Socials

Blog

Bucketlist ervaringen

Bucketlist bestemmingen en ervaringen die nog op mijn lijstje staan

Ik denk dat menig reiziger een bucketlist heeft met bestemmingen die hij of zij nog wil bezoeken. Ik ook. Maar direct een kanttekening, het is niet een lijst die zo snel mogelijk afgevinkt dient te worden. Het is een lijst ter inspiratie, die mij aan herinnert af en toe eens uit mijn comfortzone te gaan en te kiezen voor een bestemming die op mijn bucketlist staat in plaats van de geijkte bestemmingen. Ook ervaringen horen thuis op een bucketlist. Mijn bucketlist met bestemmingen en ervaringen die ik nog graag wil bezoeken of wil doen.

Bucketlist ervaringen

Het Noorderlicht spotten

Het lijkt mij een intense ervaring om het Noorderlicht een keer te zien. De kleuren die ontstaan en de mooie sterrenhemel. Het maakt mij niet uit in welk land ik het Noorderlicht te zien krijg, maar dit lijkt mij een prachtig natuurverschijnsel om te aanschouwen.
Edit: In IJsland in 2016 lukte het alleen om het Noorderlicht te fotograferen.

Golfsurfen – mei 2019

Ik heb nog nooit gesurft. Windsurfen heb ik wel eens gedaan, maar daar ben ik niet echt een ster in. Op een board staan en de golven trotseren, geweldig lijkt mij dat. Ik heb geen idee of ik het überhaupt kan, maar proberen lijkt mij de moeite waard. De gehele sfeer rondom het surfen lijkt mij heerlijk relaxed, lekker ‘laidback’. Op een exotische locatie lijkt mij dit natuurlijk prachtig, maar misschien moet ik gewoon klein beginnen in Nederland.
Edit: In mei 2019 stond ik voor het eerst in Zandvoort op een surfboard, al is staan een groot woord.

Photodiary // 20x Oregon in beeld

Route 66 rijden

Mijn fascinatie met Amerika is bekend. Deze legendarische route rijden lijkt mij prachtig. Langs verlaten stadjes, die nog in oude glorie bestaan, het ‘oude’ Amerika ontdekken. Niet alleen maar grote snelwegen, maar juist op de authentieke manier Amerika ontdekken. Ik vind het dan ook mooi dat er nog veel mensen zijn die kiezen voor Route 66 in plaats van de grote snelwegen.

Personal // 5x Bucketlist; maar dan net even iets anders

Amish bezoeken in Amerika

Sinds ik de Amish ooit in de televisieserie Bones voorbij heb zien komen, ben ik hierdoor gefascineerd geraakt. Dat er anno 2016 nog mensen zonder elektriciteit en volgens hun eigen regels leven, in een land als Amerika, is niet voor te stellen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om een tour hier naartoe te boeken, maar het lijkt mij het mooist om ze te observeren zoals ze ‘echt’ leven in plaats van de toeristische uitbuiting die je anders te zien krijgt.

Storm Chasen

Nog een natuurverschijnsel waar ik uren naar kan kijken. Van het programma Storm Chasers, destijds op Discovery, miste ik geen minuut. Die mensen zijn zo geobsedeerd door tornado’s dat ik meegenomen werd in hun enthousiasme. Natuurlijk zit er een schaduwkant aan het storm chasen, want het gebeurt natuurlijk met een reden. Er vallen jaarlijks nog steeds vele doden en gewonden door tornado’s. Inmiddels is het mogelijk om een tour te boeken van een aantal weken waarbij je gaat storm chasen. Helaas is een storm chase tour in Amerika redelijk prijzig. In mijn eentje gaan lijkt mij niet verstandig. Ik hoop ooit van een veilige afstand een tornado te zien die weinig materiële schade aanricht.

Bucketlist bestemmingen

Brussel – sept 2019

Ik heb in België best wel wat steden gezien en de meesten zullen ook wel beamen dat Brussel meestal overgeslagen wordt wanneer er een bezoekje gebracht wordt aan een van de Belgische steden, maar shame on me dat ik nog nooit in Brussel ben geweest. Ik ben er met de trein door heen gekomen op reis naar Parijs, maar ik heb de stad nog nooit bezocht. Toch wil ik een keer Manneke Pis zien, het L’Atomium, struinen door de Brusselse straatjes en Belgische chocolade eten. Het kan toch niet zo zijn dat ik nog nooit in de hoofdstad van onze zuiderburen geweest ben.

Brussel

Barcelona – juni 2018

 Ik ben ook nog nooit in Barcelona geweest, een must visit denk ik in Europa. Door de combinatie van cultuur, stad en strand een ideale stedentrip. Een bezoekje aan Park Güell, Sagrada Familia en struinen over de Ramblas, dingen die ik nog graag een keer wil beleven. Ook schijnt er een fantastische fonteinshow te zijn bij Magische fonteinen van Montjuïc. En waar kun je nou beter tapas eten dan in Spanje of lekker eten in de markthal Boqueriamarkt.

Stockholm – feb 2017

Stockholm had ik graag toegevoegd aan de roadtrip afgelopen jaar in Scandinavië. Helaas lag dit net iets te ver uit de richting, maar zo heb ik een goede reden om nog een keer naar Zweden te gaan. De heerlijke relaxte sfeer in Zweden en natuurlijk de hippe Zweden. Stockholm is een trendy stad waar je heerlijk kunt shoppen.

