Socials

Bijzonder overnachten bij Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée in Lotharingen

Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée

Bijzonder overnachten bij Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée in Lotharingen

Vijf cabins en een tent, verstopt in de bossen rondom Lac de Pierre-Percée in Lotharingen. De ultieme plek om tot rust te komen, te genieten van de stilte, even niets te moeten en eventueel actief te zijn in de natuur. Zoek je een bijzondere plek om te overnachten in Lotharingen? Dan zijn de cabins rondom Lac de Pierre-Percée de aangewezen plek. Lees meer over Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée in de regio Grande Est.

Waar ligt Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée?

In Lotharingen vind je het meer Lac de Pierre-Percée. De dichtstbijzijnde stad is Badonviller, grof gezegd ligt het tussen Strasbourg en Nancy in. Het meer is het derde grootste kunstmatige meer van Lotharingen vanwege de stuwdam. De vorm van het meer is nogal atypisch te noemen, het heeft een beetje de vorm van een esdoornblad. 

De cabins liggen aan een eigen weg en om deze te bereiken moet je een paal ophalen en een touw weghalen. Het gebied is eigen terrein en hierdoor kunnen alleen gasten van Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée op het terrein komen.

Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée

Over Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée

In het bos van Badonviller vind je dit 100% autonome landgoed. Op het landgoed zijn vijf cabins en een tent te vinden. Allemaal zijn ze ecologisch verantwoord en duurzaam. Ze zijn gemaakt van producten uit de nabije omgeving. Elektriciteit wordt opgewekt door fotovoltaïsche zonnepanelen en dankzij boringen is er mogelijkheid om het water te gebruiken. 

Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée

Hoe zien de cabins eruit?

De vijf cabins hebben allemaal hun eigen stijl. Een aantal zijn boomhutten, andere liggen wel weer op de vaste grond. Wij sliepen in Fuste du Trappeur, een cabin geschikt voor vier personen. Een tweepersoonsbed is op de begane grond en op de eerste verdieping staan twee eenpersoonsbedden. Ondanks dat je midden in de natuur zit, is de cabin van alle gemakken voorzien. Met een eigen douche, droogtoilet en klein keukentje kun je je prima redden. Fuste du Trappeur heeft een eigen terras en sauna voor het huisje. Tussen de bladeren van de bomen door heb je uitzicht op het meer. 

De cabins liggen allemaal een stukje uit elkaar waardoor je voldoende privacy hebt als je buiten zit. Er zijn in totaal drie cabins die je boomhutten kunt noemen (Galilea Hut, Jules Verne Hut en Darwin Hut). Hiervan is alleen de Jules Verne Hut geschikt voor 1-4 personen, de overige twee voor 1-2 personen. De Jules Verne hut heeft een Fins bad tot zijn beschikking.

Op dit moment zijn er twee blokhutten: Bergerie du Lac en Fuste du Trappeur. Beiden zijn voorzien van een sauna. De eerste is geschikt voor 1-2 personen en de tweede voor 1-4 personen. En dan is er nog de Tente du Trappeur. Deze is geschikt voor 1-2 personen. Hierbij vind je de faciliteiten als een douche en droogtoilet buiten. 

Je hebt mogelijkheden tot het bestellen van maaltijdboxen bij het huren van de cabins. 

Wat is er te doen in de omgeving?

Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée liggen midden in de natuur aan een meer. Genoeg mogelijkheden om naast te relaxen ook actief te zijn. 

Wandelen

Rondom het meer zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Deze routes zijn tussen de 4,5 en 30 kilometer, waarbij je bij de laatste het gehele meer rond gaat. Een aantal routes zijn in de buurt van Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée en een route ligt iets van het meer af. Onderweg kom je langs verschillende uitzichtpunten op het meer. 

Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée

Kanoën op  Lac de Pierre-Percée

Lac de Pierre-Percée is een prachtig meer om te verkennen vanaf het water. Je kunt bij Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée een kano huren of bij Pays des Lacs een kayak of kano. Hier kun je een kano huren voor 1 of 2 uur.

Adventure Park

Vlakbij Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée ligt het Adventure Park. De plek om avontuurlijke activiteiten als zip linen, bungeejumpen of een via ferrata te proberen. De activiteiten zijn voor jong en oud. 

Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée boeken

Je kunt de cabins online via hun eigen site boeken. Ze zijn redelijk populair, zelfs bij locals, dus ze zitten vaak vol.

Check hier de beschikbaarheid.

Les Cabanes du Lac de Pierre-Percée

Lees meer over Frankrijk

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on