Favorite Friday #5: Favoriete natuurgebieden

Favorite Friday #5: Favoriete natuurgebieden

Ik moet eerlijk bekennen: vroeger had ik een hekel aan wandelen. Gelukkig kan een mens veranderen, want anders had ik een heleboel mooie dingen niet gezien in mijn leven. Het is voor mij de manier om even tot rust te komen wanneer ik gewoon in Nederland ben. Even ontsnappen uit de drukte van Groningen. Op reis vind ik de combinatie steden en natuur een goede afwisseling. Steeds vaker combineer ik roadtrips met natuurgebieden. Onze reis in IJsland stond eigenlijk geheel in het teken van natuur, op een middag Reykjavik na. Heerlijk. Daarom in deze Favorite Friday mijn favoriete natuurgebieden in zowel binnen- als buitenland.

8. Yosemite

Helaas waren wij veel te kort in Yosemite om het park goed te verkennen. De waterval is een van de highlights die je niet mag missen, maar vergeet ook vooral de dieren niet. Ik word altijd blij van dieren in hun natuurlijk omgeving. Een bobcat spotten is een van de dingen waar ik nog regelmatig aan terug denk, maar ook de aanwezigheid van beren zorgde ervoor dat ik toch wel een schijterd ben. Op een mooiere dag hadden we zeker meer kunnen zien van het park, maar nu hebben we nog een goede reden om terug te gaan.

Favorite Friday #5: Favoriete natuurgebieden

 

7. Drenthe

Nederlandse natuurgebieden mogen niet ontbreken in dit lijstje. Mijn ouders wonen in Drenthe en zelfs na vijftien jaar ontdekken wij nog regelmatig nieuwe natuurgebieden met fijne wandelroutes. Vlakbij de Drentsche AA heb je een groot natuurgebied waar je verschillende routes kan lopen. Ik kom altijd tot rust wanneer ik bij mijn ouders ben, even de snelweg over en je bent in het bos. Een heerlijke omgeving om hard te lopen en te wandelen.

Favorite Friday #5: Favoriete natuurgebieden

6. Preekstoel

Een must om te wandelen naar de Preekstoel als je in Noorwegen bent. De route naar de Preekstoel zelf is al een uitdaging, maar je vindt er nog meer routes voor gevorderden. De wandeling is heel divers en je ziet onderweg van alles, niet alleen natuur, maar helaas ook hordes toeristen. Toch vond ik de wandeling prachtig om te maken.

Favorite Friday #5: Favoriete natuurgebieden

5. Plitvice National Park

Met zijn overweldigend aantal watervallen, kan het Plitvice National Park ook niet ontbreken in deze Favorite Friday. Het park bestaat uit 16 grote meren die door watervallen met elkaar in verbinding staan. In het park kun je verschillende wandelroutes volgen. Zorg in ieder geval dat je de grote waterval meeneemt en een tocht met het bootje over het grote meer is ook aan aanrader.

Favorite Friday #5: Favoriete natuurgebieden

4. Grand Canyon

Een van de 28 natuurwonderen ter wereld. De Grand Canyon is een must tijdens je reis door het westen van Amerika. Waar anders zie je zo’n kloof ter wereld. Het lijkt mij geweldig om ook naar beneden te hiken, maar helaas waren wij hiervoor te kort bij de Grand Canyon, anders had hij vast hoger gestaan in het lijstje.

Favorite Friday #5: Favoriete natuurgebieden

3. Jotunheimen

Nog zo’n Noors natuurgebied dat niet kan ontbreken. Jotunheimen ligt in het midden van Noorwegen en is eigenlijk heel divers. Van bergen die je kunt beklimmen, watervallen en gletsjers of kajakken op de meren, het kan allemaal. Je hebt zoveel wandelroutes dat je je rustig een aantal weken kunt vermaken.

Favorite Friday #5: Favoriete natuurgebieden

2. Schiermonnikoog

Mijn favoriete natuurgebied in Nederland. Schiermonnikoog is voor mij thuiskomen. Wandelen door de duinen, over het strand en ondanks de grootte van het eiland toch steeds nieuwe plekken ontdekken. Het eiland kan je zelfs na 10 jaar nog verrassen.

Favorite Friday #5: Favoriete natuurgebieden

1. IJsland

Officieel niet echt een natuurgebied, maar heel IJsland is een groot natuurwonder. Waar je ook bent, overal is wel wat te zien. Onderweg zie je watervallen, zwarte stranden, basaltrotsen, gletsjers, vulkanen, canyons, noem het maar op en het is in IJsland. Als je van de natuur houdt, mag je IJsland niet overslaan.

Bekijk mijn Travel Movie van IJsland hier.

Favorite Friday #5: Favoriete natuurgebieden

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Ik hou ook onwijs van natuur, dus ik zal me vast prima vermaken in IJsland! Zowel Plitvice als de Preekstoel staan nog hoog op mijn wishlist! Mijn aanraders aan jou: West-Canada is een walhalla vol de mooiste natuur. Dichterbij huis zijn de Dolomieten echt te gek!

    1. Dat weet ik wel zeker! West Canada staat bij mij nog op de Bucketlist. Helaas zit daar wel een prijskaartje aan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *