Socials

City Guide New York // alle tips voor een stedentrip New York

New York

City Guide New York // alle tips voor een stedentrip New York

In deze City Guide New York vind je alle tips voor de perfecte stedentrip naar New York. De stad waar ik verliefd op ben geworden, waar ik het liefst jaarlijks naar terugkeer. De ideale stad voor solo reizigers en waar je nooit uitgekeken raakt. Bezienswaardigheden, hotspots en praktische tips voor je citytrip New York vind je in deze City Guide.

Hoe kom je in New York?

Wanneer je vanuit Nederland naar New York vliegt, land je meestal op Newark of JFK. Goedkope tickets heb je regelmatig voor onder de 400 euro. Vanaf JFK op Newark gaan er airport trains naar stations vanaf waar je de metro kunt nemen. Een andere optie is een gedeelde shuttle bus.

Vanaf Newark naar Manhattan

Vanaf Newark kun je de trein nemen naar Penn Station in Manhattan. Om bij Newark Airport te komen, dien je eerst de airtrain te nemen. In totaal ben je zo’n $13 kwijt. Een andere makkelijke manier is een gedeelte shuttle naar Manhattan, je wordt dan voor je hotel afgezet. De kosten hiervan liggen vaak rond de $15.

Vanaf JFK Airport naar Manhattan

Vanaf JFK Airport kun je met de trein naar Manhattan. Net als in Newark dien je eerst de airtrain te nemen. In totaal ben je $15 kwijt. Reken op ongeveer 45 minuten reizen. Ook hier kun je een gedeelde shuttlebus nemen die je voor je hotel afzet. Hiervoor ben je ongeveer $18 kwijt.

Helikopter New York

Overnachten in New York

Overnachten op een goede locatie en voor een leuke prijs kan soms lastig zijn. Sommige hotels zijn erg prijzig en wil je goedkoper, dan wijk je toch al snel uit naar Queens, Brooklyn of New Jersey. Ook daar heb je prima opties om te overnachten. Wat dan handig is, kijk naar een metrostation in de buurt. Het liefst een waar meerdere lijnen bij elkaar komen.

Lees meer: Overnachten in de leukste wijken in New York. 

Booking.com

Beste reistijd New York

New York is eigenlijk in ieder seizoen leuk om te bezoeken. In ieder jaargetijde zijn er weer andere dingen om te ontdekken. De zomers zijn warm en de wintermaanden kunnen soms koud zijn. Tips voor het kiezen van de beste reistijd:

Tips voor bezienswaardigheden per wijk in New York

New York is groot en divers en dat maakt het leuk om te ontdekken. De buurten verschillen van elkaar en hebben hun eigen karakter. Tips voor bezienswaardigheden per wijk:

Brooklyn

De leukste bezienswaardigheden in New York

In New York vind je zoveel leuke dingen om te doen dat zelfs een week nog te kort is voor een stedentrip. Van wandelen in Central Park tot uitzichten vanaf Top of Rock of The Empire State Building, een goede planning is handig wanneer je veel wilt zien. Naast alle musea en bezienswaardigheden is het namelijk ook gewoon leuk om door verschillende wijken te struinen en zo leuke hotspots en verbogen plekjes ontdekken. Hieronder vind je artikelen over de bezienswaardigheden die ik bezocht.

(Dag)trips vanuit New York

Wanneer je vaker in New York komt is het leuk om de stad even te verlaten. Vaak is een dagje naar een stad in de buurt een leuke dagtrip. Een van de meest populaire dagtrips is die van New York naar Washington. Ideaal om de stad even te verlaten. Ook kun je natuurlijk vanuit New York een roadtrip maken. Dit kan bijvoorbeeld richting de Canadese grens.

Met de trein van New York naar Washington

Hotspots in New York

Eten en New York zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je zou willen kun je iedere dag wel uit eten bij een ander restaurant. Vele locals eten ook buiten de deur simpelweg omdat het tijd en geld scheelt. In New York vind je de laatste eettrends, hotspots en foodmarkets om te bezoeken.

New York is de ultieme plek voor foodies. Er zijn zoveel verschillende keukens dat je iedere dag wat anders kunt proberen. Typisch New York?

  • Een deli in New York. Het begrip is van oorsprong Joods en een van de meest bekende deli’s in New York is Katz’s Delicatessen.
  • De zondagbrunch is voor velen een populair moment om ergens te gaan eten. Rijen zijn op dit tijdsbestek niet raar. Leuke wijken voor de zondag brunch zijn Greenwich Village, SoHo, de Lower East Side en Williamsburg.
  • Foodmarkets zijn er in overvloed in New York. Ideaal voor als je met een gezelschap bent of je goedkoper wilt eten.
  • Amerikaanse iconen zijn er zeker in New York. Wat dacht je van de eerste hotdog bij Nathan of de eerste Pizza van Lombardi. Ook de cheesecake vond zijn oorsprong in New York bij Junior’s.

Mijn tips voor leuke hotspots in New York:

Handige tips voor je stedentrip New York

Wanneer je een stedentrip naar New York hebt geboekt kan de voorpret beginnen. Toch komen er tijdens die voorpret nog wel eens wat vragen of dilemma’s naar boven. Wel of niet die CityPass en wat te doen als het regent. Hieronder vind je alle praktische tips voor je stedentrip naar New York.

Tips om alvast in de stemming te komen:

Alleen naar New York

Als er een stad is waar solo reizen goed kan, dan is dat New York. De meeste New Yorkers zijn erg op zichzelf, het is dus niet raar om alleen dingen te ondernemen of ergens alleen te eten. Tips voor alleen reizen in New York

Alleen naar New York

Meer informatie voor je stedentrip naar New York

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on