City Guide New York // alle tips voor een stedentrip New York

Bucketlist // Helikoptervlucht boven New York zonder deuren via FlyNYON

In deze City Guide New York vind je alle tips voor de perfecte stedentrip naar New York. De stad waar ik verliefd op ben geworden, waar ik het liefst jaarlijks naar terugkeer. De ideale stad voor solo reizigers en waar je nooit uitgekeken raakt. Bezienswaardigheden, hotspots en praktische tips voor je citytrip New York vind je in deze City Guide.

Hoe kom je in New York?

Wanneer je vanuit Nederland naar New York vliegt, land je meestal op Newark of JFK. Goedkope tickets heb je voor onder de 400 euro.

Vanaf JFK op Newark gaan er airport trains naar stations vanaf waar je de metro kunt nemen. Een andere optie is een gedeelde shuttle bus.

Vanaf Newark naar Manhattan

Vanaf Newark kun je de trein nemen naar Penn Station in Manhattan. Om bij Newark Airport te komen, dien je eerst de airtrain te nemen. In totaal ben je zo’n $13 kwijt. Een andere makkelijke manier is een gedeelte shuttle naar Manhattan, je wordt dan voor je hotel afgezet. De kosten hiervan liggen vaak rond de $15.

Vanaf JFK Airport naar Manhattan

Vanaf JFK Airport kun je met de trein naar Manhattan. Net als in Newark dien je eerst de airtrain te nemen. In totaal ben je $15 kwijt. Reken op ongeveer 45 minuten reizen. Ook hier kun je een gedeelde shuttlebus nemen die je voor je hotel afzet. Hiervoor ben je ongeveer $18 kwijt.

City Guide New York // alle tips voor een stedentrip New York


Overnachten in New York

Overnachten op een goede locatie en voor een leuke prijs kan soms lastig zijn. Sommige hotels zijn erg prijzig en wil je goedkoper, dan wijk je toch al snel uit naar Queens, Brooklyn of New Jersey.

Lees meer: Alle opties voor overnachten in de leukste wijken in New York. 


Booking.com

Beste reistijd New York

New York is eigenlijk in ieder seizoen leuk om te bezoeken. In ieder jaargetijde zijn er weer andere dingen om te ontdekken. De zomers zijn warm en de wintermaanden kunnen soms koud zijn. Tips voor het kiezen van de beste reistijd:

Tips voor bezienswaardigheden per wijk in New York

New York is groot en divers en dat maakt het leuk om te ontdekken. De buurten verschillen van elkaar en hebben hun eigen karakter. Tips voor bezienswaardigheden per wijk:

City Guide New York // alle tips voor een stedentrip New York

De leukste bezienswaardigheden in New York

In New York vind je zoveel leuke dingen om te doen dat zelfs een week nog te kort is voor een stedentrip. Van wandelen in Central Park tot uitzichten vanaf Top of Rock of The Empire State Building, een goede planning is handig wanneer je veel wilt zien. Naast alle musea en bezienswaardigheden is het namelijk ook gewoon leuk om door verschillende wijken te struinen en zo leuke hotspots en verbogen plekjes ontdekken. Hieronder vind je artikelen over de bezienswaardigheden die ik bezocht.

Hotspots in New York

Eten en New York zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je zou willen kun je iedere dag wel uit eten bij een ander restaurant. Vele locals eten ook buiten de deur simpelweg omdat het tijd en geld scheelt. In New York vind je de laatste eettrends, hotspots en foodmarkets om te bezoeken.

Handige tips voor je stedentrip New York

Wanneer je een stedentrip naar New York hebt geboekt kan de voorpret beginnen. Toch komen er tijdens die voorpret nog wel eens wat vragen of dilemma’s naar boven. Wel of niet die CityPass en wat te doen als het regent. Hieronder vind je alle praktische tips voor je stedentrip naar New York.

Tips om alvast in de stemming te komen:

Solo reizen in New York

Als er een stad is waar solo reizen goed kan, dan is dat New York. De meeste New Yorkers zijn erg op zichzelf, het is dus niet raar om alleen dingen te ondernemen of ergens alleen te eten. Tips voor alleen reizen in New York

De leukste solo activiteiten in New York

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *