Socials

Blog

Mijn favoriete plekken in New York

Mijn favoriete stad allertijden. Het liefst maak ik elk jaar een trip naar New York. Helaas lukt het niet omdat ik ook nog graag andere plekken wil ontdekken, maar oh wat zou ik graag een keer een maand in New York willen verblijven. Favoriete plekken in New York heb ik ondertussen genoeg. En het is zonde om deze niet te delen!

Mijn favoriete plekken in New York

Brooklyn Bridge Park

Uitkijken over de Skyline van Manhattan vanaf een bankje. Meer hoef ik geloof ik niet te zeggen. Of het nou licht is of dat de lampjes de contouren weergeven, het maakt niet uit.

Favorite Friday #4: Mijn favoriete plekken in New York

De chaos van Times Square

Oke, veel mensen zullen het hier niet mee eens zijn. Maar voor mij staat Times Square synoniem voor New York. Hartstikke toeristisch, I know, maar kijken naar alle mensen, alle lichtjes, reclames noem maar op. Als ik hier sta weet ik het zeker, ik ben in New York.

Favorite Friday #4: Mijn favoriete plekken in New York

De balkons van Gran Central Terminal

Iedere keer even op een van de balkons staan in het station en de mensenmassa in je opnemen, dat hoort bij New York. In vele films heb je de centrale hal al voorbij zien komen. Beneden bij Shake Shack een van de betere hamburgers van New York eten, blijft één van mijn favorieten.

Favorite Friday #4: Mijn favoriete plekken in New York

De kabelbaan van Roosevelt Island

Wat niet iedereen weet is dat je met een super toffe kabelbaan van Manhattan naar Roosevelt Island kunt. Je ziet de skyline vanaf het eiland terwijl de eekhoorntjes rond huppelen. De tocht over East River is al een ervaring op zich. Laat het zo zijn dat tijdens mijn komende bezoek op Roosevelt Island een hardloopwedstrijd staat gepland. Count me in!

Favorite Friday #4: Mijn favoriete plekken in New York

Het uitzicht van Top of Rock

In New York heb je vele mogelijkheden om de stad vanuit de lucht te zien. Top of Rock blijft vanwege de ligging mijn favoriet. Je ziet niet alleen het Empire State Building, het Chrysler gebouw, maar ook Central Park. Het is gewoon de beste plek om zoveel mogelijk te zien van de stad. Misschien dat ik dit jaar wel vroeg omhoog ga om de zon zien op te komen.

Favorite Friday #4: Mijn favoriete plekken in New York

Het groene hart – Central Park

Nog steeds niet ben ik aan de ‘noord’ kant van het park geweest. Afgelopen keer hebben we een redelijk groot rondje gelopen, maar het wordt toch eens tijd om nog meer van het park te zien. In december liep ik ook een rondje hard en dat was fantastisch. Hoe simpel, maar ik werd er echt gelukkig van.
Lees meer over de bezienswaardigheden van Central Park

Favorite Friday #4: Mijn favoriete plekken in New York

De beroemdste brug van New York – de Brooklyn Bridge

Het symbool van New York, oké het Vrijheidsbeeld valt natuurlijk ook in deze categorie. Maar lopen over de Brooklyn Bridge is fantastisch, welke kant je ook opwandelt. ’s Avonds de mooie lichtjes van de stad en de auto’s onder/naast je bewonderen. Niet alleen mijn favoriete plek, maar ook een fotogenieke plek.

Favorite Friday #4: Mijn favoriete plekken in New York

Domino Park Williamsburg

Aan de oevers van Williamsburg vind je dit fijne park. Een stukje groen, met her en der bankjes en een stukje industriële look en feel. Op de warme dagen van New York een fijne uitvalsbasis om te genieten van de skyline en ondertussen te relaxen.

Williamsburg

Het strand van Coney Island

Op warme dagen in de stad de plek om af te koelen. Coney Island, van oorsprong een pretpark, maar ook een buurt met een heerlijk strand. Waag je in een van de attracties of laat je voeten afkoelen in de branding van New York.

Coney Island

The High Line – het langste park van New York

Met een pad van ongeveer drie kilometer is The High Line een favoriete plek geworden van locals en toeristen. Je wandelt tussen de oude pakhuizen van Chelsea en Meatpacking om zo in het nieuwe Hudson Yards uit te komen. Ideaal voor een wandeling, maar ook om even te relaxen.

New York
Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York


Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York


Bezienswaardigheden New York:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards
Wat te doen in Lower Manhattan
– Street art spotten in New York


– Meer blogs lezen over Amerika?

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on