Socials

Capilano Suspension Bridge Vancouver

Capilano Suspension Bridge

Capilano Suspension Bridge Vancouver

Een van de meest bekende attracties in Vancouver is de Capilano Suspension Bridge. De beroemde hangbrug in Vancouver trekt jaarlijks vele bezoekers. Ook de attractie waar een redelijk prijskaartje inmiddels aan hangt. Is een bezoek aan de Capilano Suspension Bridge de moeite waard? Alle tips en handige informatie voor een bezoek aan de Capilano Suspension Bridge in Vancouver.

Informatie Capilano Suspension Bridge

De Capilano Suspension Bridge ligt in het Capilano Suspension Bridge Park in het noorden van Vancouver. De hangbrug is 137 meter lang en hangt tussen boomtoppen van meer dan 70 meter hoog over de Capilano River Canyon. Het is een leuke manier om kennis te maken met het Canadese regenwoud. 

Capilano Suspension Bridge

Wat te doen bij de Capilano Suspension Bridge?

Naast het lopen over de Capilano Suspension Bridge kun je nog verschillende andere dingen ondernemen. 

  • Treetops Adventure; waarbij je wandelt over een pad tussen de boomtoppen van het Capilano Suspension Park
  • Cliffwalk; een 215 meter lang wandelpad dat langs de steile wanden van de Capilano Canyon loopt
  • Storycenter; informatiecentrum over het regenwoud en de geschiedenis van de First Nations die in dit gebied leefden

In de zomermaanden zijn er nog diverse andere activiteiten zoals voorstellingen met roofvogels. In de wintermaanden wordt de Capilano Suspension Bridge verlicht. 

Capilano Suspension Bridge bezoeken

Het is geen goedkope attractie om te bezoeken wanneer je in Vancouver bent. Is het de moeite waard om naar de Capilano Suspension Bridge te gaan? Ik vind van wel. Het is niet alleen een toffe attractie om over de hangbrug te lopen, daarnaast is het ook enorm informatief. Je leert meer over het Canadese regenwoud en de First Nations die hier gewoond hebben. Wil je in Vancouver wel een hangbrug bezoeken, maar past de Capilano Suspension Bridge niet in je budget? De Lynn Canyon Bridge is de gratis variant op de Capilano Suspension Bridge in Vancouver. 

Tickets voor de Capilano Suspension Bridge

Je kunt voor je bezoek aan de Capilano Suspension Bridge online tickets bestellen. De makkelijkste manier en je bent gegarandeerd van je bezoek.

Hoe kom je bij de Capilano Suspension Bridge?

Logeer je in Vancouver? Dan is de free shuttle de handigste manier om de Capilano Suspension Bridge te bezoeken. Je hebt hiervoor wel een toegangsbewijs voor de Capilano Suspension Bridge nodig. De shuttle vertrekt vanaf de volgende plekken:

  • Canada Place
  • Hyatt Regency Hotel
  • Blue Horizon Hotel

Een andere optie is de SeaBus to Lonsdale Quay en vanaf daar bus nummer 236 naar Capilano Suspension Bridge Park. Parkeren kan ook bij de Capilano Suspension Bridge, maar er zijn niet veel plekken beschikbaar. De kosten zijn $8 voor drie uur. 

Handige informatie

  • Eten en drinken is prijzig, neem dus zelf iets mee
  • Het kan druk zijn, kies ervoor om zo vroeg mogelijk te gaan op de dag of aan het einde van de dag
  • Voor het bezoeken van de Capilano Suspension Bridge was ik ongeveer 1,5 tot 2 uur kwijt
Capilano Suspension Bridge

Lees meer over West Canada

Natuur in Canada

Vancouver & Edmonton

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on