Socials

Blog

Vlieland

Bijzonder overnachten // Boshuisjes op Vlieland

Knisperend met de pelletkachel op de achtergrond geniet ik van mijn boek. Buiten is het inmiddels donker, koud en waait het hard, maar binnen is het heerlijk knus. Sinds een paar jaar kom ik in het najaar op Vlieland en ondanks het weer, een fijne periode om het eiland te verkennen en vooral lekker uit te waaien. In de avonden gezellig binnen met een boek voor de kachel of een spelletje. Een fijne plek om te overnachten op Vlieland zijn de boshuisjes op het terrein van Camping Stortemelk.

Soorten Boshuisjes op Vlieland

Op een apart terrein bij Camping Stortemelk vind je negentien verschillende huisjes die te huur zijn (eigenlijk achttien, want nummer negen is niet te huur). Van ieder model staan er drie op het terrein. De meeste modellen zijn voor vier personen, alleen het huisje Aak is geschikt voor vijf volwassenen. Alle modellen zijn uniek ontworpen, maar voorzien van alle gemakken en comfort. Hoewel de huisjes relatief klein zijn, heb je geen ruimte te kort. Binnen vind je handige hacks om bagage en spullen op te ruimen en alle huisjes zijn voorzien van een ruim terras. De boshuisjes zijn duurzaam gebouwd en allemaal voorzien van een pelletkachel, heerlijk in de koudere maanden.

Alle modellen hebben een eigen naam: Barn, Beukenoot, Spider, Woodrock, Solo en Ark. Zo heeft het huisje Solo een enorme kuif, veel ramen en een bovenverdieping vanwaar je uit bed naar buiten kunt kijken. Het model Woodrock is een kleiner huisje waar je alleen een begane grond hebt. Barn daarentegen heeft wel weer twee verdiepingen, met een slaapkamer boven en een beneden. Het huisje Beukennoot ziet er uit als een noot en bestaat uit twee verdiepingen. Het Spider huisje lijkt te zweven op de bosgrond en staat op poten. Alle vertrekken zijn op een verdieping.

Meer informatie: Alle boshuisjes op Vlieland

Het boshuisje Ark

Zelf overnachtten we in het huisje de Ark, het enige vijf persoonshuisje met drie slaapkamers. Het huisje doet denken aan een schip met overal allerlei uitstekende vormen. Het heeft twee verdiepingen met beneden een aparte ‘ruimte’ voor het eetgedeelte en een deel voor de woonkamer. Het huisje is praktisch ingericht en dat vind je vooral terug in de slaapkamers die niet super groot zijn. Onder de bedden vind je ruimtes waar je koffers en tassen kwijt kunt. Hierdoor blijf je toch het ruimtelijke gevoel houden.

De omgeving boshuisjes Stortemelk

Hoewel de boshuisjes horen bij Camping Stortemelk, staan ze op een apart terrein. De camping grenst aan de duinen en hierdoor ben je in no time op het strand. Ook het bos is om de hoek, ideaal om even te onthaasten op Vlieland. In de zomermaanden kun je gebruik maken van de faciliteiten van de camping (vermaak, campingwinkel), in het najaar zijn deze gesloten. Voor eventuele boodschappen dien je naar het dorpje Oost Vlieland te lopen. In ongeveer vijftien minuten ben je in het dorp waar ook de restaurants bevinden. Via het strand kun je wandelen naar strandpaviljoen Oost en het Badhuys, de laatste is normaal gesproken het hele jaar geopend.

Op Vlieland zelf zijn er genoeg activiteiten om je een weekend of zelfs een week te vermaken. Natuurlijk kun je eindeloos wandelen en fietsen over het eiland. Daarnaast zijn er diverse activiteiten die worden georganiseerd. Een leuke activiteit is de Vliehors Expres die je naar het meest westelijke punt van het eiland brengt.

Lees meer: Wat te doen op Vlieland

Meer lezen over Vlieland en de Waddeneilanden?

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on