Socials

Dwalen door de kleine straatjes van Ibiza Stad

Wat te doen in Ibiza stad

Dwalen door de kleine straatjes van Ibiza Stad

Ibiza, het eiland waar ik droomde van een eigen vila met een zwembad, het eiland verkennen per auto en liefelijke baaien opzoeken om af te koelen. Mijn eerste kennismaking met Ibiza verliep anders dan bovenstaande, maar zorgde er wel voor dat ik nieuwsgierig werd naar het eiland. Het smaakte naar meer. Ik ontdekte in korte tijd Ibiza Stad en zag een panoramisch stukje van het eiland. En ik gok dat er nog veel meer van dit soort uitzichten en plekjes zijn. Toch is Ibiza Stad ook het bezoeken waard, een ideale plek om rond te dwalen in de kleine straten. Tips voor de leukste bezienswaardigheden in Ibiza Stad.

Tips voor de leukste bezienswaardigheden in Ibiza stad

Het kasteel van Ibiza

Ibiza, ook wel Eivissa genoemd, heeft een vrij oud gedeelte dat de moeite waard is om te bezoeken. Het oude deel, Dalt Vila behoort sinds 1999 tot het Werelderfgoed. Geen verkeerde plek om je trip in Ibiza Stad te starten. Het kasteel van Ibiza is het hoogste punt van de stad en van hieruit heb je een schilderachtig uitzicht over Ibiza Stad en de Balearische zee. Het bouwwerk was vroeger een belangrijk verdedigingswerk voor de stad eronder zijn nog kazematten te vinden. Rondom het kasteel liggen nog resten van de oude verdedigingswerken. Vanaf hier heb je mogelijkheid bij helder weer om Formentera in de verte te zien liggen.

Kathedraal van Ibiza

Wanneer je naar beneden loopt zie je allemaal schattige straatjes aan je voorbij komen. De een nog fotogenieker dan de ander. Vlakbij het kasteel vind je de kathedraal van de stad. Deze steekt boven de oude stad uit en is afgelopen eeuwen flink uitgebreid. De kathedraal is deels gebouwd in gotische en barok stijl. Je kunt ook binnen een kijkje nemen waar een aantal fraaie kunstwerken te zien zijn.

Dwalen door schilderachtige straten van Ibiza stad

Onderweg richting de haven kom je door een heleboel schattige en enorm fotogenieke straten. De een nog mooier dan de ander. Je ziet hier locals hun gang gaan. De was hangt bijvoorbeeld buiten, de planten groeien over de balkonrand. Je vangt een glimp op van het leven in Ibiza stad. Al lopend kom je langs Calle Major en duik hier even het steegje in. Via de vele kleine straten met keien kom je langs Calle de la Conquista. In de periode dat ik hier was, stond de hele straat in bloei. Daarnaast staan hier twee exclusieve hotels en bij Hotel El Palacio verblijven regelmatig grote sterren. Filmsterren die hier logeerden vereeuwigden hun handafdruk in cement op de buitenmuur. Een van de meest bekende is toch wel Penelope Cruz, maar ook de handafdruk van Nederlands trots Nelly Frijda is er te bewonderen.

Fotogenieke uitzichten Ibiza stad

Wanneer je verder loopt richting de haven kun je eerst nogmaals Ibiza in panorama bekijken. Op Plaza de Espanya en Raco de Sa Murada heb je weer een fotogeniek uitzicht over de stad. Prima plekken om even op een bankje plaats te nemen en de omgeving in je op te nemen. Een klein stukje verder is het Museum voor hedendaagse kunst te vinden. Hier is niet alleen moderne kunst te vinden, maar ook een wapenarsenaal en archeologische opgravingen. Even verderop begint het langzamerhand wat drukker te worden. Niet veel toeristen wagen zich aan de klim richting het oude gedeelte. Op en bij Plaza de la Vila kom je gezellige restaurantjes tegen en heb je de mogelijkheid om te shoppen. Hier kun je ook de kleding kopen die gemaakt wordt op Ibiza; witte luchtige kleding. Dit was ook de plek waar de eerste hippie markt van Ibiza plaats vond.

De haven van Ibiza Stad

Hoe dichter we bij de haven komen, hoe meer toeristen en vooral ook plekken voor toeristen we tegenkomen. Niet alle straten in deze wijk zijn aan te raden om te bezoeken, maar steeds meer plekken worden opgeknapt. Hier vind je vooral restaurantjes en boetiekjes met kleding. Aangekomen in de haven gapen enorme jachten je aan. Jachten met zelfs helikopters aan boord, niets is te gek. Hier ben je dan ook in het nieuwe gedeelte van de stad. De plek voelt gelijk heel anders als waar we vandaan komen. Veel meer gezien en gezien worden en minder intiem.

Overnachten op Ibiza

Tijdens mijn verblijf op Ibiza verbleef ik in OD Hotels. OD Hotels heeft drie verschillende vestigingen op Ibiza. OD Ocean Drive is het eerste hotel en bevindt zich aan de andere kant van de haven. Met een bootje kun je richting de andere kant, het chiquere deel van de stad. OD Talamanca ligt in de wijk Talamanca op ongeveer tien minuten rijden vanaf het oude deel. Bij beide hotels hangt een relaxte sfeer en hebben een prachtig uitzicht over de verschillende baaien rondom Ibiza stad, een ideale uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Want het huren van een Smart kan gewoon bij het hotel zelf.
Bekijk hier de mogelijkheden om te overnachten bij OD Hotel Talamanca

Hoe kom je op Ibiza?

De makkelijkste manier om op vakantie te gaan naar Ibiza is per vliegtuig. Je kunt vanaf Amsterdam naar Ibiza vliegen. Er gaan meerder vluchten per dag die kant op.

Meer lezen over Spanje?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on