De mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria

De mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria

Een fijne afwisseling in de winterse maanden zijn een paar dagen naar Gran Canaria. Het zomerzonnetje zorgt ervoor dat het een graad of twintig is. Heerlijk om even de kou te ontsnappen op deze manier en te genieten van de zon. In die paar dagen op Gran Canaria ontdekte ik dat het eiland veel meer te bieden heeft dan de toeristische plekken in het zuiden. Er is zoveel mooie natuur om te ontdekken en waar je kunt wandelen. Een auto huren en de binnenlanden in, is dan ook zeker geen straf. Dit zijn de mooiste plekken op Gran Canaria die je niet mag missen als je op pad gaat. Tips voor de mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria.

De mooiste bezienswaardigheden Gran Canaria

Barranco de Las Vacas

Een verborgen highlight op Gran Canaria. En een die wat lastig te vinden is, want hij staat niet aangegeven. Door aanwijzingen op andere blogs konden we Barranco de Las Vacas uiteindelijk vinden. Het wordt ook wel de Antelope Canyon van Gran Canaria genoemd.

Lees meer: Barranco de las Vacas

Het bergdorpje Tejeda

Het bergdorp Tejeda is verkozen tot een van de mooiste dorpen van Spanje. Het is gebouwd is in terrassen tegen de helling aan. Hierdoor heb je vanaf ieder niveau een ander uitzicht over het dorp. De panoramische weg vanuit Cruz de Tejeda naar Tejeda is al een aanrader. In het dorp ‘botsen’ de wolkenzee vanuit het noorden en de zon vanuit het zuiden waardoor je alleen al kunt genieten van alle mooie wolkenluchten die voorbij komen. Vanuit Cruz de Tejeda kun je nog een wandeling maken naar een erosiekrater.

Lees meer over andere dorpen op Gran Canaria die het bezoeken waard zijn

Roque Nublo

Een van de hoogste punten van Gran Canaria: Roque Nublo, ook wel het geologische symbool van het eiland. De voet van de rots is vaak omhuld in de wolken en dat geeft een magisch gezicht. Op ongeveer 1800 meter hoogte kun je wandelen naar de rots vanaf de GC-600. Op zich valt het aantal kilometers naar de rots mee, maar het zijn vooral de hoogtemeters die je niet gewend bent. In ongeveer twee uur ben je aan de top. De top die omringt wordt door een witte wolkenmassa. Ondanks dat het bij ons af en toe bewolkt was, was de wandeling de moeite waard. De wolken drijven snel genoeg weg en dan houdt je een fantastisch uitzicht over.

Roque Bentayga

Roque Bentayga wordt liefkozend de Macchu Picchu van Gran Canaria genoemd. De markante rots is al vanaf de weg te zien en bevindt zich tussen twee bergkammen in. Tijdens de ‘conquista’ trokken duizend oude Cavaliers zich hier terug. De rots zelf bevindt zich op een hoogte van 1400 meter. Om deze te bereiken dien je een wandeling te maken die ongeveer 1,5 uur in beslag neemt. Daarvoor krijg je wel een prachtig uitzicht met een canyon en de Roque Nublo in het oosten en westen. In het noorden en zuiden zie je diverse bergkloven voorbij komen.

Dunas de Maspolomas

Wanneer je geen zin hebt om een auto te huren, kun je in het zuiden ook Dunas de Maspalomas bezoeken. Vlakbij de toeristische plekken vind je deze oase. Het is een beschermd natuurgebied en daardoor zijn niet alle plekken te bezoeken. Vanuit Playa del Ingles kun je via de duinen naar Maspalomas wandelen.

Kloof bij Barranco de Guayadeque

Vanaf Agüimes naar Barranco de Guayadeque kom je in een diepe kloof die ongeveer twintig kilometer het land in gaat. Je kunt het grootste gedeelte met de auto bezoeken. Indrukwekkend om tussen de bergtoppen door te rijden en ondertussen af en toe de zon zien stralen waardoor er prachtige schaduwen ontstaan. In de Barranco de Guayadeque vind je nog ouderwetse grottenwoningen. Deze zijn ook nu nog bewoond. Je vindt er namelijk de ideale temperatuur in zowel de winter als zomer. Het wordt er nooit te warm en nooit te koud. De grottenwoningen waar je langs kunt lopen liggen ongeveer op zes kilometer in de kloof: Cuevas Bermejas. Hier kun je parkeren en langs de huizen lopen. Je vindt er ook nog een grotkapel en een knusse bar in de grot.

Tips voor je bezoek aan Gran Canaria

Natuurlijk kun je in een paar dagen veel zien van het eiland, maar niet alles. Wanneer je op zoek bent naar mooie plekken op het eiland, kies er dan zeker voor om door de binnenlanden te rijden. Hier vind je niet alleen de schattigste dorpen, maar ook prachtige natuur. De slingerwegen door de bergen zijn al een ervaring op zich. Je komt door de kleinste dorpen waar je nog de lokale cultuur terug vindt. Juist in de winter zijn dit soort trips naar de binnenlanden perfect, je kunt prima weer treffen en het is niet te warm om actief te zijn. Je vindt bijvoorbeeld meer dan vijftig barrancos van het midden van het land naar de kust, zonde om alleen aan de kust te verblijven. Wil je nog actiever zijn? Je kunt ook gebruik maken van de 1000 kilometer aan wandelpaden. Gran Canaria heeft mij verrast, vooral de natuur en de schattige dorpen vond ik prachtig. Er is zoveel meer dan Playa del Ingles en Maspalomas op Gran Canaria.

Praktische tips Gran Canaria

Meer lezen over Gran Canaria?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on