Favorite Friday #7 // Favoriete reisboeken

Favorite Friday #7 // Favoriete reisboeken

Sinds kort heb ik het lezen weer helemaal te pakken. Ik heb denk ik nog niet eerder zoveel boeken gelezen als dit jaar. Heerlijk om weg te dromen in verhalen. Of dat nou thrillers zijn, literatuur, romantische verhalen, inspirerende boeken of reisverhalen. Ik heb nog niet een slecht boek gelezen dit jaar. Natuurlijk leest het ene boek wat makkelijker dan de andere, maar dat is logisch. Afgelopen jaren heb ik ook veel reisverhalen gelezen. Inspirerende verhalen die ik af en toe nodig heb om zelf inspiratie uit op te doen. Daarom in Favorite Friday mijn favoriete reisboeken. Kleine waarschuwing, ik lees graag boeken over Amerika..

8. Miriam Lancewood – Mijn leven in de wildernis

Het verhaal van Miriam is grotendeels bekend geworden door de aflevering van Floortje Dessing. Zij bezocht Miriam in de natuur van Nieuw Zeeland. Mijn leven in de wildernis neemt je mee langs de avonturen van iemand die haar ‘normale’ bestaan opzegt en kiest voor een leven in de natuur. Welk jaargetijde het ook is, ze leven midden in de natuur en leven deels van de jacht. Inspirerend om te lezen en tegelijkertijd weet ik ook dat het niets voor mij is.

7. Max Westerman – Max in the City

Een van de eerste boeken die ik las over Amerika en in dit geval New York. Inmiddels heb ik het boek al meerdere keren gelezen. Het zijn een soort columns over New York en ze geven een goed beeld van de stad. Max is natuurlijk ook iemand met kennis van New York aangezien hij lange tijd correspondent is geweest en in de stad heeft gewoond.

6. Gijs Middelkoop – Beren op de weg

Deel twee van Gijs en zijn vriendin Aimee die op de fiets Amerika gaan verkennen. In Beren op de weg is een deel van Canada en de Verenigde Staten aan de beurt. Natuurgeweld en beren zijn problemen waar ze tegenaan lopen in het gedeelte van de Rocky Mountains. Persoonlijk een favoriet omdat het mij laat zien hoe mooi het is als mensen hun dromen najagen en dat doen Gijs en Aimee.

Inspiratie // Boeken over Amerika

5. Els Quaegebeur – Bij de Starbucks heet ik Amy

Els woont sinds een aantal jaren in New York. Een ideaal boek om in de stemming te komen voordat je naar New York gaat. In Bij de Starbucks heet ik Amy vertelt Els over haar leventje in de stad en de zoektocht naar de liefde. Een luchtig boek en de humor zorgt ervoor dat je al snel in New Yorkse sferen verkeerd.

4. Gijs Middelkoop – Amerikanen fietsen niet

Het eerste deel van Gijs over zijn fietstocht van Miami naar San Francisco. Gijs schrijft op een leuke manier over zijn fietstocht en de confrontatie met Amerikanen die in dit geval dus niet fietsen. Zo’n fietstocht dwars door het land levert leuke gesprekken op met Amerikanen en geeft een goede indruk van het land. Amerikanen fietsen niet is zo’n boek dat meeneemt in de verhalen van reizigers waardoor je helemaal enthousiast wordt.

3. Country Roads – Lotte Stegeman en Peter Smolders

Ook Lotte en Peter gaan fietsen door Amerika en wel 11.000 kilometer. Van Florida tot Alaska proberen ze op de fiets te achterhalen of de voordelen van Amerikanen kloppen. Bestaat bijvoorbeeld The American Dream nog? Country Roads is hierdoor niet alleen een reisverslag van hun belevenissen in Amerika, maar ook een kennismaking met het huidige Amerika.

2. Iris Hannema – Miss Yellow Hair, hello!

Een van de weinige boeken in deze lijst die niet over Amerika gaat. Iris vertelt in Miss Yellow Hair, Hello! over haar reizen die ze gemaakt heeft de afgelopen jaren en daarbij vooral over de bijzondere ontmoetingen en gebeurtenissen die ze heeft meegemaakt. Als solo reizigster heeft ze vele landen bezocht waar je als vrouw niet zo snel alleen naar toe zou gaan, respect. De meeste landen zijn dus voor mij een ver van mijn bed show, maar daardoor kreeg ik alleen maar meer bewondering voor haar.

1. Cheryl Strayed – Wild

Misschien is dit niet het beste boek van de lijst, maar het heeft een speciaal plekje voor mij. Het was een van de eerste reisverhalen die ik las en is daardoor voor mij altijd speciaal gebleven. Cheryl’s avonturen op de Pacific Crest Trail waren voor mij destijds een eye-opener. In Wild wordt haar 1700 kilometer lange wandeltocht beschreven. Helemaal alleen en zonder enige ervaring begint ze aan deze wandeltocht die haar leven voorgoed verandert. Inspiratie genoeg!

Meer boeken lezen over Amerika?

In dit artikel vind je affiliate links van Bol.com. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik een klein percentage. Jij betaalt daar niks extra’s voor.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Dank voor de tips! Ik lees graag reisboeken en heb deze (shame on me) allemaal nog niet gelezen. Ik kan Wie (niet) reist is gek zeker aanraden, dan snap je meteen waarom reizen zo goed voor je is 🙂

    1. Graag gedaan. Wie (niet) reist is gek gaat denk ik mee in de koffer naar New York. Ben heel benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *