Bijzonder overnachten bij Op Oost – Boutique Hotel op Texel

Bijzonder overnachten bij Op Oost op Texel

Bijzonder overnachten bij Op Oost – Boutique Hotel op Texel

Soms kom je op van die speciale pekken. Plekken met een verhaal. Zo’n pareltje vind je in het dorpje Oost op Texel, het voormalige oesterdorp van het eiland. Bij Op Oost kom je tot rust, laat je je meenemen in de gastronomische belevenis die je staat te wachten en word je rustig van de rondlopende kippen en pauwen. Hier kom je om te onthaasten, te genieten van de natuur, de culinaire ervaring en de gastvrijheid. Het ultieme recept om te genieten van een ontspannend verblijf op Texel. Lees meer over bijzonder overnachten bij Op Oost op Texel.

Bijzonder overnachten op Texel bij Op Oost

Het dorpje Oost

Op Texel vind je een zevental dorpen. De meesten kennen De Koog, Den Burg en de Cocksdorp wel. Het zijn de plekken waar je de meeste accommodaties vindt. Oost daarentegen is een gemeente op het eiland, het ligt ten oosten van Oosterend. Het is een klein dorp aan de Waddenzeekust en staat bekend als de plek waar de vroegere oesterhaven was. Stiekem gebeurt er weinig in het dorp, precies de reden om een accommodatie te boeken in Oost in plaats van rondom de grotere en bekendere dorpen op Texel. De drukte kun je wel opzoeken, de rust heb je de hele dag bij de accommodatie.

Gastrofarm en Boutique Hotel Op Oost

Op slechts 150 meter van de Waddenzee in het dorpje Oost ligt een grote boerderij met ruim 2700 m2 ruimte. Er bevinden zich twaalf suites in het boutique hotel. De oude oesterschuur en het wiergebouw zijn omgetoverd tot plekken waar je kunt slapen. Bovenin de oude oesterschuur vind je de Farm Suites en de Farm Loft. Beneden liggen de Tuin Suites met een eigen terras en loop je zo de tuin in. In de oude wierschuur kun je overnachten in de Wier Lodges.

Overnachten bij Op Oost doe je op een duurzame manier. Vele producten komen uit eigen tuin of vanuit de Waddenzee. Ze hebben een eigen boer en teler die hun daarbij helpen. De bedden zijn van Cocomat, de kussens en dekbedden zijn gemaakt van Texels schapenwol. En ik kan je vertellen dat het heerlijk slapen in op de bedden bij Op Oost.

De kamers van Op Oost

Een twaalftal kamers bied je de mogelijkheid tot een heerlijk verblijf. De meesten zijn voor twee personen, de Wier Lodges hebben nog een mogelijkheid tot een slaapbank voor een mini farmer zoals ze dat noemen. Het zijn kamers met oog voor detail. Zelfs op het zeepje vind je het prachtige oesterlogo terug van Oost. Veel natuurlijke materialen zijn gebruikt en de details van de oude gebouwen zie je terug in de kamers. In iedere kamer heb je nu de mogelijkheid om te ontbijten of te eten. Uitgerust met koffie en thee faciliteiten en een kleine koelkast, doet Op Oost er alles aan om je verblijf zo fijn mogelijk te maken. Rustig met een kopje thee wakker worden en ondertussen uitkijken over de landerijen naar de Waddendijk.

Wij sliepen in een van de Tuin Suites aan de noordoost kant van de boerderij. Vanuit ons raam zien we de kippen regelmatig voorbij lopen en ook de pauwen laten zich de laatste dag zien. Rustgevend om te zien en het ultieme ingrediënt om je hoofd leeg te maken. We hebben een klein terras voor onze suite en kunnen met mooi weer buiten genieten van de rust en de natuur.

