Socials

De Mullerthal Trail: wandel door dit prachtige gebied in Luxemburg

De Mullerthal Trail: wandel door dit prachtige gebied in Luxemburg

Luxemburg ligt praktisch om de hoek. Het is een klein land, maar gevuld met de mooiste landschappen. Prachtige bossen, bijzondere rotsformaties en kronkelende rivieren maken het avontuurlijk wandelgebied. Veel mensen zien Luxemburg over het hoofd, maar het is een bezoek waard. Een van de dingen die de moeite waar is, is de Mullerthal Trail. Tips voor de Mullerthal Trail en omgeving.

Klein Zwitserland

De Mullerthal Trail loopt door de Luxemburgse regio Mullerthal en is in totaal 112 kilometer lang. Dit gebied wordt ook wel Klein Zwitserland, of petit Suisse, genoemd. Het ligt in het oosten van Luxemburg, nabij de grens met Duitsland. Deze naam heeft het gebied te danken aan de ongerepte natuur en het golvende landschap. Je hoeft dus niet ver te gaan om prachtige natuur te ontdekken. Luxemburg is ideale bestemming voor een autovakantie.

Vergeet niet de groene kaart van je autoverzekering mee te nemen als je naar het buitenland gaat. Dit is namelijk jouw internationale verzekeringsbewijs. Het is niet verplicht in Luxemburg om de kaart fysiek mee te nemen, maar toch is het altijd handig om bij de hand te hebben. Zo hoeft de politie of een andere instantie de verzekeringsinformatie niet zelf na te zoeken.

Verschillende wandelroutes

Het Mullerthal-gebied is gevuld met wandelroutes. Er zijn verschillende routes te lopen, voor zowel ervaren wandelaars als beginners. Het is dus ook mogelijk om bepaalde delen van de Mullerthal Trail te lopen. Je wandelt door bossen en weilanden en langs prachtige rotsformaties. Je gaat zelfs tussen de rotsen door, want op de route liggen ook kloven om te doorkruisen. De Mullerthal Trail is beloond met het label  ‘Leading Quality Trails – Best of Europe‘. Dit is een label dat wordt toegekend aan de mooiste Europese wandelroutes, die langer zijn dan 50 kilometer.

Loop je niet de gehele Mullerthal Trail? Dan kun je ook naar mooie stukken van de route rijden en daar een deel van het Trail volgen. Zo is het toch mogelijk om verschillende highlights van deze route te bewonderen. Denk aan rotsformatie de Perekop en de waterval Schiessentümpel. Naast de Mullerthal Trail zijn er nog veel andere routes die de moeite meer dan waard zijn.

Kastelen in Mullerthal

Combineer je wandeling met een bezoek aan een kasteel. In het Mullerthal-gebied zijn verschillende kastelen en burchten te vinden met bijbehorende wandelingen. In Beaufort dwaal je bijvoorbeeld door de Middeleeuwse ruïne. Daarnaast staat het renaissance kasteel, waar je met een rondleiding ook binnen een kijkje kunt nemen. In Larochette bezoek je een kasteelruïne bovenop een berg. Neem dan ook het prachtige uitzicht goed in je op. In de regio is ook kasteel Bourglinster te vinden. Dit gerestaureerde kasteel is alleen op aanvraag open voor rondleidingen.

Watersport in de Mullerthal regio

Uitgewandeld, maar nog niet uitgekeken op de natuur? Gelukkig is er veel water in de Mullerthal-regio. Hierdoor is de natuur ook vanaf het water te bewonderen. Vaar verschillende routes met bijvoorbeeld een kano of kayak. Net als met de wandelroutes, zijn er verschillende moeilijkheidsgraden voor deze routes. Leuk dus voor ervaren kanoërs, maar ook voor gezinnen met jonge kinderen. Liever actief op wat rustiger water? Dan is waterfietsen op het meer van Echternach een leuk alternatief.

Let wel op met sporten beoefenen in het buitenland. Activiteiten als bergbeklimmen, wildwatervaren en canyoning vallen buiten de basisdekking van je reisverzekering. Weet je van tevoren al dat je dit gaat doen? Sluit dan een aanvullende verzekering af. Voor rustige wandelingen of lange trektochten heb je geen extra verzekering nodig. Toch is het altijd slim om voor je op reis gaat te controleren wat er allemaal gedekt wordt.

Lees meer over andere wandelingen

Afbeelding: Pexels
In samenwerking geschreven met Independer

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on