoen betaal je zeker meer voor bepaalde overnachtingen. Gemiddeld ben je rond de $100 kwijt voor een middenklasse hotel.
Kosten: Eten
Uit eten gaan kan heel verschillend zijn qua prijzen. Ook de locatie is bepalend voor de kosten die je maakt. Grote steden hebben vaak Foodtrucks waar je goedkoper uit bent. gemiddeld ben je rond de $30 kwijt voor een etentje met twee personen.
Visa: ESTAElektriciteit: 110 Volt
 
 

Rondreizen in het westen van Amerika

12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA

 Tips voor het huren van een auto in Amerika

De makkelijkste manier om rond te reizen in Amerika is per auto. Het is de ultieme manier om Amerika te verkennen.

  • Kies het juiste model afhankelijk van het type reis en waar jij je fijn in voelt.
  • Je moet minimaal 25 jaar zijn om te kunnen rijden in Amerika.
  • Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig.
  • Een creditcard is een must. Je hebt hem nodig voor de borg en voor het tanken.
  • Ga voor ongelimiteerde kilometers – Amerika is groot.
  • Kies ook voor vol ophalen en vol afleveren.
  • Kijk goed naar je verzekeringen, een eigen risico kan soms fijn zijn!
  • Bepaal van te voren of er meerdere mensen gaan rijden, dit moet je namelijk doorgeven voor de verzekeringen.
  • Regel je huurauto in Nederland en haal deze op op de luchthaven.

Plaatsen die je bezocht moet hebben

 San Francisco – de stad die nog het meeste op een Europese stad lijkt. De stad met de beroemde Golden Gate Bridge of de gevangenis Alactraz. Neem de authentieke kabelbaan op de schuine straten en laat je verrassen door San Francisco.Seattle – De hoofdstad van de staat Washington DC en de meest noordelijke grote stad aan de westkust voordat je in Canada bent. Bezoek de eerste Starbucks of de beroemde Space Needle.
Las Vegas – What happens in Vegas, stays in Vegas. Laat je meevaren in de gekte midden in de woestijn. Hier kan (bijna) alles. Gokken staat centraal, maar ook zonder dat is er genoeg te beleven.San Diego – De meest zuidelijke stad in dit rijtje en waar genoeg te beleven is. Met mooi weer kun je naar het Balboa Park of bezoek het vliegdekschip USS Midway. En misschien is een dagje Mexico zelfs een optie.
Portland – Keep Portland weird is het motto van de stad. Je vindt er een mix aan activiteiten die je kunt doen. Bezoek de Shanghai Tunnels, neem de kabelbaan omhoog of ga naar de Japanese Gardens.     Los Angeles – Reizigers hebben vaak een haat-liefdes verhouding met de stad. Vaak worden alleen de parken en de stranden bezocht, maar de stad heeft meer te bieden. Bezoek eens de minder toeristische buurten zoals Downtown.
6 Redenen om San Francisco niet over te slaan tijdens een roadtrip in West USA

 Natuurgebieden die je niet mag overslaan

Death Valley – Death Valley is eigenlijk zo absurd, dat je dit niet mag missen. Hier lopen de temperaturen zo hoog op in de zomer, vandaar Death Valley. Neem daarom zeker voorzorgsmaatregelen als je die kant op gaat.Yosemite National Park – Het natuurpark in Californië dat zeker het bezoeken waard is. Niet alleen prachtige natuur, maar ook veel wildlife is hier te spotten.
Grand Canyon – Niet te missen tijdens je roadtrip door het westen. Waag je langs de enorme canyon of wandel zelfs naar beneden. De trekpleister van Arizona waar je je enorm nietig voelt.