Favorite Friday #2 // Favoriete steden

Favorite Friday #2: Favoriete steden

Een stedentrip is een leuke manier om even van huis te zijn. In een weekendje kom je dan al helemaal los van je dagelijkse rituelen. Het leuke vind ik altijd aan een stedentrip, naast het bezoeken van een aantal highlights, om leuke plekjes om te lunchen of te dineren te ontdekken. Maar ook door in een park te gaan zitten om mensen te bekijken, kom je er al snel achter wat de sfeer is van een stad. Afgelopen jaren heb ik vele steden bezocht. Zowel in Nederland als in Europa en een viertal in Amerika. Tijd voor een nieuwe favorite friday met mijn favoriete steden.

8. Los Angeles

Voor de meeste Amerika liefhebbers zal deze stad een verrassing zijn. Tijdens een rondreis aan de West Coast wil iedereen zo snel mogelijk de stad uit. Toch kijk ik met een bepaald gevoel terug op mijn bezoek aan LA. Tuurlijk het verkeer is echt een crime, er lopen veel zwevers en om van het centrum naar het strand te gaan ben je even bezig. Maar de stad heeft mij toch aangenaam verrast. De zwervers die er lopen, vielen niemand lastig en waren hartstikke blij toen wij de laatste dag de overgebleven etenswaren brachten. Het is een stad van tegenstellingen tussen arm en rijk en juist daarom de moeite waard om te bezoeken. Je vindt zoveel mooie dingen (naast de gebruikelijke toeristische dingen) in deze stad.

Favorite Friday #2: Favoriete steden

7. Praag

Ondanks een kort bezoek aan deze stad een aantal jaren geleden, een stad die een plek verdient in deze favorite friday. Praag is een stad met geschiedenis en dat vind je terug in de gebouwen en bezienswaardigheden. Een stad waar je veel kunt zien in een dag, maar ook veel kunt leren over de stad.

Favorite Friday #2: Favoriete steden

6. Londen

Tijdens mijn studie bracht ik een paar dagen door in Londen, al weer een tijdje geleden dus. Toch blijft mij bij hoe fijn Londen was. Natuurlijk heb ik in die paar dagen lang niet alles kunnen zien. Van de toeristische dingen als de Londen Eye, de wisseling van de wacht als rondstruinen in de mooie wijk Notting Hill. Mijn eerste bezoek aan een musical vond plaats in Londen. Wat was ik overdonderd door de Lion King. Vele mooie herinneringen heb ik nog aan Londen.

Favorite Friday #2: Favoriete steden

5. Oslo

Een Scandinavische stad kan natuurlijk niet ontbreken in de lijstje. Hoe fijn zijn de steden in Scandinavië! Er hangt een fijne sfeer, hippe mensen, leuke plekjes en genoeg te zien en te doen.Voor shopliefhebbers zijn Scandinavische steden ook een aanrader. Genoeg leuke winkels en zeker in de winkels die je ook in Nederland vindt, lopen ze voor op de mode. Het leuke aan Oslo vond ik de combinatie van stad en natuur. Even een klein stukje met de bus en je zat aan het strand. Een fijne combinatie tijdens je stedentrip. In de zomer merk dat je dat de mensen een lange winter hebben gehad. Bij de eerste zonnestralen zitten ze buiten.

Favorite Friday #2: Favoriete steden

4. Utrecht

De stad waar ik 3 jaar gestudeerd heb. Mocht ik verhuizen naar een andere stad in Nederland, dan staat Utrecht hoog op mijn lijstje. Ik voel mij thuis in de stad, de gezelligheid rondom de Oude Gracht, leuke hotspots en het lijkt op Groningen (maar dan in het groot). Een van de pluspunten om te wonen in deze stad, zijn de leuke evenementen die georganiseerd worden. Het jaarlijkse filmfestival, waar ik ooit vrijwilliger ben geweest, is een van mijn favorieten, maar vanuit Groningen bezoek ik het eigenlijk nooit. In Utrecht gebeurt net even iets meer dan in Groningen.

Favorite Friday #2: Favoriete steden

3. Berlijn

Mocht er een andere stad zijn in Europa waar ik nog graag zou willen wonen, dan is dat Berlijn. In 2011 bracht ik een dag door in de stad, maar na het bezoek had ik nog niet zoveel met Berlijn. Pas sinds afgelopen zomer kan ik pas de schoonheid zien van Berlijn. In alle jaargetijden heeft de stad zoveel mooie plekken en vooral ook verborgen plekken. Ideaal om op pad te gaan en te fotograferen. Marjolein van Berlijn Blog woont in Berlijn en het leuke van haar blog is, dat ze maandelijks wel op pad gaat om nieuwe plekken in en rondom Berlijn te ontdekken. Als ik haar foto’s voorbij zie komen, dan zou ik zo in Berlijn willen wonen.

Favorite Friday #2: Favoriete steden

2. Groningen

Mijn eigen stad kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De stad waar ik inmiddels 8 jaar woon en zelfs niet verliet om te studeren in Utrecht. Zoals ik al zei Utrecht in het klein. Steeds meer zie ik leuke winkels en restaurants openen in Groningen (misschien lette ik hier vroeger niet op) en het is leuk om te zien dat de stad leeft. Waar anders kun je tot 8.00 uur ‘s ochtends de kroeg uitrollen tijdens het opbouwen van de markt. Het enige dat is mis aan Groningen is de natuur, ik mis het om een bos te hebben net buiten de stad.

Favorite Friday #2: Favoriete steden

1. New York

De nummer 1 is voor de mensen die mij kennen niet verrassend: New York. De stad waar ik al van droom sinds ik klein ben en mijn droom die in 2013 eindelijk uit kwam. Ondanks dat je de ‘echte’ Amerikaan niet tegenkomt in New York, ben ik toch verliefd geworden op de stad in Amerika. De vibe die er hangt valt niet in woorden te omschrijven, die voel je als je er bent. De stad die zoveel heeft meegemaakt de afgelopen jaren en die steeds weer opkrabbelt, mijn stad.

Favorite Friday #2: Favoriete steden

Afgelopen jaren bezocht ik genoeg andere steden. Er zijn een aantal steden die ik nog een kans wil geven, om wat voor reden dan ook (kort bezoek, te lang geleden, gebeurtenissen): Parijs, Las Vegas, Reykjavik, Kopenhagen, Rome, Lissabon, want ik denk dat het stuk voor stuk mooie steden zijn.

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Mooie lijst! Helemaal eens met nummer 1 , 2 en 3! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *