Socials

Boekentip // Buitenluchtleven – wandelingen in Nederland

Buitenluchtleven

Boekentip // Buitenluchtleven – wandelingen in Nederland

Op zoek naar wandelinspiratie de komende tijd? Ik las onlangs het boek Buitenluchtleven met daarin inspiratie voor wandelingen in Nederland. In iedere provincie worden tal van wandelingen uitgelicht. Wandelingen voor ieder soort wandelaar door heel Nederland. Ideaal om komende periode uit te proberen.

Buitenluchtleven

Het idee van Buitenluchtleven is dat wandelen overal kan in Nederland. En dat is zeker waar. Wandelen kan in natuurgebieden, nationale parken en natuurlijk gewoon in de stad. Juist dat laatste kan nog wel eens verrassend zijn, want al wandelend ontdek je vaak nieuwe plekken waar je anders zo voorbij loopt of fietst. Ook ik ontdekte wandelen de laatste tijd. Het moment om je hoofd leeg te maken, nieuwe plekken te ontdekken en de seizoenen voorbij zien komen. Buitenluchtleven wil je inspireren om Nederland te ontdekken. En dan het liefst te voet, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Buitenluchtleven

Korte en lange wandelingen in Nederland

Wat is een korte of lange wandeling voor iemand? Altijd een lastige vraag om te beantwoorden. Voor een fanatieke wandelaar is vijf kilometer een ommetje, voor anderen kan het een uitdaging zijn. In Buitenluchtleven vind je wandeltips voor iedere afstand, zodat iedereen aan het wandelen kan in Nederland. Wandelkaarten zijn niet aanwezig in het boek, boeken en apps met wandelroutes vind je genoeg in Nederland. Het zijn plekken die inspireren en uitnodigen om te wandelen. Je vindt per gebied een startpunt en waar nodig worden er apps of wandelboeken aangeraden. Ideaal, want daardoor heb je geen enorm boekwerk met allemaal kaarten.

Natuurlijk haalde ik zelf ook inspiratie uit het boek. In een weekend maakte ik een wandeling in Fochtelooerveen en daarnaast heb ik nog nieuwe inspiratie opgedaan voor nieuwe wandelingen in Groningen en Drenthe. Zo kende ik Nationaal Park Drentsche Aa en Nationaal Park Drents-Friese Wold al wel, maar ben ik benieuwd geworden naar Holtingerveld en Veenhuizen. Twee gebieden waar ik zeker nog eens wil wandelen.

Hoe werkt Buitenluchtleven?

Op de linker flap vind je een inhoudsopgave met de wandelgebieden in Nederland. De Waddeneilanden worden los van de provincies behandeld en verder vind je alle wandelgebieden opgedeeld per provincie. Per provincie vind je ongeveer tien gebieden die uitnodigen om te wandelen. Dit kan dus in de natuur zijn, maar ook in de stad. Want ook daar zijn mogelijkheden genoeg. Af en toe vind je ook een NS wandeling die je kunt maken en informatie over een LAW wandelpad in de provincie . Naast de wandelingen die auteur Petra aanraadt, staan er korte interviews in met andere wandelaars. Ook zij geven tips voor wandelen en wandelroutes.

Benieuwd geworden naar Buitenluchtleven?

Lees meer: Inspiratie voor reisboeken

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on