Socials

Blog

Lake Louise

De blauwe meren van Lake Louise en Moraine Lake Canada

Mijn eerste kennismaking met Lake Louise was een valse start. Door de sneeuw was het zicht beperkt. Het blauwe meer was maar deels te zien. Maar ook met de sneeuw blijft Lake Louise magisch. En gelukkig kreeg ik een tweede kans. Het blauwe meer met op de achtergrond de bergtoppen is werkelijk prachtig om te zien. Ook Moraine Lake is zo’n pareltje die je niet mag missen. Daarom maakte ik een dagtrip vanuit Banff om beide meren te bekijken. Wat te doen bij Lake Louise en Moraine Lake in Banff National Park

Dagtrip naar Lake Louise & Moraine Lake

Wie kent de foto’s niet van het blauwe meer van Lake Louise? Voor mij een reden om een bezoek te brengen aan het meer. Tijdens mijn trip met de hop on hop off vanaf Banff stopte ik na een bezoek bij Johnston Canyon bij Lake Louise. Inmiddels was het redelijk begonnen met sneeuwen. Wandelschoenen had ik gelukkig mee, maar spikes om de gladde stukken te overbruggen niet. Op advies maakte ik een wandeling naar Lake Agnes. Hoewel ik beperkt de tijd had, omdat ik de hop on hop off naar Lake Moraine niet wilde missen, lukte het mij toch om de teahouse te bereiken bij het meer. Een redelijk uitdagende wandeling wanneer er sneeuw ligt.
Lees meer: Ervaringen met reizen met de hop on hop off in Banff National Park

Lake Louise

Ik reisde in Banff National Park met de hop on hop off, ideaal voor als je zonder auto reist of je deze een dag wil laten staan.

Wat te doen bij Lake Louise in Banff National Park?

Hike Lake Agnes bij Lake Louise

Eenmaal op pad kwam daar toch weer de berenangst. Gewapend met mijn Spotify probeer ik lawaai te maken. Op het begin stuk van de trail kwam ik weinig mensen tegen, iets wat ik bij de latere wandeling ook zou ervaren, maar hoe verder ik kwam, hoe drukker het gelukkig werd. Het zicht op Lake Louise, dat grotendeels van je wandeling aan je zijde blijft, was minimaal. De sneeuwval beperkte mijn zicht.

De wandeling naar Lake Agnes is grotendeels klimmen en hoewel ik de loopband in Nederland geprobeerd had, was het best pittig. Zeker in combinatie met de sneeuw. Vooral het laatste stuk was glibberen en zorgen dat je overeind blijft. Toch was het genieten onderweg. Het gekraak van verse sneeuw onder je voeten, de sneeuw die nog steeds uit de lucht viel, dingen die we in Nederland niet zo vaak meer mee maken.

Eenmaal boven was het zicht op Lake Agnes helaas hetzelfde als beneden. Bij het Teahouse zaten mensen uit te rusten. Ik moest weer naar beneden. De weg terug en dus dalend, was een stukje pittiger. Spikes waren geen overbodige luxe en ik zag meerdere mensen onderuit gaan. Eenmaal beneden wierp ik nog een blik naar het meer voordat ik in de schoolbus stapte. Twee dagen erna kreeg ik nog een kans gelukkig. En wat voor een!

Lake Louise
Lake Louise
Lake Louise
Lake Louise

Lees meer: Alles over Banff National Park

Wat te doen in het dorpje Lake Louise?

In het kleine dorpje wonen doorgaans maar een handvol mensen. In de zomermaanden en wintermaanden verandert het aantal. Wandelaars en wintersportliefhebbers strijken neer in Lake Louise. In de zomermaanden bieden verschillende trails de mogelijkheid tot wandelen. Zelf liep ik naar Lake Agnes, maar ook the Plain of Six Glaciers is een populaire wandeling. Beiden zijn ook te combineren. De wandeling the Plain of Six Glaciers is ongeveer 11 kilometer in totaal en je bent ongeveer vier tot zes uur onderweg. Het eerste deel is nog vrij vlak, daarna moet er wat meer geklommen worden. Wil je beide wandelingen combineren? Dan ben je ongeveer 15 kilometer in totaal onderweg. De wandeling naar Lake Agnes is ongeveer 3,5 kilometer, door de sneeuw deed ik er bijna een uur over. In de zomer ben je natuurlijk minder tijd kwijt. In de zomermaanden kun je kajakken op het meer en in de winter een schaatstocht maken.

