Socials

De mooiste reisboeken over Nederland

Mooiste reisboeken Nederlander

De mooiste reisboeken over Nederland

In een periode waarin we dicht bij huis allerlei mooie plekken ontdekken, is er in de boekenwereld genoeg inspiratie te vinden om te reizen in Nederland. Er zijn inmiddels tal van leuke reisboeken over Nederland uitgebracht. Ideaal om ons eigen land nog meer en beter te ontdekken. Tips voor de mooiste reisboeken over Nederland.

De mooiste reisboeken over Nederland

Roëll de Ram – Verliefd op Nederland

Verliefd op Nederland, de titel zegt genoeg. Roëll de Ram, oprichtster van reisblog We Are Travellers verzamelde alle mooie plekken in Nederland. Plekken waar je verliefd op kunt worden. Je hoeft niet per se ver van huis om mooie plekken te ontdekken, dat kan gewoon in eigen land. In Verliefd op Nederland tips voor de Wadden, toffe accommodaties, plekken om wildlife te spotten, citytrips, musea en natuur. Alles wat Nederland te bieden heeft verzameld in één boek.

Jeroen van der Spek – 1000 dingen doen in Nederland

Afgelopen jaar is wel het jaar geweest waarin we massaal Nederland ontdekten. Inspiratie voor onbekende dingen in Nederland vind je in het boek van Jeroen van der Spek – 1000 dingen doen in Nederland. In dit boek ontdekte ik nieuwe leuke en interessante plekken dicht bij huis. Het boek geeft je inspiratie om op pad te gaan, handige tips voor uitjes. De tips zijn opgedeeld per provincie wat ideaal is als een bepaald gebied gaat bezoeken. Aangevuld zijn er nog verschillende top 10 lijstjes te vinden van onder andere filmlocaties, natuurgebieden of de mooiste terrassen. Allemaal te vinden in Nederland.

Pixfactory – De mooiste fotolocaties in Noord Nederland

Wil je op zoek naar onbekende plekken in de natuur in eigen omgeving. Dan is het fotoboek De mooiste fotolocaties in Noord-Nederland een aanrader. In mijn geval wilde ik graag nieuwe plekken opzoeken in het noorden van Nederland, maar woon je ergens anders, er zijn voor iedere regio aparte boeken te verkrijgen. Bij het openslaan van het boek zie ik direct al onbekende plekken in de buurt. Dat het landschap enorm veelzijdig is blijkt wel weer na dit boek.
Lees meer over De mooiste fotolocaties in noord Nederland

Petra de Hamer – Buitenluchtleven

Boordevol inspiratie voor wandelingen vind je in het boek Buitenluchtleven. Het idee achter het boek is, is dat wandelen overal kan in Nederland. Iets wat zeker waar is. Ook in je omgeving is vaak nog genoeg te ontdekken. En laat de fiets eens thuis staan en wandel naar het centrum bijvoorbeeld, je zult zien hoeveel je anders over het hoofd ziet. Wandelen kan in natuur, nationale parken en in de stad. Buitenluchtleven wil je inspireren om Nederland wandelend te ontdekken. En die mogelijkheden zijn er genoeg.
Lees meer over Buitenluchtleven

Mooiste reisboeken Nederlander

Maartje Diepstraten – Little Escapes

Een koffietafelboek met adresjes dicht bij huis. Dat is Little Escapes van Maartje Diepstraten. Je hoeft niet de hele wereld over te vliegen om er even tussen uit te zijn, aldus Maartje. Iets wat ik het met haar eens ben. Je vindt in het boek de grote steden in Nederland en België, maar ook een aantal kleinere en onbekende steden. Adresjes om te overnachten, uit eten te gaan, tips voor een weekend weg, allemaal inspiratie om even er tussen uit te gaan.

Inmiddels heeft Maartje Diepstraten nog een nieuwe versie van Little Escapes in Nederland ->

I Love the Seaside – Noordzee kust

De boeken van I Love the Seaside hebben één gemeenschappelijk thema: de zee. Van Portugal tot Noorwegen heeft Europa een prachtige kustlijn, reden genoeg voor een serie boeken van I Love the Seaside. Ook een editie van Nederland kan natuurlijk niet ontbreken. In de editie Noordzeekust vind je alle toffe plekken om te overnachten, shoppen, eten en drinken en activiteiten om te doen. Ideaal voor als je een strandliefhebber bent!

Ger Meesters – De mooiste vogelkijkgebieden van Nederland en Vlaanderen

Tegenwoordig word ik helemaal enthousiast wanneer ik een vogelsoort herken en zeker als dat een ‘nieuwe’ blijkt te zijn. Inmiddels heb ik een gids in huis met de meest voorkomende vogels in Europa. Het boek De mooiste vogelkijkgebieden van Nederland en Vlaanderen is daarop een mooie aanvulling. Per provincie vind je de beste plekken om vogels te spotten. Natuurgebieden waar je misschien in eerste instantie nog niet aan had gedacht. Zo heb ik alvast een aantal in het noorden van Nederland gevonden om binnenkort eens te bezoeken.

Marleen Brekelmans – Bucketlist eropuit in Nederland

Als er iemand bijzondere plekjes in Nederland kan vinden is het Marleen Brekelmans. Haar site heet niet voor niets Bijzonder Plekje. Na diverse seizoenedities met tips over bijzondere plekjes is het nu tijd voor Bucketlist eropuit in Nederland. Een editie boordevol plekjes die vragen om ontdekt te worden. Doordat alle tips geordend zijn per provincie, heb je direct alles bij de hand wanneer je op pad gaat. Genoeg inspiratie voor plekjes dicht bij huis of ontdek eens een andere provincie in Nederland.

Crossbill Guides – Wadden

Ik ben groot fan van de Waddeneilanden. In Nederland bezocht ik ze allemaal en ook maakte ik al kennis met het Duitse Borkum en het Deense Romo. In dit boek van Crossbill Guides leer je alles over de Wadden. Wat zijn de mooiste plekken op de eilanden? Welke flora en fauna kom je er tegen? Wat zijn toffe wandelingen om juist die unieke natuur van de Wadden tegen te komen. Wadden is een handzame gids om meer te weten te komen over dit unieke gebied in Nederland. En juist doordat ik er zo vaak geweest ben, vind ik het interessant om ook achtergrondinformatie te hebben over de eilanden.

Evert Jan Prins – 61 eilanden in de Waddenzee

Een echt koffietafelboek met prachtige foto’s van alle 61 Waddeneilanden die er zijn en ook nog eens informatief. Over ieder Waddeneiland lees je een kort stukje geschiedenis en worden de eventuele dorpen uitgelicht. Het is een boek waar je af en toe in bladert en weer nieuwe informatie krijgt over de Waddenzee wat inmiddels Werelderfgoed is, terecht. 61 Eilanden in de Waddenzee is echt een boek dat je cadeau doet aan liefhebbers van de Wadden en dat mag je natuurlijk ook zelf zijn!

Mooiste reisboeken Nederlander

Meer reviews lezen over reisboeken?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on