Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

Afgelopen jaar bezocht ik een heleboel leuke hotspots kwam ik achter bij het maken van deze Favorite Friday. Ik had hem alleen al wel kunnen vullen met hotspots in New York. Toch maakte ik een selectie van diverse hotspots; van ontbijt, lunch tot avondeten. In Nederland, Europa en New York. Fijne plekjes waar je lekker kunt eten vind ik onmisbaar op een stedentrip. Hierbij mijn favoriete ontdekkingen van afgelopen jaar.

8. Drukarnia – Gdansk

Dat Gdansk zulke leuke hotspots had wist ik van te voren niet. We aten bij hele leuke tentjes, kregen heerlijk eten en het was ook nog eens spotgoedkoop. Een van de verrassingen vond ik toch wel Drukarnia in Gdansk. We zochten nog een plekje voor een kopje koffie na het eten en deze zag ik voorbij komen op internet. Van de buitenkant verwacht je totaal niet dat er een super leuk restaurant annex werkplek in zit. We namen zelf alleen koffie met een klein stukje taart, maar ik had graag nog langer hier gezeten.

Drukarnia
A: ul.Mariacka 36

Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

7. Drama Burger – Vilnius

Op onze laatste avond besloten we bij Drama Burger te eten, een tentje dat we eerder tijdens onze reis al gezien hadden. Het duurde wat lang voordat het eten kwam, maar dat maakte veel goed. Ik vond de zoete aardappelfrites echt de lekkerste ooit. Ook de burger was heerlijk. Een aanrader om goedkoop en lekker te eten in Vilnius.

Drama Burger
A: Gedimino 31

Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

6. SNCKBR – Amsterdam

Op zoek naar een vervanger van junkfood? Dan ben je bij SNCKBR aan het juiste adres. Hier bevatten ongezonde recepten gezonde varianten. Zo aten wij een Kipsalon met kippendijen en zoete aardappelen. Een fijne variant op de kapsalon. Vegetariërs en veganisten kunnen ook goed eten bij SNCKBR.

SNCKBR
A: Kinkerstraat 106

Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

5. In-credible – Nijmegen

Hoewel ik amper binnen ben geweest, het was namelijk te mooi weer om binnen te zitten, vond ik het direct een fijne sfeer bij In-credible in Nijmegen. Posters, banken, boeken en lekker eten, wat wil een mens nog meer. Soms maakt de sfeer een plek tot iets waar ik graag terugkom; In-credible is zo’n plek. Wanneer ik weer naar Nijmegen ga, dan zou ik hier zeker nog een keer langs gaan.

In-Credible
A: Hertogstraat 1

Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

4. CT Coffee & Coconuts – Amsterdam

In een oude bioscoop in Amsterdam vind je CT Coffee & Coconuts. Een fijne en ruime plek om te eten en bij te kletsen. Op twee verdiepingen kun je plaatsnemen om vervolgens te kiezen van een goede menukaart. Natuurlijk is het niet gek dat er in vele gerechten kokos verwerkt is en de pannenkoeken met kokos waren heerlijk.

CT Coffee & Coconuts
A: Ceintuurbaan 282-284

Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

3. Buurman & Buurman – Groningen

Wanneer je bij Buurman & Buurman eenmaal een pizza hebt gegeten, dan wil je eigenlijk altijd een pizza van Buurman & Buurman. Dit zijn geen simpele en standaard pizza’s, hier durven ze te variëren met de pizza’s. Ook vegetariërs en veganistisch hebben voldoende opties om uit te kiezen. Buurman & Buurman is niet super groot, maar dat maakt het alleen maar gezellig.

Buurman & Buurman
A: Rodeweg 6

Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

2. Greasy Spoon – Stockholm

Heerlijk ontbijten en rustig wakker worden, dat deed ik bij Greasy Spoon in Sodermalm. Ik at mijn buik vol met deze heerlijke pannenkoeken terwijl ik rustig wakker aan het worden was. Greasy Spoon is zo’n plek waar aandacht aan eten geschonken wordt. Het interieur is heerlijk bij elkaar geraapt en dat maakt het tot een relaxte plek.

Greasy Spoon
A: Tjarhovsgatan 19

Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

1. The Grey Dog – New York

Voor mij de ontdekking van dit jaar. Op aanraden bezocht ik de vestiging in Little Italy. Hoewel het in de Italiaanse buurt ligt, heeft het verder geen associatie met Italiaans eten. Ik vond The Grey Dog zo relaxt om te zitten, at er een heerlijke avocado tosti en vond het jammer dat ik uiteindelijk weer op pad moest. Een fijn plekje om even bij te komen in New York.

The Grey Dog
A: 244 Mulberry Street

Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

Favorite Friday #8 // Mijn favoriete hotspots dit jaar

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

6 comments

  1. nomnomnom, wat krijg ik ineens zin in iets lekkers van deze post. Die burgers en die pannenkoek. Zelf vind ik zoete aardappelfrietjes ook echt heel lekker. Laatst hadden we gewone en zoete aardappel gekregen, die gewone bleef liggen. haha. Wat een leuk concept, die Snckbr in Amsterdam, fastfood maar dan gezond, maar wel lekker.

    1. Leuk om te horen Carolien. Ik probeer ook altijd de zoete aardappelfrietjes erbij te bestellen, jammer genoeg staan ze nog niet overal op het menu.

  2. Gave hotspots heb je bezocht dit jaar! Ze zien er allemaal lekker uit maar vooral die in Stockholm lijkt mij erg leuk. Van die pannenkoeken krijg ik meteen trek

    1. Die in Stockholm vond ik zeker een aanrader. Heerlijk rustig ontbeten 🙂

  3. Mij lijkt Buurman en Buurman wel een toffe hotspot. Alleen zover weg van mij. En wil ook jouw aanrader in New York nog wel eens bezoeken. Leuk lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *