Socials

Empire State Building in New York

Empire State Building

Empire State Building in New York

Een van de meest iconische uitkijkpunten in New York: Het Empire State Building. Vanaf hier heb je een 360 graden uitzicht over de stad. Vergaap je aan de uitzichten over Lower Manhattan, De East River, De Hudson of kijk naar beneden om de gele taxi’s van New York te herkennen. Tips voor een bezoek aan het Empire State Building.

Geschiedenis van het Empire State Building

New York kende in de vroege jaren een competitie van het bouwen van het hoogste gebouw, niet alleen van New York, maar van de hele wereld. De bouw van het Empire State Building was daar onderdeel van. In die jaren ging de strijd tussen 40 Wall Street en het prachtige Chrysler Building. Hoewel beide gebouwen nog niet eens af waren, kwamen daar in 1929 de plannen voor een nog hoger gebouw: het Empire State Building. De hoogte van het Empire State Building zou 320 meter worden verdeeld over 85 verdiepingen.

Op de plek waar het huidige Empire staat, stond vroeger het Waldorf Astoria Hotel die tegen de vlakte ging. De bouw van het Empire State Building begon op 1 oktober 1929. Ondanks dat het de periode was van de Grote Depressie kon de bouw van het Empire door gaan. Aan werknemers was gelukkig geen gebrek door de hoge werkloosheid. Met 4,5 verdiepingen per week verliep de bouw voorspoedig. Slechts 1 jaar en 45 dagen waren nodig om het Empire State Building te voltooien.Op 1 mei 1931 opende toenmalig president Herbert Hoover het gebouw vanuit Washington D.C. door op een knop te drukken.

In de eerste jaren na de voltooiing kreeg het gebouw de naam Empty State Building, het was lastig om huurders voor het pand te vinden. Gelukkig kwamen de huurders in de jaren ’50 wel in het Empire State Building.

Empire State Building

Informatie over Empire State Building

De totale toren van het Empire State Building heeft 102 verdiepingen. Ondanks dat het enkele jaren de titel van het hoogste gebouw van New York heeft gedragen, is het op dit moment het vierde hoogste gebouw van Amerika. Het One World Trade Center is de hoogste.

Het leuke aan het Empire State Building is de ingebouwde ledverlichting op de gevels. Hierdoor kan het gebouw diverse kleuren aannemen en inspringen op bepaalde gebeurtenissen. Zie je het Empire State Building in kleuren tijdens je bezoek? Dan is er iets speciaals aan de hand, dit kan een feestdag zijn of een herdenking. Ook lichsthows behoren tot de mogelijkheden.

In 1945 vloog een vliegtuig tegen het Empire State Building. Een B-25 bommenwerper vloog in de mist tegen de wolkenkrabber en ramde de 77e verdieping. De liftbediende kwam door de noodrem met de schrik vrij.

Empire State Building

Empire State Building in de media

Het Empire State Building is een geliefde locatie voor de media. Een van de bekendste was de klassieker King Kong (1933), het Empire State Building met daarbovenop een enorme aap. Andere bekende films en series zijn: Sleepless in Seattle, Love Affair, Independence Day en Gossip Girl.

Empire State Building bezoeken

Je kunt het Empire State Building bezoeken door tickets te kopen voor het observatieplatform. Deze bevindt zich op de 86 etage. Het gebouw is 365 dagen per jaar geopend van 8.00 uur tot 02.00 uur. Wil je op een rustig moment genieten van het uitzicht vanaf het Empire State Building? Kies er dan voor om zo vroeg mogelijk te gaan of laat op de dag/avond.

Boek hier je tickets voor het Empire State Building

Empire State Building tickets kopen

Je kunt van te voren tickets bestellen voor het Empire State Building. Het scheelt weer in de rij staan. Hoewel het lijkt alsof je voor een bepaalde datum kaartjes koopt, kun je de tickets gedurende je bezoek gebruiken. Je koopt eigenlijk een soort voucher. Wil je de ultieme ervaring? Kies dan voor een dag- en avondticket, zo kun je twee keer op dezelfde dag New York bekijken vanaf het Empire State Building. En beide ervaringen zijn erg mooi kan ik je vertellen. Liever maar één keer omhoog? Kijk dan even naar de tijd waarop de zon ondergaat en ga ruim een uur van te voren al omhoog.

Wanneer je de New York Citypass hebt, is het ticket voor het Empire State Building inbegrepen.

Empire State Building

Meer lezen over New York?

Bezienswaardigheden:

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on