Berlijn on a budget // Wat kosten 5 dagen Berlijn?

budget berlijn

Wauw, wat heeft Berlijn mij verrast. Na een kort bezoekje drie jaar geleden, kon ik mij niet zoveel meer herinneren van de stad. Ik bezocht destijds een aantal highlights, maar kwam eigenlijk weinig te weten over de stad. Zonde eigenlijk. Berlijn heeft zoveel meer te bieden namelijk! Ik voelde mij enorm thuis in de stad die zoveel heeft meegemaakt dat je daar eigenlijk niet om heen kan. Deze keer ging ik vijf dagen die kant op en alleen. In deze blog vind je een overzicht van de kosten die ik gemaakt heb tijdens mijn trip.

Wat kosten 5 dagen Berlijn?

Berlijn on a budget // Wat kosten 5 dagen Berlijn?Vervoer naar Berlijn

Vanuit Nederland kun je Berlijn op verschillende manieren bereiken. Ik koos ervoor om met de trein te gaan. Vanuit Noord- en Oost-Nederland denk ik de snelste optie, want de vliegtijd is kort, maar de reis naar het vliegveld, security check etc nemen ook tijd in beslag. De heenreis koste mij 6.30 uur en terug maar 5.30 uur. Een prima reistijd om in Berlijn te komen. De auto is natuurlijk ook een optie, maar in je eentje is een treinreis voordelig. Mijn treinkaartje koste mij, inclusief stoelreserveringen, 100 euro. Ik kan een treinreis zeker aanraden, het is een hele relaxte manier van reizen.Berlijn on a budget // Wat kosten 5 dagen Berlijn?

Overnachten in Berlijn

Een hostel zag ik niet zitten en helaas zijn eenpersoonskamers redelijk aan de prijs in de leuke hotels waar ik graag had willen overnachten. Ik koos daarom voor een soort hostel-hotel. Ik had een eenpersoonskamer, maar deelde de douche, wc en een klein keukentje. Prima, want ik er ben bijna niet geweest. Ik heb overigens ook niet hoeven wachten op andere gasten om te kunnen douchen. Ik overnachtte in Seminarhaus 1516 in de wijk Mitte. Dit hotel ligt op loopafstand van de metro halte Bernauer Strasse en om de hoek van de Berliner Gedenkstatte. Het enige dat jammer was aan het hotel, is dat er geen receptie aanwezig is. Met veel moeite kon ik mijn koffer nog wat langer laten staan op de kamer. De overnachtingen kostten mij 180 euro.

Wat kosten 5 dagen Berlijn in je eentje?

Wat kosten 5 dagen Berlijn in je eentje?

Vervoer in Berlijn

Fietsen door Berlijn is iets wat in opkomst is. Ik zag mijzelf nog niet fietsen door de straten in mijn uppie en kaart lezen tegelijk en kocht daarom een metro kaart voor een week. De U bahn en S bahn zijn prima geregeld in Berlijn. En eigenlijk is het een leuke manier om te reizen door Berlijn. De kosten voor een Metro kaart voor een week zijn 30 euro (2016). Ik kocht deze overigens bij het toerisme winkeltje op het hoofdstation waar je ook een Welcome Card kan aanschaffen.

Wat kosten 5 dagen Berlijn in je eentje?

Wat kosten 5 dagen Berlijn in je eentje?

Bezienswaardigheden Berlijn

In Berlijn kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Vanwege het mooie weer heb ik uiteindelijk maar een museum bezocht: Het Stasi museum. Mocht ik ooit met slecht weer in Berlijn zijn, dan kan ik mij nog prima vermaken in de vele musea die je in Berlijn vindt. De activiteiten die mij geld hebben gekost zijn de volgende:
Stasi Museum – 6 euro
Free Tour – 5 euro
Berliner Dom – 7 euro
Rondvaart – 11,20 euro
Teufelsberg – 7 euro
Berlin Unterwelten – 11 euro
Ik heb niet bezuinigd op attracties en gewoon gedaan waar ik zin in had.
Edit; dit zijn de prijzen anno 2016. 

Wat kosten 5 dagen Berlijn in je eentje?

Eten en drinken in Berlijn

Qua eten ben je goedkoper uit dan in Nederland. Zo kun je bij Burgemeister een ‘maaltijd’ krijgen voor nog geen 8 euro. Het meeste geld was ik kwijt aan mijn gezonde ontbijtjes. In totaal ben ik zo’n 85 euro kwijt geweest aan eten. Eten en drinken op reis kun je eigenlijk altijd zo duur maken als je zelf wilt. Voor vijf dagen vind ik 85 euro best meevallen.

Berlijn on a budget // Wat kosten 5 dagen Berlijn?

Dit is een globaal overzicht van de kosten die ik gemaakt heb. Wil je meer lezen over Berlijn?

 

Wat kosten 5 dagen Berlijn in je eentje?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

3 comments

    1. Dank je! Wat leuk! Helaas komen de overige tips pas later online. Maar wat ik zeker leuk vond was klunkerkranich, RAW gelande, tempelhof, teufelsberg en de geschiedenis van de stad. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *