Socials

Wat te doen in St. Peter Port Guernsey

St Peter Port

Wat te doen in St. Peter Port Guernsey

De meeste toeristen nemen de havenstad St. Peter Port als uitvalsbasis op Guernsey. De reden? De stad heeft alles om je een paar dagen te vermaken. De meeste hotels en restaurants bevinden zich hier, je hebt diverse musea en vanaf hier kun je erop uit trekken om Herm en Alderney te verkennen. Benieuwd wat je precies kunt doen in St. Peter Port? Lees dan snel welke bezienswaardigheden je niet mag missen in St. Peter Port.

Wat te doen in St. Peter Port

Guernsey Museum at Candie & Candie Gardens

In het centrum van St. Peter Port vind je het museum dat je meer verteld over de geschiedenis van Guernsey. Wil je meer te weten komen over Guernsey, dan is een bezoek aan het Guernsey Museum at Candie een aanrader. Je vindt er ook een kunstgalerij met ongeveer 200 kunstwerken. Ten tijde van mijn bezoek was er een tentoonstelling over de inwoners van Guernsey die opgepakt waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Erg indrukwekkend om hun verhalen te lezen. Voor mijn bezoek aan Guernsey heb ik nooit geweten dat ze namelijk het enige Engelse grondgebied in handen van de Duitsers waren. Voor het museum vind je de Candie Gardens waar in de zomer regelmatig concerten worden gegeven.
Guernsey Museum at Candie
A: Candie Gardens

Castle Cornet

Sinds de 13e eeuw de werd Castle Cornet gebruikt als fort over St. Peter Port en daarmee ook Guernsey. Tegenwoordig kun je Castle Cornet nog bezoeken en rondlopen over het fort. Daarnaast bevinden zich er vijf musea waar je meer te weten kunt komen over de militaire en maritieme geschiedenis van Guernsey. Je kunt dagelijks mee op een tour door Castle Cornet. Het leukste is om iets voor 12.00 uur te arriveren. Dan wordt namelijk het dagelijkse kanon afgeschoten.
Castle Cornet
A: Castle Pier

Guernsey Aquarium

Persoonlijk het kleinste aquarium dat ik ooit gezien heb. Lekker ‘oubollig’ aquarium waar je een aantal vissen kunt zien zwemmen. Niet per se een aanrader om te bezoeken, tenzij je met kinderen het eiland bezoekt en even iets toegankelijks wilt bekijken.
A: La Vallette

St Peter Port

La Vallette Underground Military Museum

Na mijn wandeling vanaf Fermain Bay wilde ik het Underground Museum bezoeken. Ik kwam echter boven het museum langs en had daardoor wat moeite om het te vinden. Vanaf de haven is het een stuk makkelijker, want je loopt door je de trappen op moet bij Clarence Battery. In het museum vind je enorm veel attributen vanuit de Tweede Wereldoorlog. Deze heeft namelijk grote invloed gehad om het leven op Guernsey, want na D-Day duurde het nog bijna een jaar voordat de Kanaaleilanden bevrijd waren. In La Vallette Underground Military Museum lees je over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een redelijk klein museum, maar een met veel informatie.
La Vallette
A: La Vallette

Bluebell Woods

Ik was in het perfecte seizoen op Guernsey om de Bluebells te bekijken. Net buiten Guernsey vind je in de lente een compleet veld met de bluebells die daar groeien. Je vindt Bluebell woods wanneer je vanaf Clarence Battery naar Fermain Bay wandelt.

Hauteville House the home of Victor Hugo

Vlakbij mijn hotel ligt het oude huis van Victor Hugo, de schrijver van Les Miserables. Hij spendeerde vijftien jaar in Guernsey waar hij veel van zijn meesterwerken schreef. Het huis is prachtig ingericht en ik had hem graag bewonderd, zij het dat het museum op mijn laatste dag dat ik op Guernsey was, dicht was. Soms moet je iets bewaren voor een volgende keer.
A: 26 Street Cornet

St Peter Port

Clarence Battery

Aan de rand van de haven van St. Peter Port vind je de restanten van Fort George. Tijdens de Franse revolutie werd Fort George gebouwd. In de Tweede Wereldoorlog werd Fort George gebruikt door de Duitse Luftwaffe. Tegenwoordig zie je nog de restanten van de oude batterij die er ooit lag. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de haven van St. Peter Port, Castle Cornet en de kliffen richting Fermain Bay.
A: Fort George

St Peter Port

Shoppen in St Peter Port

Vlakbij de ferryterminal vind je de winkelstraat van Guernsey. Niet heel bijzonder zou je zeggen. Echter kun je in Guernsey BTW vrij shoppen. Ideaal voor de vele toeristen die Guernsey aandoen tijdens hun cruise. De winkels zijn zes dagen per week open. Op zondag is het niet toegestaan om ‘te handelen’.
A: o.a. Mill Street

Overnachten in St. Peter Port Guernsey

Er is een ruim aanbod om te overnachten op het eiland. Zelf vond ik het handig om te overnachten in St Peter Port omdat hier alle buslijnen samen komen, besloot ik om dit als uitvalsbasis te kiezen. Achteraf heb ik daar geen spijt van, hier bevinden zich al voldoende bezienswaardigheden en het is een goede plek om de rest van het eland te verkennen. Slapen deed ik in het Pandora Hotel, een hotel op een centrale locatie in St Peter met een prachtige tuin erbij. De eerste dagen had ik wel het gevoel verreweg de jongste te zijn, later toen de vlucht uit Groningen was geland kreeg ik al iets minder dat gevoel. Het is een fijn hotel om te overnachten met een typisch Engels ontbijt inbegrepen.

Meer lezen over Guernsey?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on