Tips voor bezienswaardigheden op Rhodos

Rhodos

Tips voor bezienswaardigheden op Rhodos

Een fijne bestemming voor een strandvakantie is het Griekse eiland Rhodos. Lekkere temperaturen en fijne zandstranden, wat wil je nog meer. Daarnaast heeft Rhodos meer te bieden. Het eiland is perfect voor het maken van dagexcursies of zelfs een dagtrip naar het nabij gelegen Kos. Tips voor bezienswaardigheden op Rhodos.

Rhodos stad

De grootste stad van het Griekse eiland die nog grotendeels middeleeuws aanvoelt. Niet alleen is de stad zelf een van de bezienswaardigheden op Rhodos, in de stad zelf heb je nog een aantal bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Denk hierbij aan de smalle en charmante straatjes van Rhodos, de burcht van Rhodos, het hart van de stad het Ippokratous plein, het paleis van Rhodos of de haven van de stad.

Rhodos stad is een van de best bewaarde vestigingssteden van Europa. Binnen de vier kilometer muren zijn alleen voetgangers toegestaan. De stad leeft enorm van toeristen die gebruik maken van de vele restaurants en winkels in de stad.

Rhodos

De stranden van Rhodos

Een van de redenen om af te reizen naar Rhodos zijn de fijne stranden. Zandstranden gecombineerd met fijne faciliteiten zorgen ervoor dat je heerlijk kunt relaxen op Rhodos. De beste stranden vind je in het noorden en oosten van het eiland. De populairste badplaats is Faliraki waar je een combinatie tussen zee en strand hebt met in het centrum restaurants en bars. Andere fijne stranden zijn Prasonisi, Tsambika en in de buurt van Lindos.

Rhodos

De kastelen van Rhodos

Wat je misschien niet weet is dat er vele kastelen op Rhodos staan. De meesten werden gebouwd in de 15e eeuw en dienden om de omgeving te observeren. Er zijn een vijftal kastelen die je kunt bezoeken:

  • Asklipio
  • Archangelos
  • Feraklos
  • Kritinia
  • Monolithos

De kastelen zijn gratis te bezoeken op Rhodos

De dorpen van Rhodos

Rhodos stad is een van de belangrijkste plekken op het eiland, maar Rhodos heeft meer te bieden. Een van de andere dorpen die je niet mag missen is Lindos. Het witte stadje wordt vaak bezocht tijdens dagexcursies, desalniettemin een aanrader. Waarom? Het witte dorpje bestaat uit smalle en charmante straatjes, de boven gelegen tempel van Athena en het uitzicht over de baai met op de achtergrond de azuurblauwe zee.

Andere dorpen die de moeite waard zijn:

  • Aartsengelos
  • Emponas
  • Kritinia
  • Afantou
Rhodos

Oude sites op Rhodos

Duik de geschiedenis in tijdens een bezoek aan de oude site van Kamiros. Kamiros vind je op zo’n 35 kilometer vanaf Rhodos. De ruïnes van Kamiros dateren al uit de 5e en 6e eeuw. Tel daarbij op de ligging van de oude en je twee redenen om hier naar toe te reizen. Vanaf Kamiros heb je een prachtig uitzicht over de baai.

Akropolis van Lindos

Een van de best bewaarde akropolissen van Griekenland vind je in Lindos. De Akropolis van Lindos bevindt zich op de heuvel boven de stad. Dagelijks nemen vele mensen de weg naar boven, zo’n 500 trappen vanuit het centrum van Lindos.

Rhodos

Vlindervallei

Een dal vol vlinders is een van de bezienswaardigheden op Rhodos die je niet mag missen. Zo’n 25 kilometer ten noorden van de stad tussen de dorpen Paradisi en Theologos bevindt de Vlindervallei. Tussen juni en september vind je hier een heleboel vlinders die afkomen op de zeldzame platanen. Op de gemarkeerde paden kun je dichterbij de vlinders komen. Maak een wandeling tussen alle Panaxia Quadripunctaria Rhodosensis vlinders en kom meer te weten over deze soort in het natuurhistorisch museum.

Dagtrip Kos

Met de ferry kun je vanaf Rhodos een dagtrip maken naar het nabij gelegen Kos. Ook een heerlijk eiland om te verkennen met vele bezienswaardigheden. Combineer op deze manier twee eilanden tijdens je vakantie naar Griekenland.

Vakantie naar Rhodos

Rhodos is een heerlijk eiland voor een fijne strandvakantie in combinatie met leuke dagtrips. Je vakantie Rhodos kun je het beste boeken tussen mei en november. Hier tussen heb je een aangename temperatuur en weinig neerslag. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen naar 29 graden. In ongeveer 3,5 tot 4 uur kun je met het vliegtuig vanaf Nederland naar Rhodos vliegen.

Lees meer: zonbestemmingen in de winter

Rhodos

Foto’s Rhodos: Unsplash

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on