Ontbijten met uitzichten op rondlopende kippen en pauwen

Op onze eerste ochtend staat er stipt om 9.00 uur een picknickmand voor de deur. Een mand vol lekkers, met brood, croissants, suikerbrood, beleg, een vers gekookt eitje, fruit en yoghurt met verse granola. Precies het ontbijt dat past bij Op Oost en ook nog eens de perfecte manier om je dag te beginnen. Vanaf onze tafel kijken we uit over de tuin waar ondertussen de kippen rondscharrelen, gewoon ultiem genieten en even niets aan je hoofd.

Op dit moment serveren ze bij Op Oost alleen in de weekenden ontbijt op je kamer. Geen probleem als je er buiten het weekend bent. In het dorpje Oosterend, op twee kilometer van de accommodatie, en in genoeg andere dorpen op Texel, kun je bij de supermarkt ontbijt inslaan. Op Oost denkt met je mee en heeft op alle kamers een kleine koelkast geïnstalleerd. Ook borden en bestek worden voor je in de kamer gelegd. Het voelt enorm gastvrij om op deze manier te ontbijten op je kamer.

Culinair genieten tijdens je verblijf

Op Oost biedt niet alleen overnachtingen aan, ze hebben ook een eigen Kook Atelier. Een restaurant waar de natuur hoog staat aangeschreven. Want Texel biedt vele mogelijkheden om natuurlijke producten te gebruiken bij het koken. Zo worden de verse oesters en zeewier van de Waddenzee gebruikt. Maar ook de kruiden uit hun eigen kruidentuin worden veelal gebruikt en ook halen ze veel producten bij hun eigen teler en boer. Zo vind je het hele jaar verse producten op het menu.

Ten tijde van de sluiting van de horeca (maart 2021) maken ze op vrijdag en zaterdag gebruik van Inroom Dining. De gerechten worden tot aan de deur geserveerd en eten doe je op je kamer. Allemaal kunstwerken komen er voorbij van natuurlijke producten geserveerd in zes verschillende gerechtjes.

Mocht je op andere dagen overnachten bij Op Oost, dan kun je bestellen bij een van de restaurants op het eiland. Sommige bezorgen tot aan de deur. Op Oost heeft zelf een leuke lijst samengesteld, maar je kunt natuurlijk ook de site van de VVV raadplegen. Ons verblijf viel buiten het weekend, dus wij hebben twee avonden eten laten bezorgen. De eerste avond van Vibes Foodbar uit Den Burg, de tweede avond van Strandpaviljoen Paal 17 bij De Koog. Beiden enorme aanraders en eigenlijk ook wel lekker om te genieten op je kamer van een culinair momentje met een Texels biertje.

Wat kun je doen op Texel

Het was voor mij niet mijn eerste bezoek op Texel en dat zorgde ervoor dat we rustig het eiland verkenden. We hadden fietsen gehuurd om twee dagen een aantal plekken te bezoeken en te wandelen in natuurgebied de Slufter.

In de omgeving van Op Oost

  • Oesters rapen
  • Wandelen op de Waddenzeedijk
  • Naar het dorpje Oosterend

Op Texel

  • De vuurtoren bekijken
  • De Slufter bezoeken
  • Wandelen op Texel
  • Mee met een van de vele excursies
  • Naar de zelfpluktuin net buiten Oudeschild
  • Visje eten in de haven van Oudeschild
  • Lammetjes knuffelen

Meer tips vind je in Wat te doen op Texel

Overnachten bij Op Oost op Texel

Inmiddels was dit de vijfde keer dat ik op Texel overnachtte en ik kan met recht zeggen dat deze accommodatie de leukste was. Ik kan iedereen aanraden om bij Op Oost te overnachten. Het is een complete ervaring op zich, niet alleen overnachten, maar ook lekker eten, onthaasten en genieten van wat de natuur heeft te bieden.

Wil je ook een keer overnachten op Texel? Kies dan zeker voor Op Oost. De goedkoopste kamers heb je vanaf 159 euro. Inroom Dining is 39 euro per persoon.

Meer lezen over Texel en de Wadden?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on