Socials

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

De Bremen die ik kende was van een vluchtig bezoek tijdens de kerstmarkt jaren terug. Veel verder dan het centrum kwamen we niet die dag. Nu ik jaren later terug ben in de stad, merk ik dat Bremen veel meer te bieden heeft dan een kerstmarkt en een winkelcentrum net iets buiten het centrum. Ik proefde zelfs het rauwe van Berlijn terug in de stad. Tips voor de leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen.

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

De wijk Schnoor

Als er een stukje Bremen is dat je niet mag overslaan, dan is dat de wijk Schnoor. Het ligt net even buiten de Altstad, maar nog wel binnen de stadsgrachten. Het is de oudste wijk van Bremen en dat is te zien. In de kleine en smalle straten vind je nog originele vakwerkhuizen uit de 15e en 16e eeuw. In de oude panden bevinden zich kleine winkels, kunstgalerijen, cafes en restaurants.

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen
De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

Biergarten Weserpromenade Schlachte

Op een zomerse avond is de Weserpromenade Schlacht een leuke plek om langs te lopen. Het is er gezellig druk en met kijkt uit over de rivier de Weser. Op de kades vind je veel biergartens. En dat je in Duitsland goed bier kunt drinken hoef ik je vast niet te vertellen. Naast de biergartens zitten er ook veel horeca gelegenheden die het gehele jaar door open zijn. Dit is ook de plek waar de rondvaarten vertrekken.

St Peters Cathedral / St. Petri Dom

Op de Marktplatz bevinden zich een aantal bezienswaardigheden bij elkaar. Een daarvan is de St. Peters Cathedral. Het is een oude Evangelische -Lutherse kerk van meer dan 1200 jaar oud. Je kunt het museum bekijken dat zich in de kerk bevindt. Ook de toren kan beklommen worden. Helaas was dat tijdens mijn bezoek nog niet mogelijk (augustus 2020 door Corona).
St. Petri Dom

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

Bottcherstrasse

Een straat dicht bij de Marktplatz die je hier eigenlijk niet verwacht. De overige straten zijn allemaal ruim opgezet met veel winkels. De Bottcherstrasse is een eigenlijk een kleine geheime straat. Het begint al met het vergulde relief Der Lichtbringer waar je onderdoor loopt. Verder is het de plek waar je het Paule Modersohn Becker Museum vind, het Roselius Haus en het beroemde klokkenspel van Meibener porselein.

House of the Glockenspiel

In de Bottcherstrasse vind je het beroemde House of the Glockenspiel. Het werd in 1923 gebouwd door architecten uit Bremen. Wat er zo bijzonder is aan dit huis? Elke dag om 12.00, 15.00 en 18.00 uur begint er een klokkenspel te luiden. Het muziekje duurt ongeveer zeven minuten en er komen tien melodieën voorbij. Niet alleen is er een melodie te horen. Ook de verschillende platen draaien en laten verschillende belangrijke gebeurtenissen zien.

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

De wijk Das Viertel

Maar weinig mensen steken de gracht over naar de wijk Das Viertel. Ook ik had deze bijna overgeslagen. Terwijl ik door de wijk liep kreeg ik het gevoel alsof ik weer terug was in Berlijn. Een beetje het rauwe gevoel wat in de Duitse hoofdstad ook hangt. Das Viertel is namelijk een hippe en levendige wijk met veel graffiti op de muren. Toch zijn er ook veel chique restaurants te vinden. Kortom een fijne wijk om doorheen te struinen.

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

De Bremer Stadsmuzikanten

Hoewel het enorm toeristisch is, kun je er eigenlijk niet om heen: De Bremer Stadsmuzikanten. Aan de westkant van het Rathaus vind je dit beeld van de gebroeders Grimm. De sprookjesfiguren dateren alweer uit 1951. Een ezel, hond, kat en haan staan op elkaar gestapeld. Kijk niet raar op wanneer mensen beide poten van de ezel vastpakken, dat schijnt geluk te brengen.

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

Marktplatz Bremen

De marktplatz in Bremen is het central hart van Bremen. Er worden gedurende het jaar diverse evenementen gehouden. Zo is er in de winter een kerstmarkt op en rond het plein. Je vindt er het Rathaus, dat te bezoeken is met een rondleiding, het standbeeld van Roland en de Lieben Frauen Kirche. Het standbeeld van Roland was trouwens gedurende de Tweede Wereldoorlog ‘ingepakt’ om het beschermen.

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

Bremer Loch

Het voelt een beetje raar om naar een soort putdeksel te kijken met een gat erin. Maar gooi je er in een muntstuk in (maakt niet uit wat), dan komt er een geluid uit de put. Het geluid is van een van de dieren van de Bremer Stadsmuzikanten. De muntstukken die er ingegooid worden gaan naar het goede doel.

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen

Een molen in het centrum van Bremen

Redelijk midden in het centrum van Bremen vind je een nog werkende molen. In het park tussen het centrum en de gracht staat de Muhle am Wall. Binnenin vind je een restaurant en daarbij kun je gebruik maken van het terras rondom de molen. Een fijne plek voor een lunch of diner.
Muhle am Wall

Tour door Bremen

Omdat ik uiteindelijk iets langer in Bremen was besloot ik mee te gaan met een tour door Bremen. Via het VVV sloot ik aan bij een Engelse tour die ons door de Altstadt, de Promenade en Schnoor bracht. Een leuke manier om ook wat achtergrond informatie te kijken over de stad. En daarbij kregen we typische snoepjes uit Bremen en chocolade om te proeven. Doordat we met een klein groep waren, had je de mogelijkheid om veel dingen te horen over Bremen.
Bremen rondleiding

De leukste bezienswaardigheden voor een dagje Bremen
Meer lezen over Duitsland?
Het Adelaarnest in Berchtesgaden
Rugen
Het Duitse Waddeneiland Borkum
Geierlay hangbrug in de Eifel
Hamburg
Dresden
Berlijn

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on