Naast wandelen kun je in Lake Louise ook gebruik maken van de Gondola. Op de dag dat ik er was, met dus veel sneeuw, was het niet een aanrader. Kijk dus vooral naar de weersvoorspellingen om te kijken of het zin heeft om naar boven te gaan.

Lake Louise

Wat te doen bij Moraine Lake in Banff National Park?

Misschien wel het mooiste meer dat ik gezien heb tijdens mijn reis; Moraine Lake. En wat een geluk had ik hier. Een voordeel van de Hop on hop off is dat je eigenlijk altijd door mag rijden naar het meer. Normaal gesproken worden er ongeveer tweehonderd auto’s toegelaten en daarna is het wachten tot er plek vrij komt. En daarbij sneeuwde het nog steeds op de eerste dag van oktober. De dag erna werd de weg afgesloten en was Moraine Lake niet meer de bezoeken tot de lente erna. Hoewel ik enigszins teleurgesteld was door het zicht bij Lake Louise, had ik daar bij Moraine Lake totaal geen last van. Dit meer was zelfs met sneeuwval betoverend. Als glibberend liepen we naar boven en vanaf daar was het meer hartstikke blauw, een redelijk verschil met hoe je het meer ervaart wanneer je beneden bent.

Moraine Lake
Moraine Lake

Wandelen bij Moraine Lake

In het korte tijdsbestek dat ik bij Moraine Lake was, kwam ik vooral wandelpaden tegen. Natuurlijk kun je in de zomermaanden meer activiteiten ondernemen als kajakken en fietsen. Waar de meeste mensen voor komen is het meer zelf. Je kunt hier een wandeling maken naar de Rockpiles. Een relatief korte wandeling van een paar honderd meter, maar waar vanaf je een compleet ander uitzicht hebt op het meer.

Andere wandelingen die je kunt maken zijn: Moraine Lake Lakeshore Trail, Eiffel Lake, Larch Valley, and Sentinel Pass. Variërend in diverse afstanden, zijn er wandelingen voor iedereen. Zo is de wandeling langs de waterkant te combineren met de Rockpiles en heb je een wandeling van ongeveer drie kilometer. De wandeling naar Larch Valley kost je wat meer tijd en hiervoor ben je ongeveer 12 kilometer onderweg. Waar ik alleen tijd had om rond de parkeerplaats het meer te bekijken, las ik op veel borden dat je bij de meeste trails in gezelschap moet zijn van vier personen. Je wandelt namelijk in berengebied.

Moraine Lake
Moraine Lake

Overnachten bij Lake Louise en Moraine Lake

Zelf maakte ik een dagtrip vanuit Banff naar beiden meren, maar wil je langer blijven en de drukte van dagjesmensen ontlopen? En dus het meer redelijk voor je zelf hebben? Dan is overnachten in Lake Louise natuurlijk een optie. Er zijn genoeg accommodaties in Lake Louise waar je kunt blijven slapen. Wil je iets meer luxe en een onvergetelijke ervaring? Boek dan bij het Fairmont Hotel met uitzicht op Lake Louise. Het is misschien een wat duurder hotel, maar ik hoorde van medereizigers dat ze regelmatig aanbiedingen hebben. Ook voor Moraine Lake is het handig om een accommodatie in Lake Louise te boeken.

Lake Louise
Meer lezen over mijn road trip in west Canada?
– Roadtrip Canada route
– Rondreizen in de herfst/winter
– Praktische tips voor je reis naar Canada
– Waarom je roadtrip in Edmonton moet starten
– Lynn Canyon in Vancouver
– Reizen met de trein vanaf Jasper naar Vancouver
Hop on Hop off in Banff National Park
Jasper Travel Guide
Banff Travel Guide
Bowen Island dagtrip vanuit Vancouver
Vancouver City Guide
Wat te doen in Edmonton

– Roadtrip over de Icefields Parkway

Meer lezen over Lake Louise en Moraine Lake in Banff National Park?

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on