Op Vakantie naar Mallorca? Dit zijn de bezienswaardigheden in palma de Mallorca

Bezienswaardigheden Palma de mallorca

Op Vakantie naar Mallorca? Dit zijn de bezienswaardigheden in palma de Mallorca

Mallorca, tot voor kort een bestemming voor een zonvakantie. Meer wist ik niet van het eiland. Natuurlijk is het een bestemming waar je als zon liefhebber terecht kunt, maar Mallorca heeft meer te bieden. Zo ook Palma de Mallorca, een leuke bestemming voor een city trip die je kunt uitbreiden met een road trip over het eiland. Palma de Mallorca is zo’n stad waar je niet direct aan denkt voor een city trip, maar daarom juist erg leuk is om te bezoeken. Tips voor wat te doen in Palma de Mallorca in één dag.

Wat te doen in Palma de Mallorca in 1 dag

De Kathedraal van Palma de Mallorca

De pracht van de stad: de kathedraal van Palma. Vanaf de baai zie je het enorme bouwwerk aan de buitenkant van de stad. De kathedraal de La Seu is wereldberoemd en zelfs Gaudi heeft nog meegewerkt aan de bouw. De kerk staat als sinds 1601 in Palma de Mallorca. Een aardbeving verwoestte in 1851 een groot deel van de kerk, maar gelukkig is dat weer gerenoveerd. De kathedraal is 121 meter lang en 55 meter breed. Gaudi, die voornamelijk zijn stempel heeft gedrukt op Barcelona, heeft ook hier meegewerkt aan de afwerking van de kathedraal. Zo ontwierp hij de kroonluchters en de kroon die boven het spreekgedeelte hangt. Ook de loodgeschilderde ramen zijn een idee van Gaudi.

A: Plaza de la Seu
Informatie: Je kunt de kathedraal bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.50 uur.

Patio’s in de binnenstad

Wanneer ik in een stad ben, probeer ik altijd de wat minder bekende plekken te bezoeken. Of dit binnenplaatsen zijn of nieuwe eettentjes, dit soort plekken geven je bezoek net even wat extra’s. In Palma de Mallorca vind je overal kleine binnenpleintjes tussen de huizen. Deze patio’s zijn karakteristiek voor de stad. En je moet maar net weten waar ze zich bevinden. Vroeger hadden deze patio’s een sociale functie, tegenwoordig horen ze bij de huizen. De meesten kun je overigens gewoon bezoeken, sommigen zijn privé aangelegenheden.

Shoppen In Palma de Mallorca

Bij Palma de Mallorca denk je niet direct aan shoppen. Toch vind je alle belangrijke ketens in de stad. Op de Golden Mile bevinden zich alle bekende winkelketens. Belangrijke straten tijdens je shopsessie zijn: Carrer de San Miguel, Passeig del Born, Carrer de Colom en Avinguda Jaume III. Naast de bekende ketens is het ook leuk om een souvenir mee te nemen vanuit Mallorca. Typisch Mallorcaanse souvenirs zijn keramiek, manden en hoeden.

Cocktails en eten bij Bar Abaco

Verstopt in het oude gedeelte van de stad vind je de cocktail bar Abaco. En dit is niet zomaar een bar. Ik keek mijn ogen uit bij binnenkomst. Het heeft een eigen binnenplaats en ook het interieur is niet alledaags. Je hoeft niet per se een cocktail te drinken als je langs Abaco komt, alleen even binnen kijken is al de moeite waard.

Bar Abaco
A: Calle San Juan 1

Mallorca heeft ook prachtige stranden waarvan velen nog onontdekt zijn.

Slenteren schattige straatjes

Ronddwalen door Palma de Mallorca is al een van de highlights tijdens je bezoek aan de stad. De straten zijn vaak erg knus en sfeervol. Sommige barokke huizen hebben schattige Franse balkons andere zijn in de Gotische stijl gebouwd. De meeste huizen hebben hun slaapkamer aan de voorkant en dat is zelfs al bijzonder om te zien, want de bewoners hebben een gordijn over palen gehangen zodat mensen niet naar binnenkijken. Kortom zelfs slenteren door het oude gedeelte van de stad is een van de redenen om Palma de Mallorca te bezoeken.

Praktische tips voor Mallorca

In ongeveer vier uur vlieg je naar Mallorca vanaf Amsterdam. Tickets kun je al vinden vanaf 20 euro per persoon. Uiteraard kun je ook kijken voor pakketreizen, verschillende last minute aanbieding vind je hier. Overnachten kan op vele plekken buiten de stad. Zelf sliep ik in het OD Hotel net iets buiten het centrum in een wijk die upcoming is op Mallorca. Een fijn hotel met goede faciliteiten en een mooi uitzicht over de baai.

Lees meer over Spanje?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on