Personal: Bucketlist Europa

Tsjernobyl Oekraïne

Ik heb een fascinatie met verlaten plaatsen waar je prachtige foto’s kunt maken. Het is toch heel fascinerend om deze plek te zien die iedereen destijds zomaar verlaten heeft. Net zoals het hotel Prora dat Hitler destijds heeft gebouwd in Rugen, het gehele hotel is verlaten en nu een museum. Of Skrunda in Letland, een verlaten stad uit het Sovjet Tijdperk.

IJsland – dec 2016

De woeste en diverse landschappen lijken mij prachtig om door heen te rijden. De natuur heeft zoveel moois bijvoorbeeld de nog werkende geisers. Of genieten van een warm water bron in de Blue Lagoon. Maar ook Reykjavik lijkt mij heerlijk om rond te lopen en de relaxte sfeer op te nemen. En met een beetje geluk kun je in de wintermaanden in IJsland het Noorderlicht spotten. Twee vliegen in een klap.

Engeland – Guernsey april 2019

Hoewel Engeland niet ver is, ben ik er nog niet vaak geweest. Alleen de hoofdstad Londen bezocht ik, maar ik zou dolgraag nog een keer de sfeer willen opsnuiven in deze stad. Brighton, Cornwell en Stonehenge zijn trekpleisters waar ik graag nog een naar toe zou willen. Ook de eilanden voor de kust van Engeland: Guernsey en Jersey zijn prachtige eilanden waar een heerlijk klimaat hangt.

Marrakesh & Marokko

Wat een kleurrijke stad vol historie. Ook Chefchaouen lijkt mij het bezoeken waard. De stad wordt ook wel de blauwe stad van Marokko genoemd. Beide steden zijn enorm fotogeniek. Heerlijk om door heen te slenteren en alles vast te leggen. En kleurrijke souvenirs aan te schaffen voor in huis.

Chicago & Route 66

Ik heb vijf grote steden in Amerika bezocht en Chicago staat nog op mijn bucketlist om te bezoeken. Chicago is een groene stad gelegen aan het Michigan Lake met genoeg musea om te bezoeken en daarbij een stad met vier grote sportclubs om het echte Amerika te ervaren. En niet te vergeten, Route 66 start in Chicago.

Australië

Een van de landen die voorlopig op mijn bucketlist blijft staan gok ik. Want naar Australië ga je niet zomaar even naar toe. Als ik hiernaartoe zou gaan, dan zou ik ook echt de tijd willen nemen om het land te ontdekken. Er is zoveel te zien in dit land; van mooie steden tot prachtige kusten en natuurverschijnselen. En daarnaast is er ook genoeg wildlife te zien in Australië.

Portugal

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Portugal was. In 2009 bracht ik een week door in Albufeira, niet om de cultuur te ervaren, maar vooral om te stappen. Ik ben vanuit daar een dag naar Lissabon geweest en vind het na al die jaren eigenlijk zonde dat ik niet meer heb gezien van de stad en het land. Vooral Porto spreekt mij aan en misschien in combinatie met nog een bezoek aan Lissabon.

Favorite Friday // Bucketlist bestemmingen

Sicilië

Ooit bracht ik een week door in Italië en bezocht ik onder andere Rome. Na die tijd heb ik weinig meer van Italië gezien. Zonde eigenlijk want van veel mensen in mijn omgeving hoor en zie ik mooie dingen. Vooral Sicilië lijkt mij het bezoeken waard. Het beklimmen van de vulkaan de Etna, de oude stad in Siracusa, de prachtige natuur en stranden of de steden Palermo en Trapani, genoeg keuze voor een week op Sicilië.

Favorite Friday // Bucketlist bestemmingen

Corsica

Het Franse eiland dat mij al een tijdje verrast. Mooie stranden, natuurgebieden en een heerlijke cultuur. Een eiland dat perfect is om te verkennen. Misschien dat ik het eiland zelfs wel per trein ga verkennen, maar ik denk goed om mij eens te verdiepen in de mogelijkheden.

Budapest

Een van die steden die al een tijd op mijn bucketlist staat, maar die ik nog steeds niet heb bezocht. Op de vraag waarom niet kan ik dan ook geen antwoord geven, want het is redelijk goedkoop om naar toe te vliegen en ook het verblijf is niet heel duur. Tijd om snel eens die kant op te gaan en te genieten van al het moois dat Budapest heeft te bieden. Op de lijst van bezienswaardigheden staat in ieder geval het schoenenmonument ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

Yellowstone National Park

Dit National Park staat al jaren op mijn bucketlist, maar het is er nog niet van gekomen. Ik zou heel graag een keer het natuurgeweld willen zien van dit park. Geisers die ontspringen, bizons die je voorbijlopen of een van de vele watervallen bekijken. Dit park heeft zoveel moois te bieden tijdens en daarom zou ik graag een paar wandelingen willen doen in het park.

West Canada & Vancouver – september 2018

Graag zou ik Vancouver willen combineren met de prachtige natuur in West-Canada. Richting Banff National Park om de helderblauwe meren te aanschouwen of walvissen spotten voor de kust in Vancouver. Deze regio heeft zoveel te bieden.

Bezienswaardigheden in Vancouver Canada - tips voor activiteiten om te doen

Finland

Finland lijkt mij zowel in de zomer als in de winter een prachtige bestemming om te bezoeken. De natuur is overweldigend in de zomer met vele mogelijkheden om te wandelen en wildlife te spotten. In de winter zou ik graag een bezoek willen brengen aan Fins Lapland om bergen sneeuw en het noorderlicht te spotten.

Edit: update bezochte bestemmingen en ervaringen mei 2020

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on