Socials

City Guide Amsterdam // Alle tips voor een stedentrip Amsterdam

Amsterdam

City Guide Amsterdam // Alle tips voor een stedentrip Amsterdam

In deze City Guide vind je alle tips voor de perfecte stedentrip naar Amsterdam. De hoofdstad van Nederland waar ik regelmatig kom om musea of leuke hotspots te bezoeken. Want Amsterdam leeft en dat is te zien. Nieuwe hotspots en musea openen, maar toch ook de oudere bezienswaardigheden zijn de moeite waard. Bezienswaardigheden, hotspots en handige tips voor de citytrip naar Amsterdam vind je in deze City Guide.

City Guide Amsterdam // Alle tips voor een stedentrip Amsterdam

Hoe kom je in Amsterdam?

Amsterdam is het makkelijkst te bereiken met het openbaar vervoer. Geen files of parkeerproblemen wanneer je naar Amsterdam afreist. Vanaf het centraal station kom je bijna in iedere hoek van Amsterdam. Wil je toch met de auto? Dan loont het om deze op een P+R te zetten. Zo bespaar je parkeerkosten en ben je eigenlijk ook in no time in het centrum.

Amsterdam

Overnachten in Amsterdam

Amsterdam telt vele leuke wijken om te verblijven. Kies je wijk uit aan de hand van wat voor trip je in gedachten hebt.

  • Centrum: Wanneer je centraal wilt zitten dicht bij bezienswaardigheden
  • Noord: Upcoming wijk met een prima verbinding naar het centrum
  • Oost: Veel groen en culturele bezienswaardigheden
  • West: Knusse deel van Amsterdam
  • Zuid: Deel waar onder andere de Pijp onder valt, luxe winkels en populaire musea

Bekijk alle opties om te overnachten in Amsterdam

De leukste bezienswaardigheden in Amsterdam

Hoewel mensen vaak een dagje Amsterdam doen en dan toch richting het centrum gaan, is het een aanrader om eens de minder bekende buurten te bezoeken. Daarnaast is het ook gewoon leuk om zonder plan door bepaalde wijken te struinen.

Tips voor bezienswaardigheden in Amsterdam:

De leukste hotspots in Amsterdam

Als er een leuke stad is met veel hotspots, dan is het Amsterdam wel. Te veel leuke hotspots voor een weekend Amsterdam, laat staan voor een dagje Amsterdam.

Tips voor leuke hotspots:

Artikelen over andere steden in Nederland

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on